14.7.07

Απόγευμα Παρασκευής και 13 Ιουλίου

Οδηγώ το νέο Mitsubishi Outlander, η ηλιοροφή του είναι ανοιχτή, είμαι στην άνοδο της Εθνικής, μαζί με όλους όσοι μας έλεγαν όλο το πρωί - με κασέτα - «φεύγω, καλά να περάσεις, θα γυρίσω τότε, εσύ θα φύγεις;» και όλα αυτά τα σχετικά, στα οποία οι απαντήσεις σου είναι κι αυτές κασέτα.
H Εθνική έχει πήξει, χιλιάδες (κακο)φορτωμένα αυτοκίνητα χωρίς ορατότητα, τη διασχίζουν με μηδενική ταχύτητα, πού το πας το στρώμα, ρε μεγάλε, πώς θα το κρατήσει η καημένη η γυναίκα σου στα πολλά χιλιόμετρα;
Αν και ξέρω ότι πρέπει να τσαντιστώ με αυτό, το αφήνω και αποστρέφω το βλέμμα μου, γελάω, «καλό ταξίδι» να έχουν σκέφτομαι, άλλη φορά θα είχα ανοίξει το παράθυρο και θα του είχα πει κάτι, όχι για να του την πω, αλλά για να καταλάβει.

Το αφήνω, όμως, αφήνω τις μονομαχίες western στους δρόμους, κλείνω και το ραδιόφωνο, δεν μπορώ να τους ακούω να τσακώνονται για το ποιος φταίει για τα καμένα δάση, το κεφάλι τους και το μυαλό τους φταίει που είναι «καμένο», ανάβω τσιγάρο.
Το καλοκαίρι το νιώθω σήμερα πολύ έντονα, το νιώθω να κολλάει πάνω στο δέρμα μου, δεν είμαι στην Εθνική, στο Μεξικό είμαι, εκεί θέλω να είμαι τώρα, ακούω τους κάκτους καθώς ο αέρας σφυρίζει γύρω τους στη Renault, σχεδόν βλέπω την άμμο να σηκώνεται και να σκεπάζει την Kηφισιά, καβαλάρηδες κατεβαίνουν προς Πειραιά για να φτάσουν νύχτα στην παραλιακή, εκεί που τελειώνει η έρημος και αρχίζει το νερό.
Γελάω μόνος μου, ένας δίπλα μου μοιάζει με το Ζαπάτα, η γυναίκα του σαν τον Σάντσο Πάντσο - Πάντσο Βίλα. Λάθος; Ο Σάντσο Πάντσα; Ή ο Φερνάντο Σάντσο;
Υστερικά γέλια.

Δίπλα μου καστανή, με ανοιχτές κόκκινες ανταύγειες, με ανοιχτό Wrangler, σα Μεξικάνα με πρόσμιξη Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, με ρωτάει για αυτό που οδηγώ. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι αν ήθελε να σκαρφαλώσει κάπου, σίγουρα δεν θα ήταν με το αυτοκίνητο σε κάποια πλαγιά, αλλά πάνω μου.
Χαμογελάει, προσπαθεί να ανασύρει από το μυαλό της όλες τις γνώσεις περί αυτοκινήτων, να κρατήσει καθυστερήσεις, να μου μιλήσει λίγο παραπάνω.
Χαιρετάω ευγενικά, πατάω γκάζι και αλλάζω λωρίδα.

