3.9.07

Ήρθε κι ο Σεπτέμβρης

Mετά φθινοπώριασε, συννέφιασε, οι βροχές έπεσαν και έπνιξαν κόσμο στη Χαλκιδική, ο Σεπτέμβρης ήρθε, όπως έρχεται ο Σεπτέμβρης τα τελευταία χρόνια, με σεισμούς, ναυάγια, πλημμύρες, τρομοκρατικές επιθέσεις, φωτιές, θανατικό εν γένει.
Tο «διάλειμμα» τέλειωσε.
H ζωή επέστρεψε στο… φυσικό της χώρο, στα παράθυρα της τηλεόρασης, το βάρος επέστρεψε στην καρδιά μας, μην ξεγελιέστε, μη χαλαρώνετε, ήρθε ο Σεπτέμβρης, όπως έρχεται πάντα, με κορμιά στα ερείπια, κορμιά στη θάλασσα, με Δίδυμους Πύργους, με φωτιές, με νερά ορμητικά, με εκλογές, δυστυχώς η ζωή είναι τραγική, δεν είναι παιχνίδι, be serious. Ευτυχώς που ξεκινάει και το Eurobasket…
Tο καλοκαίρι θα τελειώνει, πια, μ’ έναν οδυνηρό Σεπτέμβρη. Oλική Eπαναφορά, είπαμε, ο Kόρτο Mαλτέζε βαλτώνει στα νερά της πραγματικότητας που δεν είναι ποτέ αληθινή, είναι πάντα στον υπερθετικό, πάντα ψεύτικη. H υστερική οθόνη των media αναζητάει «κορυφώσεις», δραματικές στιγμές, άνοδο και πτώση, θριάμβους και κάθαρση, και όλα γίνονται «έργο».
Έτσι, διακόψαμε τη ροή του προγράμματός μας και, με έκτακτες συνδέσεις, μεταφερόμαστε - σε κάθε τέλος καλοκαιριού - στα παμπάλαια πλοία μας, στους ανεύθυνους πλοιάρχους μας, στην εγκληματική ανεπάρκεια του κράτους και των σωστικών συνεργείων, στις χρηματιστηριακές φούσκες, στις μονοπωλιακές καταστάσεις, στα Puma που δεν πέταγαν, στους υπουργούς που συσκέπτονταν, στον κόσμο που πνιγόταν δίπλα στο λιμάνι, στους τηλεοπτικούς εισαγγελείς, στις φωτιές, στις περιουσίες που κάηκαν, στους συνανθρώπους μας που δεν θα τους δούμε ξανά.
Oι νεκροί δεν βγαίνουν στα παράθυρα, δεν έχουν φωτογένεια. Mετά από τόσες ημέρες τηλεοπτικών δικών όλα έχουν μπερδευτεί, όλα έχουν καταλήξει στο στερεότυπο, «φταίει το κράτος», φταίνε οι «άλλοι». Eύκολα, απλά και γρήγορα, όπως θάνατος στα Φάλκον και τα Γιάκοβλεφ, όπως πυρκαγιές, Pικομέξ, πλημμύρες, τρακαρίσματα εις τας Eθνικάς οδούς. O κόσμος που σκοτώνεται υπερήφανος, μοναδικός, ανάδελφος, που δεν θέλει να γίνει Δύση, «τι λες τώρα, εμείς τους δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού, εκείνοι έτρωγαν βελανίδια, είναι κανένας καλύτερος από εμάς;». Όχι βέβαια.
Aυτή είναι η Eλλάδα. Aυτάρεσκη, δυστυχισμένη. Aυτή είναι η Eλλάδα, μόνο που αυτή τη φράση μπορεί να την πουν όλοι, εκτός από έναν: τον πρωθυπουργό της Ελλάδας του εκάστοτε κόμματος που την κυβερνάει – εναλλάξ - τα τελευταία χρόνια.
Αλλά, τι λέω, στη Χώρα της Αμνησίας όλα ξεχνιούνται. Όλα…

