16.7.07

Εκεί, ψηλά, στον Υμηττό…

Φαντάζομαι τα μάθατε, συνολικά σε όλη τη χώρα, έως τώρα, σήμερα, είχαμε 38 φωτιές.
Επίσης, όσοι ζείτε στην Αθήνα τα είδατε με τα μάτια σας, η μυρωδιά του καμένου μπήκε και πάλι στα πνευμόνια σας.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στον Υμηττό, στη θέση Κουταλά, και πάνω απ’ τις περιοχές της Καισαριανής και του Καρέα κάηκαν περίπου 2.000 στρέμματα. Οι φλόγες πέρασαν και στην κάτω πλευρά της Λεωφόρου Κατεχάκη κι απείλησαν σπίτια στον Καρέα και το Βύρωνα, στα οποία η φωτιά έφτασε σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων. Στην άνιση μάχη έπεσαν – μαζί με τους πυροσβέστες που κάνουν ό,τι μπορούν - και οι κάτοικοι της περιοχής, προσπαθώντας να απωθήσουν τη φωτιά στη Λεωφόρο Καρέα με… κλαδιά και μάνικες. Ευτυχώς, αν μπορεί να υπάρχει «ευτυχώς», η φωτιά τέθηκε, τελικά, υπό έλεγχο.

Δεν χρειάζεται να πεις πολλά όταν ξέρεις ότι το μέτωπο της φωτιάς είχε φτάσει σε μήκος τα δύο χιλιόμετρα και, μάλιστα, με πολλές εστίες. Δεν χρειάζεται να πεις τίποτε για την απραξία του κρατικού μηχανισμού, είναι καραμέλα που δεν λιώνει ποτέ.
Και το έργο ίδιο είναι, το έχουμε δει ξανά στο ίδιο μέρος, το 1998, το 2000 και το 2001. Και τις τρεις, προαναφερθείσες φορές, βίωσα από κοντά την απόλυτη συνέπεια της καταστροφής.
Όλο αυτό με τις φωτιές εκεί πάνω το έζησα ως πρωταγωνιστής και θεατής συνάμα, του ίδιου έργου που βλάπτει τον ψυχισμό και την υγεία μας.
Ο Υμηττός, εν γένει, και όχι μόνο στις περιοχές που κάηκε, είναι κι αυτός ένας πνεύμονας, ο τελευταίος. Ένας τόπος για ατελείωτες βόλτες, το απόλυτο κοντράστ με την γκρίζα πόλη που απλώνεται στα πόδια μας. Από τη μία ρουφάς οξυγόνο, από την άλλη βλέπεις την Αθήνα και τον Πειραιά, όπως είναι ρυμοτομημένα.
Εκεί, στον Υμηττό, στην κορυφή του, έχω περάσει πολλές ώρες από τη ζωή μου. Χρόνια. Το πάρκο κεραιών με ξέρει πολύ καλά, εκεί, στον «Τρελό», έχω κάψει την πλάτη μου από τον ήλιο και, αντίστοιχα, έχω πουντιάσει για να ανέβουν κεραίες ραδιοσταθμών που έστηνα από την αρχή.
Σ’ αυτό το «πάρκο» κεραιών που, αν με ρωτάτε, δεν έπρεπε να είναι εκεί. Κάποιοι, πριν από χρόνια, αποφάσισαν ότι έπρεπε να φύγει από εκεί, όχι για την υγεία των κατοίκων της πόλης λόγω της ραδιενέργειας (που μπορεί να θέτει σε λειτουργία τον κλιματισμό αυτοκινήτων και να ανοιγοκλείνει ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές), αλλά γιατί «ενοχλούσε το νέο αεροδρόμιο και τις επικοινωνίες του» και έπρεπε να κλείσουν κάποιοι σταθμοί και να μείνουμε άνεργοι χιλιάδες άνθρωποι. Για να ανοίξουν και πάλι οι φιμωμένοι σταθμοί, έπειτα από χρόνια, λες και δεν «ενοχλούσαν» πια, ή αυτοί που έμειναν να εκπέμπουν, δεν ενοχλούσαν.

