5.1.08

Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα…

6 Ιανουαρίου 1946, γεννήθηκε ο Ρότζερ Κιθ Μπάρετ, γνωστότερος ως Σιντ Μπάρετ, Άγγλος κιθαρίστας και συνθέτης, ιδρυτικό μέλος των «Pink Floyd». Η μητέρα του λέει πως μερικές φορές βγαίνει από το σπίτι για να πάει στον φούρνο ή στο μπακάλικο. Συνήθως ζωγραφίζει σιωπηλός στο δωμάτιό του, όπως λέει ένα παλιό ΚΛΙΚ, κι αρνείται να δώσει συνεντεύξεις, να γράψει μουσική, να εξηγήσει. Παραμένει η πιο αινιγματική φιγούρα του ροκ. Κανείς δεν ξέρει γιατί σταμάτησε, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι συνέβη. Πολλοί λένε ότι κάηκε το μυαλό του από το LSD, κανείς όμως ποτέ δεν θα μάθει την αλήθεια.
Αλλά έχει καμιά σημασία;

Επίσης 6 Ιανουαρίου, αλλά 18 χρόνια μετά, οι Rolling Stones ξεκινούν την πρώτη περιοδεία τους, ως πρώτο όνομα. Τις συναυλίες τους ανοίγουν οι «Ronettes».

Δεν ξέρω αν ήθελα να γράψω σ’ αυτό το ποστ για όλα εκείνα τα σπουδαία μυαλά που έσκασαν σαν βεγγαλικά από τα drugs। Πιθανώς να ήθελα να γράψω για όλους αυτούς που δεν λένε να γεράσουν. Που παραμένουν ακμαίοι και βγάζουν τη γλώσσα (των Stones) στο χρόνο.

Γιατί, έτσι κι αλλιώς, ζούμε την πρώτη γερασμένη εποχή. Μια νιου έιτζ κοινωνία μεσόκοπων. Ο μέσος όρος ηλικίας στην Αμερική, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, ήδη είναι τα 40 χρόνια. Από την άλλη, ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων της Ευρώπης - το 2050 - θα είναι τα 55 χρόνια.
Γνωστοί μου 35ρηδες, που σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να βάλουν χρυσά ρουθούνια, για να κάνουν
sex παίρνουν Viagra, όπως, επίσης, και φίλοι του πατέρα μου που «τραβιούνται» με τις γραμματείς τους.

Ποιοι είναι «καλύτεροι» από τους παραπάνω; Θεωρώ ότι είναι οι φίλοι του πατέρα μου, όχι μόνο γιατί δεν πίνουν drugs, αλλά γιατί δεν το βάζουν κάτω. Γενικότερα προτιμώ αυτούς που στύβουν και πίνουν τη ζωή στο ποτήρι, από αυτούς που «πίνουν», σκέτο. Γουστάρω που ο Τζον Γκλεν πηγαίνει στο Διάστημα ξανά 77 χρονών, τρελαίνομαι με τους Rolling Stones που μπορούν ενώ χτυπιούνται στη σκηνή να γεμίζουν στάδια.
Θα μου πεις, κι οι
Stones πίνουν. Ok, μου το είχε πει κι ο Τζάγκερ όταν του πήρα συνέντευξη μια φορά: «Γαμήστε τα όλα», μου είπε, «πάρτε γεύσεις από τη ζωή να θυμάστε, πιέστε και ναρκωτικά, κάντε ό,τι θέλετε, να ζείτε είναι το θέμα…».

Παρκάρω, μλιπ-μπλιπ ο συναγερμός, τα 450 άλογα που μόλις γήτεψα αναπαύονται, αισθάνομαι πιο νέος τώρα, δίπλα μου περνάει μια παρέα πιτσιρικάδων και σέρνονται αμίλητοι, ανεβαίνω τα σκαλιά δυο-δυο, πετάω κι ας τους ρίχνω στα χρόνια κι ας έχω τα διπλά τους έτη!
Ψοφόκρυο έχει αλλά δε με νοιάζει, σφυρίζω
CureLove song - και το κάνω remix με αυτό που ακούγεται στο podcast του μπλογκ μου, μπαίνω στο σπίτι και στο κρεβάτι μου αναπαύεται ένα κορμί που έχει κρίση μέσης ηλικίας, όπως το ίδιο λέει.