Ο Σεπτέμβριος έχει επικρατήσει στο συλλογικό ασυνείδητο ως στερεότυπο μελαγχολίας και σε αυτό έχουν βοηθήσει και οι Τέχνες, ιδιαίτερα η λογοτεχνία και η μουσική. Στο τέλος δεκάδων καλοκαιριών της ζωής μου, ποτέ μου δεν ένιωσα έτσι και πάντα προσπαθούσα να ερμηνεύσω την απουσία μελαγχολίας που κανονικά έπρεπε να με διακρίνει. Αντιθέτως, ένα γλυκό συναίσθημα κατακαθόταν σαν ίζημα στην κοίτη της ψυχής μου και μια ανεξήγητη ευφορία μούδιαζε το αίμα μου. Τι ήταν αυτό που έκανε το τέλος του καλοκαιριού να μοιάζει σαν αρχή ταξιδιού;
Γιατί έτσι το βλέπω το τέλος του καλοκαιριού: Σαν αρχή ταξιδιού.

Δεν είναι το γέμισμα των μπαταριών, που δεν ξέρω, κιόλας, πού ακριβώς έχω τέτοιες μπαταρίες. Tώρα, που ο ήλιος τόσων καλοκαιριών έχει κάψει αρκετά το φιλμ της ζωής μου, αντιλαμβάνομαι ότι είναι η αφύπνιση ενός άγνωστου κομματιού του εαυτού μας, ένα αεράκι αυτογνωσίας που φουσκώνει τα πανιά της ζωής μας.
Που την κάνει πιο αισιόδοξη ακόμη κι αν όλα γύρω μας είναι εντελώς σκατά. Και η θέληση να αλλάξεις αυτά τα «σκατά». Όποια κι αν είναι, όπως κι αν λέγονται κι αν δεν μπορείς να τα αλλάξεις, τουλάχιστον μείνε μακριά τους, θα σε λερώσουν, θα βρωμάς αν ανακατευτείς με αυτά.

Kλείνω την τηλεόραση, δεν θέλω άλλες φωτιές, πλημμύρες, εκλογές, κουράστηκα να μαθαίνω, αποφασίζω να αλλάξω εποχή για την υπόλοιπη νύχτα και για τους μήνες που ακολουθούν. Σχεδιάζοντας με προσοχή το μέλλον μου, να προσέξω να ρυθμίσω σωστά τις λεπτομέρειες που αφορούν ανθρώπους που αγαπώ, να ονειρευτώ μαζί τους τις μέρες που θα έρθουν και θα είναι πολύ καλύτερες από αυτές που έφυγαν.

Έτσι, αισιόδοξα το βλέπω, «καλή μας εποχή» λέω και κοιτάζομαι στον καθρέπτη, έχω αδυνατίσει και τα μάτια μου δεν είναι κόκκινα, δεν είναι κουρασμένα.
Παίρνω τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ανοίγω την οροφή, δεν κάνει τόση ζέστη, «καλή μας εποχή», «καλό μας μήνα» λέω δυνατά κοιτάζοντας προς τον ουρανό, μακάρι αυτή η ευχή μου να φτάσει πολύ μακριά, να το ακούσουν όλοι. Και να το δουν όπως κι εγώ…
Καλό μας Σεπτέμβρη!

Υ.Γ.: Αρκετοί φίλοι μου, μπορεί να έχετε λάβει ένα mail που θα σας ζητάει να εγγραφείτε σε μια ομάδα συζητήσεων Hi-5 ή κάτι τέτοιο. Μη δίνετε σημασία, είναι ένα ηλίθιο κόλπο που μπαίνει στις email διευθύνσεις σας και στέλνει σε όλους την ίδια φόρμα προς συμπλήρωση. Θέλουν μήνυση αυτοί οι τύποι για να μάθουν να μην ενοχλούν τον κόσμο.
Γαμώ το Hi-5 (και τις Hi-5, αν και διαλύθηκαν!…)

43 σχόλια:

Shades είπε...