Σε ποιους τα πουλάτε, ρε;

Οι πυροσβέστες δεν με αφήνουν να πλησιάσω, έχουν αποκλείσει την περιοχή. Κατεβαίνω από το αυτοκίνητο και προσπαθώ να φανταστώ τη σκηνή. Πόσοι να ήταν άραγε; Πρέπει να κατέβηκαν από τα αυτοκίνητά τους, να προχώρησαν στο δάσος και μετά να άναψαν τις φωτιές ταυτόχρονα. Kαι μετά, γρήγορα και «παστρικά», μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και έφυγαν. Άλλοι μπορεί να πήγαν μακριά, άλλοι μπορεί να έμειναν κοντά. Eίναι «δημιουργικό» να παρακολουθείς το έγκλημα που έχεις κάνει παριστάνοντας τον άσχετο. Tώρα, όμως, μετά από τόσες ώρες, οι περισσότεροι πρέπει να είναι πια στα σπίτια τους με τις οικογένειές τους - αν έχουν - και να βλέπουν τι έκαναν από την τηλεόραση. Kάποιοι μπορεί να είχαν μαλώσει και τα παιδιά τους, επειδή ίσως είχαν κάνει κάποια αταξία. Ο Τερζόπουλος, παλιότερα, το είχε πει όπως έπρεπε: «Oι εγκληματίες και τα καθάρματα είναι κατά τ’ άλλα κανονικοί άνθρωποι. Πηγαίνουν στις δουλειές τους, παντρεύονται, κάνουν παιδιά, μπορεί να είναι γενικά καλοί άνθρωποι, μπορεί και να έπεφταν στη φωτιά για να σώσουν κάποιον. Aπλώς έχουν βάλει και το έγκλημα στο ρεπερτόριό τους, κι αυτό αποτελεί μια μεγάλη κρυφή δύναμη. Α, ρε, Άρη…
Γίνεται άλλος ο άνθρωπος που μπορεί να περάσει τη γραμμή και να φτάσει στο έγκλημα. Kαι κάθε άνθρωπος που περνάει ένα φανάρι με κόκκινο, θα μπορούσε να περάσει τη γραμμή. Kαι κάθε πόλη είναι μια Aμαρτωλή Πόλη. Kαι κάθε Aμαρτωλή Πόλη είναι γεμάτη αγγέλους και καθάρματα, για να βρίσκεται πάντα σε εξέλιξη το Mεγάλο Παιχνίδι. Tο πρωί όλα φαίνονται «κανονικά», αλλά το βράδυ, όταν τα φώτα πέφτουν, όλα γίνονται ασπρόμαυρα. Κι έτσι, κάποιες μαύρες ψυχές, τα καθάρματα, κρύβονται πιο εύκολα στο σκοτάδι. Ή, τουλάχιστον, έτσι νομίζουν"...

50 σχόλια:

Sardonian είπε...

όχι ρε click-@ "έτσι απλά"
πωωωωωωωωωωω
ρε συ αδέρφι ποδοβολητό θα γένει με τα Τοπία τώρα
πωωωωωωωωωωωωωω

όσο για τους άλλους τους τυχαίους ξες ντε αυτούς που το μπατζάκι του παντελονιού φτάνει μέχρι τι γόνατο και η ζώνη μέχρι πάνω από τον αφαλό,
ε, αυτούς θα τους περδικλώνουμε - διότι όλοι οι χώροι παρακολουθούνται από την click-@- κι ύστερα θα φωνάζουμε κάτι παλικάρια ειδικά για "Λίτσες", κι άμα φωνάζουν στο σκίσιμο θα δίνουμε εντολή και για ριπίτ.
άει σιχτίρ
έτσι απλά

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Sorry για το spam αλλα ...

Απο τη μεταπολιτευση και μετα...
αναδασωθηκαν
μονο 1 στρεμα στα 11 που καηκαν.
Η Νεα Δημοκρατια,με δυο νομους,
αποχαρακτηρησε 25.000.000 στρεματα
και το Πασοκ 45.000.000 στρεματα.

Με αποχαρακτηρισμενα 70.000.000 στρεματα...
ποιος εβαλε τις φωτιες;;;

© Λιανα Κανελλη

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ sardonian: ποδοβολητό θα γένει. Κι αυτός που έχει το γένι, έχει και το χτένι, click-@...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ πρέζα tv: Κανένα spam, φίλε, ό,τι θες να το αφήνεις.

Η Λιάνα τα έκανε λιανά, για άλλη μια φορά...
Και χαίρομαι που την είχα καθηγήτρια.

Ανώνυμος είπε...

:)
Χαμογελάω γιατί κάτι ανάλογο με το ΥΓ σου σκεφτόμουν κι εγώ σήμερα (μόνο που εγώ αντί να γράψω τα δικά μου έγραψα τσιτάτα).. και φυσικά το χαμόγελο είναι αυτό που τους ενοχλεί.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά με τον Υμηττό, για να μη νομιζουμε οτι ξοφλησαμε το χρεος μας με μια συγκεντρωση...