Η ζωή το καλοκαίρι αρχίζει μόλις βραδιάζει, εκεί, στο σούρουπο. H μουσική σκεπάζει το θόρυβο, έχω βάλει να ακούσω Red, το μισοσκόταδο κρύβει ό,τι δεν θέλουμε να δούμε, η ζέστη και η υγρασία λες και αυξάνουν τη διαθεσιμότητα. Mου αρέσει (και) αυτό το καλοκαίρι. Mετά από χρόνια, οι νύχτες του φαίνονται να επιστρέφουν σ’ αυτούς που ανήκουν. Σε μας…
Tο νιώθω σωστά; Γελάω και πάλι. Δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι το νιώθω.
Νιώθω ανάμεσα σε όλους αυτούς που φεύγουν. Και σκέφτομαι, πόσες καρδιές έμειναν εδώ κάτω, πόσες καρδιές έφυγαν με κάποιες άλλες καρδιές, πόσες καρδιές βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά, με τη σκέψη μιας συνάντησης;
Καθώς από το ραδιόφωνο ακούω Calexico, ησυχάζω. Pοκ της ερήμου, της σκληρής αθηναϊκής ερήμου για το υπόλοιπο βράδυ, μέχρι να φτάσουμε στο Pίο Γκράντε, καληνύχτα.

Αλλάζει λωρίδες σαν τρελή στην Αττική Οδό, το Wrangler βρυχάται, έρχεται πάλι δίπλα μου, μου κάνει νόημα να την ακολουθήσω…

39 σχόλια:

Я верю в Сталина είπε...

κι εσυ τί εκανες; ακολουθησες;

fevis είπε...

Και?....

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Dimosthenis Syriopoulos

and

fevis: πάτησα γκάζι κι έφυγα...hasta la vista, baby!
αν ήταν να σταματάω σε όλες όσες μου λένε να τις ακολουθήσω, δεν θα έκανα άλλη δουλειά.
Σε μια άλλη περίπτωση, άμα σε καλύπτει αυτό που έχεις, όλα σου φαίνονται πολύ λίγα...

Ανώνυμος είπε...

Ποιο σημείο εννοειτε Ριο Γκραντε; Γιατι τα ψοφια, ανυδρα ριος που βλεπω εγω θελει πολυυ προσπαθεια να τα φανταστω σαν Γκραντε. Ειδικα αν πρεπει να εχουν και δεντρα γυρω γυρω.

diva είπε...

"αν ήταν να σταματάω σε όλες όσες μου λένε να τις ακολουθήσω, δεν θα έκανα άλλη δουλειά.
Σε μια άλλη περίπτωση, άμα σε καλύπτει αυτό που έχεις, όλα σου φαίνονται πολύ λίγα"

Exactement!:-)
Καλημέρα

Aposperitis είπε...

Άμα σε καλύπτει αυτό που έχεις, όλα σου φαίνονται πολύ λίγα...

Τα όρια είναι αυτά που κάνουν όμορφα τα πράγματα. Και μάλιστα τα όρια που βάζουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας! Χωρίς καταπίεση, χωρίς γκρίνια, χωρίς υστερίες...Απλά, από επιλογή.

Όμορφες και γλυκές καλημέρες!

Aντώνης είπε...

Υπέροχο το καλοκαίρι σου...ζησμένο!

Αθανασία είπε...

κατουρα και λιγο!!!!:ΡΡΡΡ

με αποσυντονισες και αντι να μιλησω για καρδιες και ταξιδι με ρουχα κολλημενα απο υγρασια και μυαλο ελευθερο απο κολληματα, σε κραζω(με φιλικη διαθεση)

Ας ειναι!

Cle Petridou είπε...

arriba, arriba, heppa heppa, andalay, andalay Speady Gonzales, the fastest mouse in all of Mexico!

μαριάννα είπε...