Καλό Σεπτέμβρη Σπύρο!!!

Φράνσις είπε...

Οχι μονο οι νεκροι δεν εχουν φωτογένεια, αλλα μονο αυτοι ξέρουν και δεν μπορουν να μας το μεταδώσουν Σπυρούλη μου.Φ¨αινεται πως δεν είχα μονο εγώ δηλητηριασμένο ποστ να ανεβάσω για τον Σεπτέμβρη.. Ετσι το βλεπω το δικο σου, δηλητήριο σ'αυτους και αυτα που σου χαλανε τη θεα στον μικροκοσμο που φτιαχνεις για να δραπετευεις και να τραγουδας ενιοτε, με τη εξαίσια φωνούλα σου.Τι κανει η υπεροχη φωνουλα σου αηδονακι μου;Αλλα είσαι ζαβολιαρης .Η φωτογραφία προτρέπει για άλλα πραγματα πιό... πνευματικα απο κατάστρωση σχεδίων γι τη "νεα χρονια" που ΔΕΝ αρχίζει, επιμενω, τον Σεπτέμβρη.Εγω παντως τη Κυραικη το βραδυ, αν ειμαι εκει που προσδοκω να είμαι, ενα πραγμα αθ ρωταω ,τους ξεκαύλωτους αντιπροσώπους των κομματων: ποσο είμαστε;(για τον τελικο του μπασκετ λεω,το εχω δεδομενο οτι θα ειμαστε εκει!) μακια αηδονάκι.

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις:"Oι νεκροί δεν βγαίνουν στα παράθυρα, δεν έχουν φωτογένεια."

Ευτυχώς που οι πλαστικοί, τα μπότοξ, οι σχεδιαστές μόδας, τα φίλτρα συντηρούν αυτούς τους άτυχους νεκροζώντανους που αδρεύονται από το σκοτωμένο αίμα των κουφαριών.

Αν η θλίψη μας κυκλώνει, αυτόν τον ανόσιο κύκλο τορπιλίζει το αντώνυμό της, αυτό που την καθορίζει και την αποχωρίζει, η χαρά των μικρών και μεγάλων πράγματων. Έστω η προσμονή τους.

fevis είπε...

Άντε βρε... Σε πεθύμησα και ανησύχησα κιόλας λιγουλάκι που χάθηκες έτσι ξαφνικά... Μου αρέσει όμως που επέστρεψες, παρόλα αυτά, αισιόδοξος... Να ευχηθώ κι εγώ λοιπόν καλές καινούριες αρχές, και καλή δύναμη να έχουμε, να ζήσουμε ένα φθινόπωρο όμορφο και παραγωγικό...Με χαμόγελο, με ελπίδα, με αποφασιστικότητα... Και προπάντως περιτριγυρισμένοι από ανθρώπους που αγαπάμε....

JoaN είπε...

φταίμε κι εμείς, φταίτε κ σεις, φταίνε κι οι άλλοιιι, φταίει κι ο Χατζιπετρής σαλαλαα

οοουυφ...

Vrakas Kostas είπε...

Ειναι ο μηνας που μελαγχολω Σπυρο!!
Ευτυχως για αλλους ειναι...αλλοιως!!Καλησπερα!

Aggelos Spyrou είπε...

Πάω στοίχημα,
ότι σου αρέσει και το πρωινό ξύπνημα...

... της Δευτέρας!!! :)

Μαριλένα είπε...

Σπύροοο, εγώ ΄το πήρα το μειλ με το Hi5 κι απάντησα μια χαρά!

Ηλίθια, ηλίθια, ηλίθια!!

2Σx2 είπε...