MARIA ANDREADELLI είπε...

Πες τα Σπύρο.
Μας κάψανε…γι’ άλλη μια φορά.
Φως δε βλέπουμε παρά μόνο αυτό της φωτιάς κι ας μας τάζουν…
Να δω τι θα μας τσαμπουνήσουν πάλι.

Aggelos Spyrou είπε...

Μένω άνω ηλιούπολη, πολύ κοντά στα φρεσκοκαμμένα.

Ανέπνεα σήμερα τους καπνούς, μας είχαν κόψει και το ρεύμα, τα ελικόπτερα περνούσαν πάνω από το σπίτι μου, και σκέφτηκα

ότι έτσι μυρίζει ο πόλεμος.

Μόνο που εδώ πολεμάνε οι άνθρωποι την ίδια τους τη ζωή, να την αφανίσουν...

Όσο για το Υ.Γ. σου, μερικοί έχουν ήδη αφανίσει τις ζωές τους και έχουν μεταφέρει τον πόλεμο στα μπλογκς γιατί νομίζουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους άλλους. Είμαι παθός, αν και δεν είμαι επώνυμος ούτε έχω διάθεση να γίνω. Έχω δημοσιεύσει ένα από τα πολλά άδικα mails που έχω λάβει, δεν ξέρω για ποιο λόγο.

Είναι όμως η κοινωνία έτσι. Οι θρασύδειλοι προσπαθούν να βάζουν φωτιές. Να δω για πόσο θα κρύβονται.

Νά σαι καλά.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Citronella: γιατί είναι τέτοιοι δυσοίωνοι τύποι και μίζεροι που έχουν ξεχάσει να χαμογελούν...
Πάρε ένα από μένα :)

@ passer by said: Τώρα αρχίζουν όλα, πάσερ. Τώρα.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ POETIC SIN: Θέλουν να μας κάψουν τις ελπίδες. Θα τους περάσει;

@ Aggelos Spyrou: Έτσι μυρίζει μια μάχη, έχεις δίκιο, έχω βρεθεί και ξέρω.

Οι θρασύδειλοι κρύβονται γιατί νομίζουν ότι δεν βλέπουμε και δεν ξέρουμε ποιοι είναι... Νομίζουν, μόνο.
Κι εσύ να 'σαι καλά. Και να προσέχεις το αγγελούδι σου!

Εvgenia Tr είπε...

εχθές η φωτιά στην Σαλαμίνα , σταμάτησε κάτι λίγα μέτρα από το σπίτι μιας φίλης...και από τι ξεκίνησε; από το "μπάρμπεκιου" ενός εκεί δίπλα , που ήταν τόσο αναίσθητος , που κλείδωσε το σπίτι του και σηκώθηκε και έφυγεεε!! ( πάλι καλά που έιδαν ποιος ήταν ), το δικό του το σπίτι δεν κάηκε!
Δεν τους νοιάζει το δάσος-η φύση , δεν τους νοιάζουν οι άνθρωποι!
Αναδάσωση;; "θα περιμενουμε την φύση να δράσει μόνη της " ...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Ευγενία: όλα από τη δική μας αναισθησία και τη δική μας αναλγησία γίνονται...

------ είπε...

Στον Καρέα η φωτια δεν έπρεπε να σβήσει ΑΜΕΣΩΣ;;;;;;;;
Τί σκατά περιμένανε;;6 πυροσβεστικά μόνο;;Γιατί;;;
Αι στο διάολο πια...

Σπυράκο συγνωμη αλλά από το Υ.Γ. και κάτω δεν καταλαβαίνω.
Καληνύχτα σας

Tf είπε...

Δεν είμαι Αθήνα και δεν έχω στη περιοχή μου κάποιο αντίστοιχο περιστατικό. Δε σημαίνει αυτό όμως ότι η όλη κατάσταση στη χώρα που ζω δε με αγγίζει. Νιώθω οργισμένος και γελοιοποιημένος. Αηδία από την υποκρισία και τη δειλία. Αποστροφή από την ανικανότητα και την αδιαφορία. Αδυναμία από το τηλ. της αδερφής μου, μαθαίνοντας ότι στο μπαλκόνι έχει δυο δάχτυλα στάχτη και ότι η αναπνοή έχει γίνει δυσκολότερη τις ζεστές μέρες.

Συμφωνώ 100% Σπύρο.

elafini είπε...