Καλημέρα! Θα σταθώ κι εγώ στη συγκεκριμένη φράση: «...αν ήταν να σταματάω σε όλες όσες μου λένε να τις ακολουθήσω, δεν θα έκανα άλλη δουλειά».
Δίκιο έχεις δυστυχώς! Το ζω παντού γύρω μου κι εδώ και έξω από 'δω! ;)
Βαρέθηκα να βλέπω φτυσμένες γκόμενες. Και όχι απλά ωραίες, αλλά γυναικάρες! Γιατί τις πήρε από κάτω η γκλαμουριά και το λάιφ στάιλ, τα δώσανε όλα και τους έμεινε το ακατοίκητο. Προσπάθησαν να πάρουν από τον άντρα το ρόλο του κυνηγού και την κάτσανε!
Έλεος! Μα να κυνηγάνε οι γκόμενες σήμερα στα φανάρια και γενικά, με την πραμάτεια πεταμένη έξω και διαθέσιμη; Και ο πιο πεινασμένος άντρας θα ξενέρωνε... πόσο μάλλον ο χορτασμένος και ο καλυμμένος!
Δεν τίθεται λοιπόν θέμα κοκορέματος των αντρών. Έτσι είναι δυστυχώς για μας. Οι γυναίκες, μικρές και μεγάλες, αυτοκαταδικάστηκαν. Πόσο μάλλον οι γεροντομπεμπέκες με την ίδια γνωστή λιφτοφάτσα, την απολύτως απωθητική. Ας τους πει κάποιος πόσο σεξουαλικές είναι οι ρυτίδες σ' ένα καλοδιατηρημένο σώμα κι ένα καλλιεργημένο νου... γαμώ τα ζόμπι μου, ανατριχίλα παντού... ;)
Α ρε Σπυράκο... ταλεντάρα είσαι στο να ανοίγεις κουβέντα! :)

srm1033 είπε...

To έσωσες στο 90 και εγώ έτοιμη να σε κράξω ήμουν. Για πες και άλλα γιατο μιτσουμπίσι....

Αλεξάνδρα είπε...

Λοιπόν όταν οδηγώ με πιάνουν τα κυκλοθυμικά μου...

Τσαντίζομαι, ξετσαντίζομα, κοιτάζω με θετικό μάτι τον κόσμο, μετά πάλι μελαγχολώ...

και η μουσική του ραδιοφώνου - που προτιμώ από ένα γνώριμο cd/mp3 - πολλές φορές με ταξιδεύει πιο πολύ και από τον ίδιο τον δρόμο... να ΄ναι καλά οι ραδιοπαραγωγοί συνόδηγοί εν αγνοία...

καλημέρα!

Emy είπε...

Έχουν παραγίνει μερικές γυναίκες τελευταία ή μου φαίνεται...

Τέσπα, καλά έκανες πάντως κι έφυγες...

''.........άμα σε καλύπτει αυτό που έχεις, όλα σου φαίνονται πολύ λίγα...''

Συμφωνώ απόλυτα, για ποιό λόγο να ψάχνεις κάτι άλλο...? Εαν σε ολόκληρώνει ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου, κανείς άλλος δεν έχει σημασία...

Καλημέρες!:)

kelly alamanou είπε...

A.. ρε ΣΠΥΡΟΟΟΟΟ!
Σε φιλώ.

vatraxokoritso είπε...

Η αλήθεια είναι πως δεν σου άρεσε... το αυτοκίνητο.
Παραδέξου το!!!

Vrakas Kostas είπε...

Etsi einai Spuro!Ama se..kaluptei h ..douleia pou kaneis kai den einai..aggareia,tote den psaxneis gia alles..douleies!!Alla..sovara twra,posoi exoume thn tuxh,na exoume ena tetoio..AUTO!!??
Perna kala file,perna me prasino,oso...exei apomeinei..telos pantwn!!

kabamaru είπε...

kai meta ti? akolouthei akatalilo gia anilikous?

Tf είπε...

"Βρουμ Βρουμ!"

Άντε γλυκέ Θεούλη, κάνε να πάρουμε καινούριο αυτοκίνητο για να ζήσουμε κι εμείς σεξ-Σπυρ-ικές αυτοκινητιστικές στιγμές, γιατί με τη τωρινή σακαρακατέκα ζούμε (πολύ) χαμηλές "πτήσεις". :p

Καλησπέραα :))))

Я верю в Сталина είπε...

Καλά εγώ ο γκαβαδίας τώρα είδα το τουτου... Και δε μου λες, το επόμενο τί θα είναι; Panzer;

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα που το σκέφτομαι, χρειάστηκε να φανταστειτε οτι ειστε στην αγρια δυση για να δικαιολογηθει η χρηση τετοιου ειδους αυτοκινητου στην αττικη οδο.