Α, δεν έχω πρόβλημα με τους μήνες. Όλοι μπορεί να είναι καλοί και όλοι μπορεί να είναι κακοί.
Η αισιοδοξία πηγάζει από μέσα και συντηρείται ή αυξομειώνεται από έξω. Το ίδιο και η απαισιοδοξία. Οι μήνες τι είναι; Συμβατική θεώρηση των εποχών μας και τίποτα παραπάνω. Αν έπιανα ένα Τζόκερ Τρίτη και 13 Σεπτέμβρη δε θα με πείραζε ας πούμε! :)

νατασσΆκι είπε...

Εγώ πάντως ελπίζω ο Σεπτέμβρης να είναι καλύτερος από τον Αύγουστο -

-τι χειρότερο πια να μας βρει;;;;

Καλό μήνα, καλή βδομάδα...! :)

___________________________
Μαριλένα μου, δεν είσαι μόνη!!! ;)

Cle Petridou είπε...

Φθινοπωρινό σε βρίσκω Σερ μου και μ αρέsεις. Τα κείμενα σου αυτά που έχουν μια διάχυτη ενδοσκόπηση και συνοδεύονται απαραίτητα από ένα τσιγάρο... (jέρεις εσύ) ακολουθούν τη διάθεσή μου.
Καλός μήνας να ναι αν και δεν το βλέπω ειν’ αλήθεια. Έχετε κι αυτές τις... δαμόκλειες εκλογές, πώς να ξεφύγετε;

Υ.Γ. Που τις θυμήθηκες καλέ τις Hi-5;

the muppet show girls είπε...

Από Σεπτέμβρη τα μονά κι οι ζυγοί
κι εμείς πιο δυνατοί...
Καλό μας μήνα Σπύρο, με πανιά καθάρια. Τα ίδια που μας ταξιδεύουν πιο πολύ στον ευατό μας.
Με χαμόγελο αυτογνωσίας '-)
Καλή μας εποχή. Αλλιώτικη.

μαριάννα είπε...

Εγώ πάλι από μικρή τον λάτρευα τον Σεπτέμβρη! Ίσως επειδή απεχθάνομαι το καλοκαίρι. Όχι ως διακοπές, ως ζέστη. Οπότε παλιά που ίσχυαν οι εποχές, το πρόλαβα αυτό, άρχιζαν τα πρωτοβρόχια, μύριζε βροχούλα και χωματάκι, η θάλασσα άλλαζε χρώμα, ράβαμε την καινούρια ποδιά, λυσσάγαμε να την κάνουμε μίνι και όχι στο γόνατο. Αγοράζαμε τα σχολικά... όνειρο...
Τι λέω τώρα... αιωνόβια νιώθω. :)))

Αλεξάνδρα είπε...

Αχ ο Σεπτέμβρης ο μελαγχολικός...

Και εμείς ξεχνάμε, δεν θέλουμε να θυμόμαστε ότι μας πλήγωσε...
Μπρος ρίξε τα φύλλα σου να μας θυμίσεις πως είμαστε περαστικοί...
Βρέξε μήπως και ξεπλύνεις με την βροχή σου την ντροπή μας...

Θα κάνω υπομονή, δεν είναι μακριά μονάχα 10 μήνες το άλλο καλοκαίρι...

Φιλιά Σπύρο

monahikoslikos είπε...

Άλλοτε το τέλος του καλοκαιριού σηματοδοτούσαν τα πρωτοβρόχια, αυτή η ρομαντική βροχούλα που έρχονταν να διώξει την κάψα του καλοκαιριού, να συμπληρώσει τους τελευταίους χυμούς στα κρασοστάφυλα και να μας προετοιμάσει για το χειμώνα που θα ρθει αργότερα.
Σήμερα που η αναμονή των πρώτων βροχών ισοδυναμεί με εφιάλτη για δεκάδες περιοχές που έχουν πληγεί από τις φωτιές πως θέλεις εσύ το έμπα του Σεπτέμβρη να μην είναι οδυνηρό.

takis είπε...

Melancholia ..in September..

Τραγουδάρα..ποιός το έλεγε? Peppino Di Capri?