σήμερα βλέποντας και μυρίζοντας τη φωτιά ένιωσα πάλι τόση οργή που ήθελα να γράψω ένα κείμενο για τον Guy Fawkes και το κάψιμο του Κοινοβουλίου..μετά αποφάσισα να γράψω τα δικά μου ζώδια...η αγανάκτηση έχει πολλά πρόσωπα τελικά..καλό ξημέρωμα

industrialdaisies είπε...

Νομίζω ποντάρουν στο ότι μόνο θα αγανακτούμε. Κι ότι μετά θα το κάνουμε γαργάρα στην κάλπη. Εγώ λέω να μην τους κάνω την χάρη. Κι άλλοι ελπίζω. Όμως είναι ανίατη η βλακεία -και δυστυχώς σε μεγαλύτερη συγκέντρωση από ό,τι θα έπρεπε.

Δεν ξέρω βρε Σπύρο. Πόσους τρόπους αντίδρασης να σκαρφιστούμε πια; Τι διάολο είναι αυτό που μας έχει περικυκλώσει και δεν μπορούμε με τίποτα να το αντιπαλέψουμε;

Я верю в Сталина είπε...

Όπως εχω ξαναγτάψει είμαι πολυ απαισιόδοξος, γιατί απλα δεν υπαρχουν εναλλακτικές. Και να μην την κάνεις γαργαρα στην κα΄λπη (για να απαντησω εμμεσα και στη "μαργαριτούλα") τί θα γίνει; Τί θα κάνεις; ποιον θα εμπιστευθείς;
Το εντυπωσιακο είναι πως υπαρχει ακομα, πρασινο για καψιμο!..


Για τα υπολοιπα, εσυ ξέρεις. Καλημερα κ καλο κουραγιο

MARIA ANDREADELLI είπε...

Ως γνωστό η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.
Οπότε σίγουρα όχι.
Ο τρόπος είναι υπό εξέταση, ακόμη...
Κάποια μέρα θα μας έρθει η επιφοίτηση και οι άχρηστοι και ανέντιμοι θα πάρουν πόδι. Μόνο αναρωτιέμαι (όπως συνηθίζω για πολλά πράγματα) θα ζω ως τότε;
Καλημέρα

Αλεξάνδρα είπε...

Αχ Σπύρο, δεν υπάρχει αρχή και τέλος...

Φταίνε σαφέστατα οι πολιτικοί μα για μένα φταίμε κι όλοι εμείς που αφού καταδικάσουμε τους αποχαρακτηρισμούς των 70.ΟΟΟ.ΟΟΟ στρεμμάτων σπεύδουμε να αγοράσουμε το οικόπεδο των ονείρων μας....

Είναι πολλές οι φωτιές που έχω ζήσει και ειλικρινά έχω κλάψει με την ανοησία των ανθρώπων που δεν μπορούν να δουν πέρα από την μύτη τους...

Λυπάμαι για την κληρονομιά που αφήνουμε στα παιδιά μας. Χθες ήταν μαζί μου ο ανιψιός μου ετών 11 και μου είπε: -"Θεία μην κάνεις έτσι, εσύ και ο μπαμπάς είστε τυχεροί, έχετε ζήσει αυτά τα βουνά, τα περπατήσατε και τ΄αγαπήσατε. Εγω που δεν μπορώ ούτε να φανταστώ πως ήταν; τι να κάνω; μόνο σπίτια βλέπω παντού να σκαρφαλώνουν και να σκοτώνουν τα δέντρα."

Σώπασα! το μικρό μου αγόρι είχε δίκιο και νιώθω να έχω ευθύνη για το κενό που αφήνουν τα δέντρα που πεθαίνουν στον ουρανό...

Οσο για τους εμπρηστές: μόνο παραδειγματική τιμωρία.
Το ίδιο και στους καταπατητές: Γκρέμισμα και μόνο είναι η λύση.

Αλεξάνδρα είπε...

Οσο για το ΥΓ σου έχω να πω:
"Σ΄όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε"...

Τι κακό και αυτό: να πρέπει να αποδείξεις ποιός είσαι! Ψάξτε και λίγο ρε παιδιά, κάντε και λίγο κόπο...
αλλιώς τζούς προχωράτε παρακάτω και παρατήστε μας...
Ααα και πάρτε μαζί σας την μαυρίλα της ψυχής σας, δεν μας αφορά.

fevis είπε...

Αχ βρε Σπύρο μου....Ζήσε την ζωή σου όπως ξέρεις και μπορείς (όπως λέει και ο Νταλάρας), κράτα την ψυχή σου και την καρδιά σου γεμάτη, και άσε τα ανθρωπάκια να κλέβουν απ' έξω ματιές.... Κανείς δεν μπορεί να μας αναστατώσει πραγματικά πέρα από τους ανθρώπους που εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα να το κάνουν... Φιλιά..

diva είπε...