2Σx2 είπε...

Σάντσο Πάντσο - Πάντσο Βίλα. Λάθος; Ο Σάντσο Πάντσα; Ή ο Φερνάντο Σάντσο;

Κακούργα κίνηση, τρως τα καλύτερα παιδιά...! :p

Την καλησπερα μου φίλε!

an205 είπε...

κι όμως είμαι ακόμα εδώ κι αυτό το καλοκαίρι.....

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ passer by: θέλει πολλή φαντασία, όντως, για να μην τρελαθείς στο μποτιλιάρισμα…

@ diva: ε, μα, εσύ που ξέρεις, άδικο έχω;
:-)
Καλημέρα

@ Aposperitis: Απλά, από επιλογή κι ας αλλάξουμε γνώμη μετά!.
Όμορφες και γλυκές καλημέρες, επίσης!

@ Aντώνης: Και έντονο, Αντώνιο!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Αθανασία: καλά κάνεις και με κράζεις. Και λίγα μου είπες!

@ για την Αρλέτα: απίστευτος ποντικαράς. Και πολύ γρήγορος! Δικός μου… άνθρωπος!

@ ghteytr(i)a: Δεν τίθεται θέμα κοκορέματος των αντρών. Καθόλου. Απλώς, τώρα, είναι όλα πιο εύκολα!
Τις καλημέρες μου!
:)

@ convinced: Ξανθιά, δεν έσωσα τίποτε, όπως σου είπα και στο μέιλ. Αλλά αυτό δεν σου στερεί το δικαίωμα να με κράξεις, με ξέρεις πολλά χρόνια για να μην έχεις αυτό το δικαίωμα. Το Μιτσουμπίσι είναι καλύτερο από το προηγούμενο, βελτιωμένο σε όλα τα σημεία και πιο όμορφο. Αρκεί να σου αρέσουν τα SUV. Και, όπως ξέρεις, εγώ ήμουν πάντα στα σπορ καρς...
Άντε, ρε, πότε θα είμαστε ξανά συνάδελφοι;

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ adiple: Ξέρω τι λες, έχω κρατήσει συντροφιά σε πολύ κόσμο και αισθάνομαι ότι έχω κάνει κάτι. Σε ευχαριστώ και για το μέιλ, μου έφτιαξε τη μέρα!
καλημέρα!

@ Emy: Όταν έχεις κάτι δίπλα σου που σε καλύπτει, οι άλλοι κάπως το αντιλαμβάνονται και σε θέλουν, το έχεις προσέξει; Μάλλον είναι αυτό που εκπέμπεις.
Καλημέρες!
:)

@ rodoula-kelly: Κι εγώ σε φιλώ, Κέλλυ μου!
Σε φιλώ.

@ vatraxokoritso: Η αλήθεια είναι πως μου άρεσε και το αυτοκίνητο και η οδηγός του, αλλά υπάρχει ένα «αλλά» που γνωρίζεις πολύ καλά... Υπήρχε, τουλάχιστον, τη στιγμή που αναφερόμαστε.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ vrakas kostas: πολύ λίγο πράσινο έχει απομείνει, Κώστα. Δυστυχώς…

@ kabamaru: Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες!...
Φιλιά, φίλε!

@ Tf: Δεν έχει σημασία το αυτοκίνητο, Θανούλη μου, αλλά αυτό που εκπέμπεις. Πίστεψέ με
:))))

@ Dimosthenis Syriopoulos: Το επόμενο θα είναι το θωρηκτό Ποτέμκιν κι εγώ ο Αϊζενστάιν, θα παίζω στο επόμενο έργο της ζωής μου!...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ passer by: για την άγρια Δύση καλύτερα είναι τα μπιτς μπάγκι και τα Land Rover. Αλλά εγώ ήμουν στο Μέξικο!

