30.4.08

Σαν σήμερα, 30 Απριλίου

311: Ο αυτοκράτορας Γαλέριος Βαλέριος Μαξιμιανός εκδίδει διάταγμα, με το οποίο η χριστιανική θρησκεία αναγνωρίζεται επίσημα στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Λιοντάρια – Χριστιανοί, αμέσως μετά έπαιξαν στα πλέι οφ…

1803: Οι ΗΠΑ αγοράζουν από τη Γαλλία την περιοχή της Λουιζιάνας, έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αγοραπωλησία γίνεται με τιμή 20 δολαρίων να τετραγωνικό μίλι.
Άραγε, τι είναι χειρότερο; Να σε αγοράζουν οι ΗΠΑ ή να σε χτυπά ο κυκλώνας Κατρίνα; (Πάντως, ξέρω τον κυκλώνα Κατερίνα, που είναι πιο δυνατός από όλους…)

1821: Το Συνέδριο των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων στο Λάιμπαχ (σημερινή Λιουμπλιάνα) αποδοκιμάζει την ελληνική επανάσταση.
Εδώ κάποιοι πρόκριτοι είχαν αντιρρήσεις, δεν θα είχαν οι αλλοδαποί; Γι’ αυτό τους τιμωρούμε κάθε καλοκαίρι στα νησιά μας με ανύπαρκτο
service

1919: Επικυρώνεται στη Διάσκεψη Ειρήνης του Παρισιού η αποστολή ελληνικού στρατού στη Σμύρνη, για να επιβάλει την τάξη και να προστατεύσει τον χριστιανικό πληθυσμό στην περιοχή.
Εκεί, όμως, υπήρχε ένας κύριος, ονόματι Μουσταφά Κεμάλ…

1925: Ο Ολυμπιακός, ενάμιση μήνα μετά την ίδρυσή του, δίνει τον πρώτο αγώνα του στο ποδηλατοδρόμιο, το κατοπινό στάδιο Καραϊσκάκη. Νικά τη γαλλική ομάδα του πλοίου «Ζαν Ντ' Αρκ» με 5-0.
Έκτοτε, ο θρήνος, συγγνώμη, ο θρύλος ήθελα να γράψω, ακούει φωνές ότι θα τα πάει καλά στην Ευρώπη και ότι θα φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς…

1930: Το ελληνικό κράτος κάνει αποδεκτή τη δωρεά των κληρονόμων του Εμμανουήλ Μπενάκη για την ίδρυση μουσείου στη γωνία της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και της οδού Κουμπάρη.
Οι Έλληνες, βέβαια, σε σχέση με τα μουσεία και τον Πολιτισμό, είναι ο Μπενάκης κι ο Βγενάκης. Με ειδικότητα στο Βγαινάκη, βέβαια…

Γεννήσεις

1787: Σάκα, βασιλιάς των Ζουλού, που από φυλή τούς κατέστησε έθνος, στο πλαίσιο της Νοτίου Αφρικής. [θαν. 22/9/1828]
Το 1879, ήταν οι Βρετανοί που ηττήθηκαν, αλλά αυτό ξεχάστηκε γρήγορα. Ήταν οι Ζουλού που τους κατατρόπωσαν, ούτε κι αυτό όμως κατέλαβε την αρμόζουσα θέση στην Ιστορία. Ίσως γιατί η Ιστορία γράφτηκε από τους...«νικητές».

1915: Νίκος Γκάτσος, ποιητής και στιχουργός. («Αμοργός») [θαν. 12/5/1992]
Γύρνα το βλέμμα σου το αητίσιο / και δες τον κόσμο το ζαβό: / ποιος λογαριάζει τ' είναι ίσιο / ποιος νοιάζεται τ' είναι στραβό. (...)

Θάνατοι

1945: Αδόλφος Χίτλερ [γεν. 20/4/1889] - Εύα Μπράουν [γεν. 6/2/1912]. Ο Αυστριακός ηγέτης του Ναζισμού – μακελάρης και η σύζυγός του αυτοκτόνησαν με δηλητήριο, μία ημέρα μετά το γάμο τους.
Και έτσι γλίτωσαν και την αλλαγή των δώρων γάμου…

Πηγή: Σαν σήμερα.gr

Υ.Γ.: Δεν βρήκα άλλο τρόπο να αποχαιρετίσω τον Απρίλιο. Βάλτε τον Miles Davis που ακούγεται, λίγο πιο δυνατά.
Καλό μήνα. Για τον Μάιο τα είχα πει εδώ και εδώ, πέρυσι…

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόλις ανακάλυψα το μπλογκ σου...ΠΟΟΟΛΛΛΛΥΥΥΥ ΚΑΛΟ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΠΥΡΟ!!!!

cindaki είπε...

Μα πότε πέρασε και ο Απρίλιος...

manetarius είπε...

..ενημερώθηκα πάλι η αμόρφωτη!

Φράνσις είπε...

Τα σχολια σου κάτω απ΄τα γεγονότα είναι ολα τα λεφτά tweety. Ωστε ξερεις τον τυφώνα Κατερινα ε;Μουχαχαχαχαχαχα. Κι εγω τον ξερω, κολλητάρια είμαστε,χιχχιχιχι. Μακια αηδονακι μου(στεγνά για να μην πουντιάσεις)

Giousurum είπε...

Kalo mina (Maio) na exoume.Mou arese poly auto to paixnidi me ta gegonota kai ta sxolia sou.
Kalo vrady.

Theogr ο κηπουρός είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα. Μην ξύνεις πληγές –για ΟΣΦΠ λέω. Τα δικά μου σχόλια αφορούν το παρόν (δες Ρώγες από σταφύλι στο blog μου).

koptoraptou είπε...

Καλό μήνα! Είδες για πότε πέρασαν και οι εορτές;;; Πάμε φουλ για καλοκαιράκι, Σπυρίδωναααα!!!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ DESPERATE HOUSEWIFE: καλώς μας βρήκες, λοιπόν!

@ sofi-k: πάει κι αυτός!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ mane-tarious: καλό είναι να μαθαίνουμε όλοι μας. Κι εγώ μαθαίνω ψάχνοντας!

@ auburn Kate: γνωρίζω σχεδόν όλους τους γυναικείους τυφώνες!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ giousouroum: καλό μας μήνα!

@ Theogr: όταν προλάβω θα περάσω

@ koptoraptou: εγώ είμαι σε summer mood, εδώ και ένα μήνα, με φρέντο εσπρέσο!