"Oι εγκληματίες και τα καθάρματα είναι κατά τ’ άλλα κανονικοί άνθρωποι..
Γίνεται άλλος ο άνθρωπος που μπορεί να περάσει τη γραμμή και να φτάσει στο έγκλημα"


κι ύστερα

"Κι αν μου τα παρασκοτίσετε κι άλλο, έχω τον τρόπο, θα κάνω μια αβαρία και θα σας γαμήσω. Έτσι, απλά…"

Όψεις του ίδιου κόσμου, με τίτλο "Τι είμαστε ικανοί να.."
ή μήπως
"Τι γίναμε ικανοί να.."

Αναίσχυντοι και ποταποί δειλοί σε ξύπνησαν αγαπητέ μου Σπύρο, κι είναι σαφές πως αυτοί θα τρομάξουν πιο πολύ.
Καλημέρα

E είπε...

Όσοι έχουμε μείνει στην πόλη, έχουμε νιώσει πολύ καλά της συνέπειες των πυρκαγιών και της Πάρνηθας και του Υμηττού. Δεν μπορείς ν΄ αναπνεύσεις πια. Απίστευτη δυσφορία, βαριά ατμόσφαιρα, ίχνος δροσιάς και σφίξιμο στους πνεύμονες και ... στο στομάχι. Δεν έχει τέλος αυτή η ιστορία. Και για πρώτη φορά είμαι κι εγώ απαισιόδοξη...

Δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο να προκαλεί τέτοια καταστροφή και να γυρίζει σπίτι του «αμέριμνος». Πως αντικρίζει τα παιδιά του? Πως συνεχίζει τη ζωή του μετά απ΄ αυτό? Δεν μπορώ να το αντιληφθώ. Μάλλον η εν δυνάμει εγκληματική μου φύση, δεν είναι αρκούντως ενδυναμωμένη... Ευτυχώς...

Σχετικά με το υστερόγραφό σου, θα σου πρότεινα να μην χαλιέσαι... μόνο αξία δίνεις σ΄όσους αναφέρεσαι... είμαστε αυτοί που είμαστε, πάει και τελείωσε. Όποια πλευρά μας επιλέξουμε να μοιραστούμε, την μοιραζόμαστε μ΄αυτούς που την καταλαβαίνουν και την σέβονται... για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε…

Καλημέρα :)

lovething είπε...

Εγώ μένω στον Υμηττό. Έχω εξερευνήσει πολλές γωνίες του μιας και ήταν η καθιερωμένη κυριακάτικη βόλτα από όταν δε θυμάμαι καν τον εαυτό μου. Πάντως εγώ αεροπλάνο χθες άκουσα περίπου στις 3.15 γιατί και τα καναλία το παραξηλώνουν. Όλα ήταν πολύ καλοστημένα πάντως εχθές. Η ώρα, το μέρος, το σημείο. Ο αέρας με τρέλαινε εδώ κάτω πόσο μάλλον στο βουνό. Να φτάσουμε να παίρνει φωτιά η νησίδα στην Κατεχάκη είναι ντροπή. Σταμάτησε η φωτιά γιατί δεν είχε τι άλλο να κάψει. Τα είχαν κάψει τις άλλες φορές.

Vrakas Kostas είπε...

Kalhmera Spuro.Den tha stathw afthn zh stigmh sto an einai emprhsmos h tyxaion!Gia mena afto pou metraei einai to apotelesma kai dustuxws etsi h allws,einai to idio!Katasrofh!!
Apla thn anikanothta tou kratous gia mia allh fora diapistwnw!Thn pikra mou noiwthw kai ametrhta giati me vasanisoun!oxi oti den gnwrisw tis apanthseis,alla anarwtiemai giati na einai etsi!
Gia to usterografo sou exw na pw ena:
Emena mou arkei pou to upografeis me to onoma sou!Ligoi to kanoun!Kruvontai synhthws pisw apo kati varugdoupo kai xernoun xolh!
Edw pou zw tosa xronia...exw mathei otan sunantw kapoion,otan thlefwnw h otan shkwnw to akoustiko...na lew prwta to onoma mou!
PS sthn hlikia pou eimaste exoume parei "tautothta" den perimenoume na mas dwsoun twra!!
Filika enas ..Anonumos!!

X-myalismenos είπε...