@ 2Σx2: πού τα είδες τα καλύτερα παιδιά; :p
Πού είσαι εσύ; Διακοπεύεις ακόμα;
Την καλημέρα μου, φίλε μου και click-@ μου!

@ an205: λιωμένο παγωτό, κολλάει στο χέρι....

Я верю в Сталина είπε...

Πω πω είσαι του πολύ "βαριού" κινηματογράφου...

Я верю в Сталина είπε...

Μου ακούγεται το freelove των depeche mode ή μου φαινεται;

tzo είπε...

salsa................. Όλε!!!!!
..................
...........
...........αχ.........
......
.........................................
ουφ!!!! πολύς χορός βρε παιδάκι μου πιαστηκα!!!
Τι να κάνω, για μένα το Μεξικό σημαίνει χορός!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Dimosthenis Syriopoulos: είμαι του heavy metal κινηματογράφου!...
And Im only here
To bring you free love
Lets make it clear
That this is free love
No hidden catch
No strings attached
Just free love
No hidden catch

@ allitnil: είδες; Το Μεξικό σημαίνει για τον καθένα μας και κάτι άλλο...
καλημέρες!

Я верю в Сталина είπε...

thnx 4 support, πάντως. Ξερεις εσυ...

Ελπίζω να εισαι καλά... Είσαι καλά; (Πάλι) ξέρεις εσύ...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Dimosthenis Syriopoulos: να είσαι καλά. Κι εγώ καλά είμαι!

Я верю в Сталина είπε...

όλοι καλά λοιπόν...

E είπε...

Ωραίο... συνοδεύεται άριστα με μουσική Calexico (λατρεμένοι) και μια μαργαρίτα, ή άντε στη χειρότερη, τεκίλα κίτρινη...

Τι έχουμε πάθει με το φευγιό φέτος μου λες? Βy the way, κατέβα απ΄το Outlander καλό μου, τρελάθηκες? Χάθηκε ένα S2000, να'ρθούμε να στανιάρουμε?

Φιλιά,
Ε.

€lisavet είπε...

Γοητευτική γραφή, αλλά ενίοτε "ανυπόφορα" ειλικρινής! :) Εσύ την αντέχεις; (την ειλικρίνεια)

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Dimosthenis Syriopoulos: έτσι, έτσι!

@ Elena72: πιες εσύ, εγώ δεν πίνω σταγόνα.
Τι να κάνω, Outlander μου δώκανε για τεστ…

@ €lisavet: για να γράφω έτσι, σημαίνει ότι είμαι της ειλικρίνειας, τουλάχιστον στα γραπτά μου…
καλησπέρες!

Ανώνυμος είπε...

...αν ήταν να σταματάω σε όλες όσες μου λένε να τις ακολουθήσω, δεν θα έκανα άλλη δουλειά...
Ti travas ki esu filtate spyro. Pragmati einai polu kourastiko na dexesai kathe 3 kai ligo logiwn logiwn sxolia kai anithikes protaseis... Gia na glitwseis proteinw na kukloforeis me sakoula. Nomizw den paei allo... Skepsou ki emas, tous upoloipous potapous odhgous, pou otan vgaineis stoys dromous prokaleis kukloforiako komfouzio. KANTO GIA LYSEIS TO KUKLOFORIAKO...KANTO GIA THN ANTHRWPOTHTA!!!
;-)

Ανώνυμος είπε...

...αν ήταν να σταματάω σε όλες όσες μου λένε να τις ακολουθήσω, δεν θα έκανα άλλη δουλειά...
Ti travas ki esu filtate spyro. Pragmati einai polu kourastiko na dexesai kathe 3 kai ligo logiwn logiwn sxolia kai anithikes protaseis... Gia na glitwseis proteinw na kukloforeis me sakoula. Nomizw den paei allo... Skepsou ki emas, tous upoloipous potapous odhgous, pou otan vgaineis stoys dromous prokaleis kukloforiako komfouzio. KANTO GIA NA LYSEIS TO KUKLOFORIAKO...KANTO GIA THN ANTHRWPOTHTA!!!
;-)