28.12.08

KΑΖΑΜΙΑΣ 2009

Ο υποφαινόμενος δημοσιογράφος Σπύρος Σεραφείμ, είναι αυτό που πολύ τρυφερά θα ονομάζαμε «διορατικός επαγγελματίας». Μπορεί μικρός να διάβαζε Οράτιο και να έτρωγε μπαρμπούνια που κάνουν καλό στα μάτια, μπορεί να χτύπησε σα φώκια παλαμάκια όταν έμαθε ότι στα λατινικά «video» σημαίνει «βλέπω», αλλά δεν οφείλει στα ανωτέρω το κληρονομικό του χάρισμα.
Μπορεί να διαβάζει το μέλλον ως άλλος Ιωάννης της Αποκαλύψεως κι αυτό είναι κάτι που λίγοι γνωρίζουν. Ο μόνος λόγος που δε διαδίδει ότι διαθέτει το κληρονομικό χάρισμα, είναι επειδή φοβάται το φόρο κληρονομιάς που θα του επιβληθεί από τον κ. Αλογογ(σ)κούφη.
(Και μην αρχίζετε τα φοροτεχνικά κόλπα, ούτε ως γονική παροχή μπορεί να το περάσει)
Ένα κρύο κυριακάτικο πρωινό, λοιπόν, προέβλεψε με ακρίβεια το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα, την επόμενη χρονιά, τα υπαγόρευσε στη Σούζι Κιου τη γραμματέα του και τα παρουσιάζει δωρεάν, σε δυο δόσεις, ως ελάχιστη προσφορά προς το συνάνθρωπο...
Καλή ανάγνωση...

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ. Καινούρια εισβολή διαδηλωτών στην ΕΡΤ, υπό το σύνθημα «αφίσται τιν TV και βγήται στους δρώμους». Από όλο αυτό, μόνο τα «TV», «και», «στους» είναι σωστά γραμμένα, απόδειξη ότι οι εισβολείς βλέπουν μόνο ΕΡΤ. Ο κ. Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΕΡΤ, παθαίνει εγκεφαλικό καθώς ο κόσμος σταματάει να βλέπει ΕΡΤ και τα νούμερα του κρατικού καταποντίζονται. Σε μια γενναία κίνηση μικροαστισμού, ο απλός λαός πράγματι σηκώνει την κωλάρα του απ’ τους καναπέδες, καίει και γκρεμίζει την Αθήνα, κάνοντας πλιάτσικο στα καταστήματα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών. Έτσι, μια νέα κοινωνία γεννιέται, που διαθέτει, πλέον, άπασα, δονητές τριών ταχυτήτων και flat τηλεοράσεις. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ συνέρχεται και βρίσκει την ευκαιρία να αυξήσει το ανταποδοτικό τέλος. Όχι στην ΕΡΤ. Στους δονητές.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ. Χημεία και τέρατα και πάλι καταγράφουν οι κάμερες. Ένας μπάτσ, εεεε, συγγνώμη, ένας αστυνομικός ήθελα να πω, κι ενώ απειλείται η ζωή του, πυροβολεί δεκαπεντάχρονο έξω από το Γενικό Χημείο του κράτους (έξω από το κράτος, δηλαδή, αφού αυτό είναι το μεγαλύτερο Χημείο), αλλά η σφαίρα – σε αυτά τα παράξενα παιχνίδια που παίζει η ζωή στις σφαίρες που σέβονται το δραστικό τους βεληνεκές - χτυπάει σε κάτι αθλητικά πράσινα παπούτσια, μια ζαρντινιέρα που έχει πάνω της έναν Κύπριο φοιτητή που τσακώνεται μαζί της, εξοστρακίζεται και τραυματίζει ελαφρά μια κάμερα, ένα μικρόφωνο, έναν μπούμαν κι έναν καναλάρχη, επιλέξτε εσείς όποιον θέλετε. Ο κύριος Πάνος Σόμπολος, υπεύθυνος γραφείου Τύπου της κυβέρνησης, κι ενώ μόλις έχει αναλάβει καθήκοντα, επωμίζεται το βαρύ έργο της ενημέρωσής μας σχετικά με το γαλλικό μπιλιάρδο.

ΜΑΡΤΙΟΣ. Η Γιάννα βρίσκει θύμα, εεε, σόρι, αγοραστή για την εφημερίδα της, αλλά κρατάει το CITY FM, βασικά για το κτήριο, που εκεί το λένε «κτίριο». Ο Λιακόπουλος βγάζει νέο βιβλίο στο οποίο διερωτάται: «Blue Land: Ραδιοφωνικός σταθμός ή διαστημόπλοιο;». Οι μπλόγκερς μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι και ξεκινούν διαμαρτυρίες αφού ο ΣΚΑΪ απέλυσε τον Πιτσιρίκο. Ο Πιτσιρίκος καταγγέλλει ότι όλο αυτό είναι δάκτυλος Πορτοσάλτε, επειδή στα επεισόδια στα Εξάρχεια, τον περασμένο Δεκέμβριο του 2008, το γιαούρτι το έφαγε μόνο ο Άρης και ήταν και πρόβειο. Ο ΣΚΑΪ ξεκινά ραδιομαραθώνιο για την τόνωση του Άρη, παίζοντας στο repeat το Last Christmas, i gave you my yogurt…

