30.1.10

Διαστάσεις απόψεων και ζωών

Προσπαθώ να παρακολουθήσω τα τεκταινόμενα στο Νταβός, προσπαθώ να ενημερωθώ για να είμαι έτοιμος για την εκπομπή μου, αλλά οι εξελίξεις με ξεπερνάνε. Δεν το παίρνω προσωπικά, όλους μάς ξεπερνάνε οι εξελίξεις.
Η εβδομάδα κλείνει με δυο ειδήσεις που φαίνονται ότι έχουν περισσότερο ενδιαφέρον από τις υπόλοιπες. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις συζήτηση με κάποιον περί οικονομίας, μπορεί να σε πάρει και για βλαμμένο. Για δημοσιογράφο «που δεν ξέρει τι του γίνεται»… Και, τελικά, είσαι, αυτό νομίζουν, αν δεν έχεις όλες τις πληροφορίες, όλο το ντεσού, αφενός για το γεγονός ότι ο Λάτσιος και η Μενεγάκη χώρισαν, αφετέρου για το πώς επήλθε η κρίση μεταξύ του Γιώργου Θεοφάνους και της Sony.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο κοινός παρονομαστής είναι ότι μιλάμε για διάσταση. Ζωών ή απόψεων. Στην περίπτωση του ζεύγους, μία είναι η βασική αιτία, όπως και σε όλους τους χωρισμούς. Και δεν είναι άλλη από το χρόνο. Ό,τι συμβαίνει, δηλαδή, σε όλους μας. Κι ας προσπαθούν να με πείσουν τα μεσημεριανάδικα ότι «είναι ο χωρισμός της δεκαετίας, υπάρχουν παιδιά και κοινή περιουσία». Γιατί, όταν χωρίζουμε εμείς, οι κοινοί θνητοί, τι μοιράζουμε; Καλύβια και γοριλάκια; «Μα, αυτοί», συνεχίζει το… ρεπορτάζ, «φαινόταν αγαπημένοι, ότι όλα ήταν καλά». Ενώ όλοι οι υπόλοιποι, προτού χωρίσουμε, βγαίνουμε στο Σύνταγμα και μαχαιρωνόμαστε.

Στην άλλη περίπτωση, του Θεοφάνους με τη Sony, τα πράγματα είναι πιο απλά: Η εταιρεία βγήκε από τα ρούχα της επειδή το παιχνίδι ήταν στημένο και ο Κύπριος συνθέτης, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, το… ξέστησε. Όχι, δεν καταγγέλλεται ότι το παιχνίδι είναι στημένο, αλλά «είναι στημένο και το στήσαμε μαζί και ο Γιώργος διέλυσε το κοινό στήσιμό μας».

Κοίτα να δεις που κι εγώ με αυτά ασχολούμαι. Γελάω μόνος μου, ανάβω τσιγάρο, ακούω «Ρωξάνη», ναι, παντού τη σήμερον ημέρα γίνεται της κοινής γυναικός το κιγκλίδωμα. Σκέφτομαι, επίσης, ότι τελικά υπάρχουν πολλές διαστάσεις στις διαστάσεις ζωών και απόψεων.
Και καταλήγω ότι, σε όλες τις πτώσεις, πάντα, σημασία έχει από πόσο ψηλά πέφτεις. Ειδικά όταν η πτώση είναι γενική.

2 σχόλια:

Φράνσις είπε...

"Οσο πιο ψηλα πετάς,τοσο πιο αναποφευκτα ματαιώνεσαι"... εγραψε η κυρια Κικη δημουλα, αηδονακι μου. Οσο για την ενσυνειδητα... ηλίθια, και τον κυριο που τουμοιαζει ενας αγαπημενος μου καθηγητής, ενα εχω να πω: Ποιος χ***** για τη Μενεγακη πες μου.Σιγα τα ωά,τα Φαμπερζέ!
Μακια Σπυρουλη. Και να εχουμε καλο μηνα..

the muppet show girls είπε...

Σύμπτωση; Τελείωσαν και οι εκπτώσεις.
Πόσο θόρυβο κάνει άραγε η πτώση ενός κορμιού στην ναυπηγοεπισκευαστική;

Θα με σχωρέσεις, αλλά η μόνη εικόνα που με άφησε το ποστ σου είναι η πτώση ενός κορμιού στο κρεβάτι με "μουσικό χαλί" την απίστευτη Ρωξάνη. Τουλάχιστον αυτό κράτησα ;-)

Φιλιά και καλή εποχή. Ανοιξιάτικη από αύριο!