Ως εμπλεκόμενος με το...κατασκευαστικό συνάφι και τοπογράφος στο επάγγελμα να σημειώσω απλώς πως το κτηματολόγιο δεν είναι αυτό που θα έρθει και θα τα διορθώσει όλα.
Το λέω γιατί όλοι σχεδόν πιπιλάνε αυτή την καραμέλα ξεχνώντας προφανώς τί έγινε μέχρι τώρα με την πρώτη προσπάθεια εφαρμογής του.
Αντί να χαρακτηριστούν τα πραγματικά δάση, φτάσαμε στο φαιδρό σημείο να χαρακτηρίζουμε δάση το Γκύζη και την Ελευσίνα!
Σε κάποιες άλλες περιοχές όπως στα Μελίσσια,ο δήμος ελλείψει κοινόχρηστων χώρων τα κανε "πλακάκια" με το Δασαρχείο χαρακτηρίζοντας δασικές,περιοχές που κατοικούνται απ το 1930.
Λίγα μέτρα κάτω απ την Λεωφόρο Καραμανλή ένας άλλος υπέροχος χώρος ξεκινούσε.
Αυτός των πολυτελών κατοικιών βουλευτών και υπουργών.
Μέσα στο δάσος...

ΥΓ.Μην στενοχωριέσαι.
Σκουλήκια υπήρχαν και υπάρχουν παντού.
Σ όποιον αρέσεις,γιά τους άλλους δεν θα μπορέσεις...
Καλημέρα.
Απόλαυσέ την!

Ανώνυμος είπε...

Με ανησυχεί που την Κυριακή μόνο 5.000 ήμασταν στη βουλή.

kabamaru είπε...

to wraio itan mia sinomilia anamesa se dimosiografo kai dimotiko simvolo toy vurwna

dimosiografos: prokeite gia emprismo?

simvoulos: sigoura. apoteleiwsan oti eixan arxisei me ta kammena to 98 sti thesi tvn opoiwn vlepeis simera tampeles idioktisias tis eklisias tis ellados.

Dimosiografos: dld i ekklisia evale tis fwties(me tono epidiktiko)

simvoulos: pros theou(staurokopietai)... "na pesei fvtia na mas kapsei" an isxiristw tetoio prama

Diakrinw mia sinxisi? mipws o theos itan o empristis? mipws kapoioi foreis me agathoergies einai ipefthinoi?

De thelw na katigorisw aythaireta kapoion alla ama iparxoun iponoies oti emprismoi leitourgoun gia to simferon kapoivn agiwn thesmwn tis xwras giati de ginetai kapoia episimi katagelia na eksetastei

tha mou peis pou zeis re kabamaru?

the muppet show girls είπε...

Εκεί, ψηλά, στον Υμηττό...
υπήρχε κάποτε δάσος δροσερό...

Όσο θα ανεχόμαστε και την παραμικρή παρανομία, όσο θα συνεχίζουμε να γυρνάμε πλάτες και να ξεχνάμε εύκολα, τόσο θα συνεχίζουν οι διπλανοί, κατά τα άλλα ήσυχοι γείτονές μας να καταστρέφουν και να νομίζουν ότι ο κόσμος αυτός τους ανήκει. Κάποιος δεν τους είπε ότι είμαστε επισκέπτες και πρέπει να φανούμε μόνο καλοί διαχειριστές, όχι ιδιοκτήτες.
Για το ΥΓ. Σπύρο, δεν χρειάζεται να αποδεικνύουμε σε κανέναν το ποιοι είμαστε. Αν ο άλλος δεν μπορεί να μας δεχθεί όπως είμαστε και πρέπει να μας φορέσει ταμπελίτσες για να ικανοποιήσει τις ανασφάλειες του, τον προσπερνάμε. Sorry κιόλας...

Καλημέρες!

satya είπε...

Κουραστηκα.
Μου κόβει την ανάσα ο καθένας έτσι επειδή γουστάρει.
Κουράστηκα.
Ας μου πει κάποιος τι στον πούτσο μπορώ να κάνω εγώ, εσύ, ο δίπλα που μας νοιάζει ρε παιδί μου, που κάνουμε μια προσπάθεια και χωρίζουμε τα σκουπίδια μας, που κάνουμε ανακύκλωση, που δεν πετάμε τα τσιγάρα τα γαμημένα στο δρόμο, που κλείνουμε τις συσκευές τις ηλεκτρικές, που τελος παντων αυτη την ιστορία με την προστασία του περιβαλλοντος δεν την έχουμε γραμμένη, εμείς τι διάολο μπορούμε να κάνουμε?? Και μη μου πει κανένας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί θα παω κι εγώ να καω με τα πεύκα την ίδια στιγμή!!