Κατά τ'αλλα , σιγά ..φθινόπωρο η καλύτερη εποχή , μαζί με την άνοιξη..και τον χειμώνα.. αντε με λίγο καλοκαίρι μέσα.

MTdoggie είπε...

εδωσες την καλυτερη ευχη, ετσι απλα.Καλο Σεπτεμβρη!δεν εχω χειροτερο απο τις κλισε εκφρασεις που συνοδευουν την αρχη του φθινοπωρου και τις ακουω απο μωρο παιδι,οπως "καλο χειμωνα"(που τον βλεπουν το χεμωνα? φθινοπωρο ειναι, ο χειμωνας θελει αλλους τρεις μηνες για να σκασει μυτη!),"τα κεφαλια μεσα"(που μεσα ρε φιλε?),"ο καθε κατεργαρης στον παγκο του"(εμενα μπορει να μου αρεσει ο "παγκος" μου γιατι το λενε με τετοιο υφος λες και προκειται για καταναγκαστικα εργα?).με το που πατας το ποδι σου σπιτι απο τις διακοπες ολοι εχουν βαλθει να σου χαλασουν τη διαθεση και να σε κανουν να μιζεριασεις επειδη τελειωσαν οι διακοπες,τι σπαστικο!

void είπε...

Και εις αλλα με υγεια!

Ε ναι λοιπον επεστρεψα, βγαζω το καπελο μου, υποκλινομαι και παω στον παγκο μου κι εγω σαν κατεργαρης... (βλ. ανω σχολιο...)

kanataki είπε...

Καλό Σεπτέμβρη


υγ τι στο καλό πια...

sorry_girl είπε...

"Πολλές φορές προσπάθησα
μα αυτά τα γαμημένα
αντί να βγούν στα χείλη μου
σφηνώνουν στον αυχένα"

σιγοτραγουδάω αυτό του Θανάση έτσι, για τον μήνα τούτο, για το καλοκαίρι τούτο και για όλα τούτα.


Φιλιά

BeBe είπε...

Γεια σου ρε Σπύρο με τα ωραία σου post. Το Υ.Γ. και ο επίλογός του ήταν όλα τα λεφτά. Έσκασε το χειλάκι μας λίγο τουλάχιστον.
Καλησπέρες

------ είπε...

...δεν θέλω άλλες φωτιές, πλημμύρες, εκλογές, κουράστηκα να μαθαίνω, αποφασίζω να αλλάξω εποχή για την υπόλοιπη νύχτα και για τους μήνες που ακολουθούν.....
Αυτό κάνω κι εγώ στην εκπομπή Σπυράκο μου και με κοιτάνε οι άλλοι με μισό μάτι.....
λες να ψάχνω για δουλειά μετά τις εκλογές;;;

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

"Αυτάρεσκη και δυστυχισμένη"
Αυτό είναι η χώρα μας και τέτοιοι οι πολίτες της. Με σοβαρότατα ψυχολογικά προβλήματα και ατελείωτους κομπλεξισμούς.

NY ANNA είπε...

Κάποιον άλλον Σεπτέμβρη, ένα Φάλκον έπεσε κι ένας σεισμός έγινε. Έχασα δικό μου άνθρωπο. Της καρδιάς. Έχεις δίκιο. Στο εξής, το καλοκαίρι θα τελειώνει μ' έναν πιο δύσκολο Σεπτέμβρη. Σε διάβασα και θυμήθηκα. Γιατί μερικές φορές ξεχνάω και τον ψάχνω ανάμεσα στους ζωντανούς. Καμιά φορά νομίζω πως θα μπει και στο τρένο, για να κατηφορίσουμε μαζί στη δουλειά. Σε μια στάση εγώ, σ' άλλην εκείνος. Αρέσει της ψυχής να ξεγελιέται... Σπύρο.

Paranoia είπε...

Ο Σεπτέμβρης είναι μαρτυρικός πάντα. Σε βάζει στο τριπάκι του Χειμώνα με το γάντι,
τον μισώ μαζί και τις εκλογές του.

lifewhispers είπε...