Ανάβω τσιγάρο, γελάω μόνος μου και νιώθω ξαφνική επιθυμία να βάψω τα νύχια μου μαύρα, αλλά σοβαρεύω, γιατί σκέφτομαι ότι κάπως αλλιώς θα είναι η θεατρικότητα στη ζωή του 2008, με πολλούς τρόπους μπορείς να νιώσεις νέος και μου έρχεται στο μυαλό η ερώτηση:

Ποιος, ακριβώς, θεωρείται νέος και ποιος γέρος;

Υ.Γ.: Το ποστ στο χαρίζω, μπας και πας λίγο παρακάτω τη ζωή σου. Γυμνάσου, κάνε σεξ χωρίς αύριο, να χαίρεσαι με αυτό που έχεις και για αυτά που θα έρθουν, όπως, περίπου, το είπε κι ο Μικ.

Ξεμιζέριασε. Τώρα, όμως…

39 σχόλια:

Unknown είπε...

πρωτη φορα κανω ποδαρικο σε ποστ σου κ νοιωθω υπερηφανη!νεος ειναι αυτος που οσο περνανε τα χρονια μετανοιωνει για λιγα πραγματα που εχει κανει...νεος ειναι αυτος που οταν ζει κ με ο,τι κανει ειναι ολα στο μαξιμουμ!

christina είπε...

Γέρος είναι αυτός που πιστεύει οτι οι δοκιμές, οι τρέλες, οι συναισθηματισμοί, η μάθηση, ο παρορμητισμός και τα ρίσκα δεν είναι της ηλικίας του. Που μόλις πέτυχε τον ελάχιστο στόχο γαντζώθηκε από αυτόν και θεοποίησε τη σιγουριά. Που βαριέται να σηκωθεί από το κρεβάτι για οποιοδήποτε θέμα δεν του αποφέρει λεφτά, ίσως ούτε και για τα λεφτά.

Ο γέρος ζει διεκπεραιωτικά περιμένοντας να πεθάνει.

Τον νέο μπορούν να τον κουμαντάρουν μόνο ο ύπνος και ο θάνατος.

Pan είπε...

Για τον Syd λυπάμαι, δεν μπορώ (λόγω ιδιαίτερης αδυναμίας και λατρείας σε ο,τιδήποτε σχετίζεται με τους Floyd) να γράψω τίποτα.
Οι Stones ποτέ δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα από της μουσικής απόψεως.
Θα ήθελα, ωστόσο, να σου γράψω το συναίσθημα και την παρόρμηση που μου δημιούργησε η δημοσίευσή σου: Να βγω έξω! Είχα αποφασίσει να καθίσω μέσα, αλλά είναι Σάββατο βράδυ, διάβασα αυτά που γράφεις και φτιάχτηκα.
Πάω να ψάξω για "εύκολο" σεξ.
Να είσαι καλά.
Παλιόπαιδο. Αυτό πάει για την υπόσχεση που έδωσες αλλά δεν κράτησες...

Εvgenia Tr είπε...

"neos" ειναι ότι δεν εχει ετικέτα! ό,τι έχει όνειρα και τα κάνει πράξη , ανεξαρτήτου αποτελέσματος!

Я верю в Сталина είπε...

Αυτό το υστερόγραφο, πρέπει να το αφιερώσεις σε πολύ κόσμο, μου φαίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο τύπωσα το κείμενό σου και θα το κραδαίνω κάθε φορά σε συνομιλήκους και νεότερους που μου λένε: πάλι σπουδές; πάλι ταξίδι; πάλι βόλτα; πάλι σινεμά; πάλι γράφεις; πάλι κάνεις τρέλες;

Ευχαριστώ γι΄ αυτό :)

Υγ. Μπορεί να μην πίνω με ή άνευ εισαγωγικών, να μην καπνίζω και τελευταία να ξενυχτάω διαβάζοντας ή γράφοντας αλλά πολύ το γουστάρω σε λέω ;)

diva είπε...

Keep on living! μου φώναξε το ποστ σου Σπύρο..
Σωστός ο radio-boy
;-)
[Βάζεις κάτω γενιές και γενιές αγόρι μου και είμαι σίγουρη πως το ίδιο θα σου λέω είκοσι χρόνια αργότερα]
Την καλημέρα μου

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

ΒΟΗΘΕΙΑ.ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΣΑΝ ΜΑΝΑ. ΣΤΙΣ 17-2-2007 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΙΣΟΣ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ 30 ΩΡΑ 17 ΚΑΙ 15 ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ 23 ΕΤΩΝ.ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ JEEP ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ STOP ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ.ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 2102029145 ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ.Το παραπάνω μας ήρθε με email και υπήρξε και επικοινωνία με την μητέρα του θύματος. Παρακαλούμε διαδώστε όσο μπορείτε. katagelies.gr

Sardonian είπε...

"ΟΡΘΙΟΣ!" ΕΙΠΑΜΕ
χεχ
καλή χρονιά ξανα μανα κλίκα:))

Erisadesu είπε...

easy for you to say

easy for them to do όταν έχουν λεφτά και κόκα, πάλι καλά που είναι ζωντανοί.