ΑΠΡΙΛΙΟΣ. Η οικονομική κρίση έχει περάσει τις πύλες και χτυπάει τους απλούς εργαζομένους στα κανάλια: Το Mega απολύει τον Αρναούτογλου και παίρνει πίσω το Μουτσινά (και καλά θα κάνει), ο Antenna νυν απολύεις τον δούλον σου, δέσποτα. Ξέρω, δε βγαίνει νόημα, αλλά ήθελα να γράψω και κάτι υπερεαλιστικό, τι διάολο μελλοντολόγος θα ήμουν. Το Σταρ κάνει διευθύντρια τη Μανωλίδου (ice tea!) που χώρισε τον Adonis και παντρεύτηκε τον Κυριακού (όχι το γιο), ο Alpha κόβει τα αυτιά του Αυτιά, η ΕΤ3 κόβει και ράβει. Η Νικολούλη χάνεται, και μαζί της και το Alter.

ΜΑΪΟΣ. Τα ΜΜΕ συνεχίζουν να δοκιμάζονται σκληρά, πέφτει (ακόμη περισσότερη) τρελή πείνα. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι δημοσιογράφοι των 700 ευρώ οι οποίοι τι είχαν, τι έχασαν! Σε μια κίνηση που θυμίζει κοριτσάκι με τα σπίρτα, Άθλιους των Αθηνών, ο Θέμος Αναστασιάδης αναγκάζεται να πάρει δανεικά από το Θόδωρο Ρουσόπουλο, τον θυμόσαστε; Ο Θόδωρος της Μάρας, που δεν ξεχνάει από πού ξεκίνησε, σπάει παγκάρι εκκλησίας και δανείζει το Θέμο, με δάκρυα στα μάτια. Στης Μάρας τα μάτια, φυσικά...

ΙΟΥΝΙΟΣ. Όλοι οι wannabe δημοσιογράφοι της τηλεόρασης, έχοντας κάνει ταχύρυθμα μαθήματα γερμανικών, στέλνουν βιογραφικά στον Alpha, με το βλέμμα στραμμένο στο RTL και μια καριέρα που υπόσχεται Πόρσε, BMW και λοιπά γερμανικά σούπερκαρς. Μαλακία τους, σόρι κιόλας, αλλά ο Alpha πωλείται στο Μιχάλη Γουλανδρή και μένουν με το «βαρούμ» στο χέρι. Βαρούμ σημαίνει «γιατί» και όπως έχετε καταλάβει έχω βάλει τον πατέρα μου να μου συνεχίσει τα μαθήματα γερμανικών, μια χαρά περιοχή είναι η Κάντζα...

Συνεχίζεται...

8 σχόλια:

Unknown είπε...

αφου σας ευχηθώ καλή χρονιά, κύριε σπύρε μας σεραφείμ μας,
σας παρακαλώ να προφητεύσετε ότι το 2009 όχι μόνο θα είμαι ζωντανή, αλλά θα ανακηρυχθώ και μισσ ελλάσσ!
καλή χρονιά! υγεία και δημιουργικότητα!

ritsmas είπε...

Εγω δεν θέλω να ανακηρυχθώ Ελλας, θέλω όμως να μπορώ να αισθάνομαι λεύτερη, με ο,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για μένα και τους φίλους μου.
Ευχομαι γρηγορα να ξαναφτιάξετε ομαδα και να κρατάτε συντροφιά στον κόσμο που σας είχε συνηθίσει...

JoaN είπε...

αχαχα περιμένουμε με αγωνία την συνέχεια!

(Ιούνιος ξεχώρισε.., μια χαρά η Κάντζα έχει κ καλές ταβέρνες :P)

Γη του Πυρός. είπε...

...και μελλοντολόγος πέραν των 3826 αρετών σου!

...δυστυχώς φαντάζεις πιο προφητικός και από τους προφήτες.

...και αυτό είναι από μόνο του ανησυχητικά ανησυχητικό...

Φράνσις είπε...

βρε αηδονακι μου, εχασα επεισοδιο κρίσιμο φαινεται.Τερμα ο Angel?!!!!!! δηλαδη εφυγες; Και τωρα; Αν και δεν τον ακουγα ξερεις οτι για εσενα εκανα μια μικρη θυσια.Να μας ενημερωσεις γιατο που και αν θα ξανακελαηδίσεις ακους; Και να μου προσεχεις παρακαλω πολυ.Μάκια Σπυρουλη μου. ,Εδω ειμαστε...Να εχεις υπεροχη χρονια.

Aggelos Spyrou είπε...

Σπυράκο, τις καλύτερες ευχές μου!!! :)

diva είπε...

ΘΕΟΣ!!!
:-)
go on babe
don't stop

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

καλή χρονιά σε όλους μας. Η πιο αληθινή ευχή που μπορώ να δώσω!