10.10.10

Φοβού, τέκνον μου…*

Μετά τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, που απάντησε με επιστολή του στον καθηγητή Μαθηματικών Στίβεν Χόκινγκ, σχετικά με τη δημιουργία της Ύλης, όπου, αν θυμόσαστε, είχε γράψει «του αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της συγχύσεως του νοός του, από την αφόρητο σωματική δυστυχία του», ασχολούμαι ξανά με τη στάση - μέρους - των κληρικών.

Την είδηση την έβγαλε ο Μάνος Χαραλαµπάκης στα ΝΕΑ, όπου έγραψε ότι παρέµβαση στην Εκπαίδευση και συγκεκριµένα στο περιεχόµενο των σχολικών βιβλίων επιχειρεί η Εκκλησία. Οι ιεράρχες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει «σηµάδια αποχριστιανοποίησης» στα εγχειρίδια, τόσο στην Πρωτοβάθµια, όσο και στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση!

Στην τελευταία συνεδρίαση της Ιεραρχίας, οι Μητροπολίτες αποφάσισαν ότι η επιτροπή της Εκκλησίας, για θέµατα Παιδείας, θα µελετήσει τα σχολικά βιβλία. Στη συνέχεια, θα συντάξει πόρισµα το οποίο θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο και, ακολούθως, αυτή θα αποφασίσει για τις επαφές µε το υπουργείο Παιδείας. Κάποιοι Μητροπολίτες ανέφεραν ότι «µία από τις αιτίες της ηθικής και πνευµατικής κρίσης είναι και τα προβλήµατα στην Παιδεία και η αποχριστιανοποίηση των βιβλίων». Μάλιστα, Μητροπολίτες ανέφεραν παραδείγµατα σχολικών βιβλίων όπου γίνονται αρνητικά σχόλια για την Εκκλησία. Άλλοι πρόσθεσαν πως έχουν παρατηρήσει προβλήµατα στα βιβλία των θρησκευτικών και της Ιστορίας.

Το ότι στα ελληνικά σχολεία φοιτούν και μαθητές που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή δεν πιστεύουν κάπου, δεν το εξετάζουν οι Μητροπολίτες. Αυτό που προέχει είναι η υπεράσπιση του έργου της Εκκλησίας ημών ανά τους αιώνας, γρηγορείτε, ήγγικεν η ώρα του χρέους, οι σάλπιγγες ήχησαν την αντεπίθεση προς τους απίστους, το Κούγκι, ο καλόγερος, το μπαρούτι, το ιερόν χρέος. Να κατέβουν όλοι στους δρόμους, να γεμίσουν τα πεζοδρόμια από πετραχήλια και άμφια χιλιάδων ευρώ, να γεμίσουν από κότσους, ταγέρ αυστηρά, πλακάτ με σταυρούς, να ενωθούν οι πρωτεργάτες της πίστεως με το λαό, σώμα και αίμα Κυρίου μαζί, να θυσιαστούμε για τα θρησκευτικά πιστεύω μας, όπως τότε, όπως αρένα, όπως Ρώμη, λιοντάρια-Χριστιανοί 7-0.

Να γίνουν εκπομπές στην τηλεόραση, να βγουν δελτία με παράθυρα, τα παιδιά μας κινδυνεύουν να γίνουν αλλόθρησκα, να γίνουν δηλώσεις, ο Έλλην δεν δανείζει το αυτοκίνητο, τη γυναίκα, τη σημαία του που φέρει το σταυρό και το κομποσκοίνι του.

Όχι, δεν είμεθα σκληροπυρηνικοί, δεν πιστεύουμε στη συντήρηση, αυτοί είναι άπιστοι, υπάρχει σχέδιο αφελληνισμού που ξεκινάει μέσα από το υπουργείο Παιδείας και ημείς, που έχομεν το copyright της σημαίας, της πατρίδος, της καλύτερης θρησκείας του κόσμου, του ελληνισμού, των ιερών και των οσίων, όλοι μαζί στην πορεία μας, το Xριστώνυμο Γένος να βγει μπροστά, η μάστιξ του Θεού, φοβού, τέκνον μου…

*όπως δημοσιεύτηκε στο protagon.gr