ArtBomber είπε...

Ο Artbomber σου εύχεται ένα έτος τόσο ευτυχισμένο που θα κάνεις 2008 χρόνια να ξεχάσεις.

O Artbomber αναζητά bloggers συγγραφείς για τη δεύτερη εκδοτική του προσπάθεια. Η πρώτη τιτλοφορείται «bloggers – ιστορίες του διαδικτύου» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΣΟΚΟΛΗ – ΚΟΥΛΕΔΑΚΗ.
Αν σ’ ενδιαφέρει, στείλε mail στο artbomber@windowslive.com

www.artbomber.com
To site των δημιουργών

magsoulini είπε...

Δεν μπορώ να ξεμιζεριάσω, προυποθέτει να χω μιζεριάσει και δεν μου χει συμβεί ως τώρα. Δεν χρειάζεσαι ναρκωτικά, ούτε άλλο δεδομένο εκτός της υγείας για να ζεις υπέροχα, αρκεί να τα χεις βρει με τον εαυτό σου κι οτιδήποτε επιλέγεις να κάνεις να είναι πρώτα δική σου επιλογή, να το ζεις για τους δικούς σου λόγους...Είναι κι οι επιλογές μας η ζωή μας, ας το παραδεχτούμε.

Sotona Dos είπε...

Και τι ξερει αυτος ο Μικυ?

an205 είπε...

shine on you crazy diamond!!!
sex drugs and rock n roll...

Φράνσις είπε...

Εγω το ειχα ήδη γραψει σε παλιο μο ποστ οτι είμαστε παρα ενα χρόνο συνομήλικοι και εξίσου τρελάρες με 20χρονα! Αηδονακι μου εσύ.(Εχω ομως μια ενσταση με το "τραβιουνται": αυτοι που τραβιουνται την ευχη μου να εχουν αλλα όχι οταν παιζει αγριο κερατο ετσι; Αμα εισαι νεος κι εχεις αρχίδια,τοτε δεν κρατας καβατζα το κορόιδο να σου πλενει σώβρακα, αν σου ανατρεφει παιδια και να σου φτιαχνει χαμομήλια, στα κατά τ'αλλα., γεράματα! Αφήνεις το "σίγουρο" και πεφτεις με τα νεανικα σου μούτρα στη φωτιά.Ετσι;) Μάκια Σπυρουλη μου.

MTdoggie είπε...

καλη χρονια spirous!!!!!!
με τις ουσιες χανεις τη ζωη,δεν καταλαβαινεις τι γινεται γυρω σου. απορω πως τη "βρισκουν" ετσι. την επομενη μερα μετα απο ενα απλο μεθυσι χανω την επαφη με τον κοσμο και ξενερωνω απιστευτα. ποσο μαλλον θα χανουν τον κοσμο μετα τα ναρκωτικα,ε??χαλια!

Αλεξάνδρα είπε...

Σίγουρα γέρος δεν είναι αυτός που το κοντέρ του έχει γράψει πολλά χρόνια.
Εχω γνωρίσει νέους σε ηλικία που τα μυαλά τους ήταν ήδη σε αποσύνθεση και ηλικιωμένους που ρουφούν την κάθε στιγμή.
Αυτό ήταν πάντα το ζητούμενό μου. Να ρουφάω την στιγμή. Να μην μιζεριάζω όπως πολύ σωστά λες. Αυτό μεταδίδω και στα παιδιά μου.

Φιλιά πολλά
Πάλι με κάλυψες!!!

roadartist είπε...

καλά τα λες.. ΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ και πράξη όλα αυτά! Πέρα απο θεωρία.. νομίζω οτι μόνο τότε θα άξιζε η ζωή... μπουχτίσαμε πια στο άγχος της δουλειάς, της καταξίωσης, κουραφέξαλα..

Love and Poison είπε...

Εμένα πάλι μου αρέσει που μεγαλώνω... Έχει και αυτό τη γοητεία του... Και όσο σκέφτομαι πόσες μαλακίες έκανα μικρότερος και τι μυαλά κουβαλούσα, πάλι καλά που έφτασα τα 30...

the muppet show girls είπε...

Everybody's Free To Wear Sunscreen!

Καλησπέρες..ατίθασε νέε '-PPP

Xristos είπε...

Εγώ θα κάνω για άλλη μια φορά την άσχετη ερώτηση: Γιατί ρε Σπύρε κάθε φορα που μπαίνεις στο στούντιο του Red φωνάζεις;;;
Μεταξύ μας, έχει τρελό γέλιο...

Σπύρος είπε...