MTdoggie είπε...

αχ ρε spirous σε λιγο θα φοβομαστε και στο σπιτι μας,τι αλλο τους εμεινε απο το να καψουν και τα 1-2 δεντρακια που εχει ο καθενας μας εξω απο το σπιτι του???!!μακαρι να τους βρισκαμε και να τους καιγαμε ζωντανους, μονο και μονο για να καταλαβουν τι πονο εχουν προκαλεσει.

Paranoia είπε...

ουφ ρε σπύρο...

πονάει πολύ η φωτιά..
πνίγει τις ανάσες μας.

Niemandsrose είπε...

Συγνώμη που πετάγομαι από το πουθενά, αλλά στο τέλος δε κατάλαβα σε ποιος απευθύνεστε. Ειλικρινά, χάθηκα κάπου.
:(

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Nana Tsouma: Παντού οι φωτιές έπρεπε να σβήνουν αμέσως, Νανά. Λογικό είναι να μην καταλαβαίνεις το υστερόγραφο, Νανά μου…

@ Tf: Και οι πιο δύσκολες μέρες έρχονται, Θάνο…

@ elafini: ο καθένας έχει τον τρόπο του. Δεκτοί είναι όλοι, ελαφίνι μου…

@ industrialdaisies: Να συνεχίσουμε να αντιδρούμε με κάθε τρόπο, αυτό θα κάνω εγώ.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Dimosthenis Syriopoulos: και σκέψου, Δημοσθένη, οι παλιές κάλπες ήταν από ξύλο. Από δεντράκια που κόπηκαν, δηλαδή…
καλημέρες

@ POETIC SIN: μακάρι να ζούμε να μπορούμε να παλεύουμε…

@ adiple: Όλοι μας έχουμε ευθύνη για το περιβάλλον που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Σωστά.

@ fevis: Συνεχίζοντας τους στίχους του τραγουδιού που ανέφερες και για να το δέσω με το σημερινό θέμα «από παιδί, στον ύπνο μου έβλεπα φωτιές»…
Τη φωτιά του πάθους δεν τη φοβάμαι...
Φιλί

Я верю в Сталина είπε...

Όχι ρε Σπύρο! Μην το βλέπεις έτσι...
Ήταν οικολογικές!!!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ diVa: όλοι μας πρέπει να ξυπνήσουμε, αγαπημένη μου, και αυτοί που πρέπει να τρομάξουν και να εξαφανιστούν…

@ Elena72: Το τέλος σ’ αυτήν την ιστορία πρέπει να το βάλουμε με κάποιο τρόπο εμείς.
Σχετικά με το υστερόγραφό μου, δεν χαλιέμαι... Απλώς είμαι έτοιμος. Από καιρό…
Καλημέρα :)

@ lovething: Οι δυνάμεις κατάσβεσης κάνουν ό,τι μπορούν. Επιδή ξέρω από μέσα τα πράγματα, καθαρά οργανωτικό και επιχειρησιακό είναι το θέμα.
Αλλά, όπως και να έχει, είναι ντροπή…

@ vrakas kostas: Κώστα, το θέμα είναι τι θα κάνουμε από δω και πέρα, το πώς θα αντιδράσουμε.

Σε ευχαριστώ.

Я верю в Сталина είπε...

Το μέηλ το είδες φαντάζομαι,ε;

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ ΕΞΑΡΧΕΙΩΤΗΣ: Στις εφημερίδες, παλιότερα, όταν ερχόταν «ψάρι», πρωτόβγαλτος στο χώρο, η πρώτη φάρσα που του έκαναν, που μας έκαναν, ήταν να μας στέλνουν να παρακολουθήσουμε την πορεία της εξέλιξης της υπόθεσης «Κτηματολόγιο»!.... Είναι κάτι παραπάνω από σαφές: Μόνο ως ανέκδοτο αντιμετωπίζεται το θέμα
Καλημέρες!

@ Purple Clementine: Ξέρω τι λες, αλλά θα με ανησυχήσει αν την επόμενη φορά θα ήμαστε μόνο 2.000.

@ kabamaru: πού ζούμε, ρε kabamaru?

@ the muppet show girls: Εκεί, ψηλά, στον Υμηττό... υπήρχε κάποτε δάσος δροσερό... και δεν κάναμε τίποτε για να συνεχίσει να υπάρχει. Δεν τα ρίχνω σε άλλους, και με μένα τα βάζω. Πιο πολύ για μένα.