παντως εγώ το Σεπ΄τεμβρη, αν και έιμαι άσχετη με τις τέχνες, τον έχω ως μελαγχολικό πέρα γι απέρα. Μπορεί να ναι και οτυ μυαλού δεν ξέρω..

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

15/9-15-10....
Η καλύτερη εποχή για το ό,ποιο υπόλοιπο των διακοπών...

Γλαρένιες αγκαλιές

(Υ.Γ. Το ήλθον, είδον και απήλθον θα το 'χεις ακουστά....
Κωδικοποιημένες παρέες, χωρίς καν το δικαίωμα της "επιλογής"... οπότε Hi-5 ===> Ανεπιθύμητη αλληλογραφία (κλίκ)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ όμορφο Post.

genna είπε...

Tην ώρα που θα σημαδεύω...
«Λάμπει μέσα μου κείνο που αγνοώ.
Mα ωστόσο λάμπει»

KAΛO BPAΔY, ΣΠYPAKO, ΓΛYKIA MEΛAΓXOΛIA
KAI ΓΛYKHTEPH AN THΣ EΛEIΠAN TA ΠANTOΣ EIΔOYΣ KAΨIΔIA...

Καπετάνισσα είπε...

Συγχώρεσέ με Σπύρο, μα δε βλέπω ούτε σταλαγματιά αισιοδοξίας μπροστά.
Και το λέω εγώ που έχω το φως γι'ανιχνευτή και συνοδοιπόρο μου.
Φύσει και θέσει αισιόδοξος άνθρωπος, πιστεύω πλέον, μετά από "τη φωτιά που έπεσε και μας έκαψε", ναι, ακριβώς, ότι η πίστη για το καλύτερο, είναι σύμμαχος της λήθης.

Όχι ευχολόγια. 'Οχι.
Καρβουνιάστηκαν άνθρωποι.
Μαράζωσε η πατρίδα μας.

Να υψωθεί η ψυχή.
Και να γίνουμε άλλοι.
Και να πάψουμε να στηρίζουμε ηλίθιους.
Να διαβάσουμε, να ενημερωθούμε, ν' αλλάξουμε οπτική.
Δύσκολο πολύ.
Μα τι άλλο πιά...

an205 είπε...

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Shades: Καλό μας Σεπτέμβρη, φίλε!

@ auburn Kate: Έτσι! Δηλητήριο σ' αυτούς κι αυτά που μας χαλάνε τη θέα

@ doratsirka: Έστω η προσμονή τους... Σωστά, Δώρα.

@ fevis: Καλές, καινούριες αρχές και καλή δύναμη να έχουμε, κορίτσι μου!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ JoaN: Αν δεν φταίει ο Χατζηπετρής, ποιος φταίει;

@ vrakas kostas: Προσπάθησε να είναι αλλιώς, Κώστα
Καλησπέρα!

@ Aggelos Spyrou: χχαχαχααχ
κι όμως, μου αρέσει, Αγγελε!

@ Μαριλένα: Όλοι έτσι την πατήσαμε!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ 2Σx2: Γίνεται, βρε, κλήρωση του Τζόκερ την Τρίτη;
Χαχαχαχ
Να είσαι καλά, φίλε!

@ natassaki: Ας ευχηθούμε να μη μας βρει τίποτε χειρότερο. Τι είναι χειρότερο από την απώλεια ανθρωπίνων ζωών;

@ για την Αρλέτα: Μπορούμε πολύ εύκολα να ξεφύγουμε από τις εκλογές, believe me, Κλέλια μου!
Οι Hi-5 δεν ξεχνιούνται!

@ the muppet show girls: Καλό μας μήνα, με πανιά καθάρια κι ανοιχτές θάλασσες. Και με αυτογνωσία!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ ghteytria: Οι περισσότεροι τα ζήσαμε αυτά, γητεύτριά μου. Γι’ αυτό και τα αναπολούμε.
(ποδιά φόρεσα κι εγώ!)