Καλημέρα Σπυράκο :)

Καλά αυτοί οι ROLLING θα πάρουν το ΕΚΑΣ η όχι ακόμα ;..

Υπάρχουν 2 μορφές απάντησεις στην ερώτηση σου. Μία ως προς βιολογικό καθορισμό δηλαδή λέμε νέο και γέρο βάση ηλικιας και αλλη εκδοχη πως αισθάνεσαι και πως λειτουργείς σαν άνθρωπος και νοητικά και ψυχικά..

Καλημέρα

Dr_MAD είπε...

Με αυτή σου την ανάρτηση ανέβηκα λίγο. Χτες όλοι στη γιορτή μου μου λέγανε να σοβαρευτώ...

Σοβαρέψου...

Μεγάλωσε...

Ε ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. Θα μείνω πάντα έτσι. Και είμαι σίγουρος πως όλοι αυτό θέλουν από μένα, απλά τα στερεότυπα τους επιβάλλουν την εικόνα του mature. Προτιμώ να ζω, όχι να περιμένω να πεθάνω

Καλημέρες αποό τα Βόρεια

Μ είπε...

Καλή χρονιά! Χρόνια πολλά και καλά μυαλά!

maria λεμονατη! είπε...

η συνμπλογγερ μας θεια λενα ειναι πηγη ζωης
στα 80 της βραζει το αιμα της
καθε φορα που την διαβαζω την χαιρομαι
!

Griz είπε...

Νέος .. γέρος.. όπως νιώθει ο κάθένας .. :) Σωστές οι συμβουλές και δεν πάνε χαμένες. Ακόμα και ένας να τη δει αλλιώς μετά το ποστ σου , καλό θα χεις κάνει!

Καλή χρονιά και να σου πάνε όλα καλύτερα από πέρσι!(και από πρόπερσι μη σου πω! :P)

2Σx2 είπε...

Α, δηλαδή κατα το υστερόγραφό σου με προτρέπεις να αρχίσω τις αλλαξοκωλιές στους στρατώνες; :)
Απαπαπα, και μου έλεγε η μαμά μου να προσέχω τις παρέες μου.

Ποτέ δεν συμπάθησα τους Stones, δεν ξέρω γιατί.

Καλή χρονιά φίλε!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Stilvi: όλα στο μάξιμουμ, λοιπόν!
(καλό ποδαρικό έκανες!)

@ passer-by: δεν υπάρχει χειρότερο από το να θεοποιείς τη σιγουράντζα…

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Pan: let’s go outside, Πάνα μου!
Είμαι παλιόπαιδο! Αλλά θα επανορθώσω!

@ Ευγενία: Έτσι! Οι ηλικίες δεν έχουν ταμπέλες…

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ dimosthenis s.: σε όλους το αφιερώνω, Δήμο!

@ Dora Tsirka: πολύ γουστάρω κι εγώ, σε μιλάω!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ diVa: τα ίδια θα σου λέω κι εγώ!
Την καλημέρα μου!

@ Sardonian: καλή χρονιά, πρόεδρά μου!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Erisabetsu-chan: για όλους είναι εύκολο, το να ζούμε την κάθε στιγμή πολύ δυνατά…

@ magsoulini:φυσικά και είναι οι επιλογές μας η ζωή μας...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ stereotype: ε, όσο να πεις, κάτι ξέρει!


@ an205: shine on, baby!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ auburn Kate: τα σίγουρα κι εγώ, δεν συναντηθήκαμε ποτέ!

@ MTdoggie: χάλια, όμως…

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Αλεξάνδρα: να είσαι καλά, Αλεξάνδρα!

@ roadartist: ας αφήσουμε τις θεωρίες. Έτσι χάνουμε ζωή…

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Love and Poison: φυσικά και έχει τη γοητεία του, φίλε!

@ the muppet show girls: ατίθασος κι ατάσθαλος!…

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Xristos: μα, να μη φέρει γλυκά?
χαχααχαχα

@ LOCKHEART: ούτε εμείς, ούτε εκείνοι θα το πάρουν το ΕΚΑΣ, για διαφορετικούς λόγους, βέβαια!
Καλημέρα

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ MAD: να μη σοβαρευτείς ποτέ επειδή πρέπει. Μόνο στις στιγμές που το απαιτούν…

@ Μαρία Κ.-Π.: μια χαρά είναι τα μυαλά μας!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ maria λεμονατη!: βράζει και κοχλάζει το αίμα της, δε λες τίποτε!

@ Griz: κι από αντιπαραπρόπερσι, μη σου πω εγώ!


@ 2Σx2: ρε, κλίκα, γαμώ τα στρατά μου μέσα.
Καλή χρονιά φίλε!