Για το ΥΓ., δεν ασχολούμαι εγώ, οι άλλοι ασχολούνται…
Καλημέρες!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ satya: Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε όσα μας υπαγορεύει η συνείδησή μας…

@ mtdoggie: Καταλαβαίνω τι λες, και πώς το λες, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να σκεφτώ ποια τιμωρία θα ήταν αρμόζουσα…
Καλησπέρες

@ Paranoia: Πνίγει τις ζωές μας…

@ NIEMANDSROSE: λογικό είναι που δεν καταλαβαίνεις σε ποιους απευθύνομαι, εκείνοι, όμως, ξέρουν. Στο δικό σου μπλογκ – και σε ευχαριστώ πάρα πολύ, είναι πολύ τιμητικό για μένα – έχεις τη σελίδα μου στα λινκ με τον τίτλο «Αντικείμενα, της μπλογκόσφαιρας». Εγώ αναφέρομαι στα «υποκείμενα» της μπλογκόσφαιρας.
Και είμαι βέβαιος ότι κατάλαβες τώρα!
Καλώς βρεθήκαμε.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Dimosthenis Syriopoulos: το είδα το μέηλ και σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!

Θεραπευτής είπε...

Απλα συμφωνω Σπυρο. Τι αλλο μας εχει μεινει πια να λεμε...;

Και μη χειροτερα, ισως...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ The Therapist: Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι, για να μη δούμε τα μη χειρότερα;
Μια σκέψη κάνω, δεν ξέρω...

Ανώνυμος είπε...

Κάνουμε κάτι, απλα δε το λενε στα καναλια.

Αυτοι που αδιαφορουν ειναι λιγοτεροι, αλλα πιο αποφασισμενοι, αυτο ειναι ολο.

Λιγο θρασος χρειαζεται.

Αν οταν πας να βαλεις βενζινη στο βενζιναδικο δεν αντιδρας που ο αλλος φευγοντας πεταει τη γοπα του απο το παραθυρο κι εσυ εισαι με την αντλια στο χερι, τι καθομαστε και συζηταμε;

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ passer by: Συμφωνώ, Θράσος χρειάζεται. Και όχι λίγο. Πολύ...
Και Παιδεία...
καλησπέρες

tzotza είπε...

τι να πω και εγω σπυρο..τα εχουμε πει τοσες φορες μου φαινεται τελευταια..κριμα..

σο αφορα το υγ σου,τελικα τα blogs ειναι μια ακριβης αντιγραφη απο την κοινωνια μας..λιγοι ειναι η εξαιρεση και πολυ η μαζα..και αυτη η μαζα δεν εχει με τιποτα αλλο να ασχοληθει παρα απο την μιζερια της..give it up losers!!

και προσεχε..ειμαι αισιοδοξος ανθρωπος και τα λεω αυτα..
καληνυχτα..

lll είπε...

Πες τα Σπύρο ΠΕΣ ΤΑ! μου έχει κοπεί η λαλιά από τη στεναχώρια

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ tzotza: πρέπει να τα πούμε πολλές φορές ακόμα. Και να τα φωνάξουμε...
καληνύχτα, αισιόδοξη!

@ egw eimai auto: Πρέπει να βρούμε δύναμη να αντιδράσουμε...

Φράνσις είπε...

γιατι σ'αγαπαώ ξερεις; Επειδή εχεις θαρρος και λες την αποψη σου.Ωραια η διαπιστωση του Τερζόπουλου εχω να πω. Εμενα παντως αηδομακι μου δεν φοβίζουν μονο οι εγκληματιες, με φοβιζουν κυριως αυτοι πουστο ονομα τηςε καταπολεμησης του εγκληματος των "εγκληματιών", διαπραττουν αυτοι χειρότερα εγκλήματα, με σημαια το : ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.
Είμαστε για τα μπαζα, αυτο εχω να πω. Και φοβαμαι τα χειρότερα, αλλα μην ανησυχείς. Εκλογες ερχονται, συλλογική αμνησία ερχεται επισης, το ιδιο εργο θα ξαναδουμε στη καλπη. Να είσαι σίγουρος αηδονακι μου.Στο λεω εγω που εχω ζησει τους ψηφοφόρους απο πολυ κοντα..
Να αντιστεκομαστε ,όλοι, μπορούμε;
μάκια.

Aurora* είπε...

Μπράβο βρε. Εγω το έχω γράψει ότι θέλει κότσια να γράφεις επωνύμως. Κι εσύ τα έχεις.