@ adiple: Να ρίξει μια βροχή να ξεπλύνουμε την ντροπή μας... Αρκεί να μην πλημμυρίσουν οι πληγείσες περιοχές.
Φιλιά

@ monahikoslikos: Δυστυχώς, λύκε μου, η πρώτη βροχή θα καταδείξει άλλο ένα πρόσωπο του εφιάλτη.

@ takis: Melancholie im September
Das ist alles was mir blieb von dir
Die Melodie im September είπε...
Melancholia ..in September..
Το έλεγε ο Peppino Di Capri, το 1965, αν θυμάμαι σωστά!
Πού το θυμήθηκες;

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ MTdoggie: θεωρώ ότι είναι η πιο αληθινή ευχή που μπορούν να μου δώσουν, σκυλούνι μου

@ void: βρε, βρε, καλώς τον κι ας άργησε!
Όλα καλά;

@ tsaperdona: Καλό Σεπτέμβρη, επίσης

@ sorry_girl: Γι' αυτό άμα δείτε μάγκες μου έτσι πως τραγουδάω ρίχνω το σώμα μου μπροστά σαν να σας προσκυνάω…

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ BeBe: Να είσαι καλά! Καλησπέρες πολλές!

@ Nana Tsouma: ξέρω πώς νιώθεις, νανούκο. Κάνε αυτό που νιώθεις

@ ΑΠΕΙΡΩΤΑς: Καλά, από κομπλεξισμούς άλλο τίποτε…

@ NY ANNA: Αρέσει της ψυχής να ξεγελιέται. Για να ξεχνιέται... Κουράγιο.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Paranoia: το μισώ το τριπάκι «Χειμώνας με το γάντι»…
καλησπέρες

@ lifewhispers: Πιθανώς να προέρχεται από το γεγονός ότι όλοι έχουν το ίδιο mood.

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ: Είναι καλή εποχή. Αν δεν είχαν γίνει και όλα αυτά…

@ ο δείμος του πολίτη: σε ευχαριστώ, δείμο μου

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ genna: Το θέμα είναι ότι λάμπει.
Καλησπέρα!

@ Καπετάνισσα: Πρέπει να το δούμε λίγο αισιόδοξα για να πάμε παρακάτω, προσπαθώντας να επουλώσουμε τις πληγές μας, να πάψει να μαραζώνει η πατρίδα μας.
Να υψωθεί η ψυχή.
Και να γίνουμε άλλοι.
Συμφωνώ

@ Italodisco: θα μου επιτρέψεις να πω ότι απεχθάνομαι τη δεκαετία του ’80, ήταν εντελώς κιτς κι από μουσική λίγα ήταν τα συγκροτήματα που ξεχώρισαν και άκουγα. Την disco την απεχθάνομαι, εξίσου…
Καλησπέρα

@ an205: πίσσα και πούπουλα για σένανε, μπαμπέσα. Τραγουδάρα, έτσι;

2Σx2 είπε...

Πληρωμένη απάντηση! χαχαχαχα

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

πληρωμένη απάντηση από απλήρωτα χέρια!

χαχαχχαχαχα

φιλιά πολλά, φίλε!

Emy είπε...

Καλό Σεπτέβρη να έχουμε!!!

Για μένα αυτός ο μήνας είναι ο μήνας που είμαι πιο αγχωμένη από ποτέ... Να αρχίσουν τα σχολεία, να μπω σε μια σειρά, να δω τι θα κάνω... και ειδικά φέτος που τελειώνω το λύκειο και ανησυχώ πολύ για τις εξετάσεις....

Ας ελπίσουμε πως ο χειμώνας θα είναι πιο ήρεμος!!!

Καλημέρες! :-)

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ emy: Καλό Σεπτέβρη να έχουμε και έναν ακόμη καλύτερο χειμώνα. Κλαή σου επιτυχία σε ό,τι κάνεις
Καλημέρες! :-)