24.5.08

Χρόνια πολλά, Λένι

Ήταν 26 Μαΐου 1964 όταν γεννήθηκε ο Λένι Κράβιτς, Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής.
Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά, πριν από, περίπου, 4 χρόνια. Τότε ήμουν στον Red 96,3 και είχα χορηγό την Vodka Absolut.
Ο Lenny είχε γράψει αποκλειστικά για την Absolut το τραγούδι "Breathe". 10 κορυφαίοι παραγωγοί–djs σε όλο τον κόσμο – κι ανάμεσά τους κι ένας δικός μας, ο κορυφαίος Νίκο Πατρελάκης, έκαναν remix το κομμάτι αυτό. Ο Κράβιτς είχε έρθει τότε στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στην παρουσίαση αυτού του κομματιού στο ελληνικό κοινό. Ο χορηγός μου, κανόνισε μια μίνι συνέντευξη κι έτσι τον γνώρισα.

Πιο απλό άνθρωπο, βάσει του πόσο σταρ είναι, δεν έχω γνωρίσει ξανά. Απάντησε σε όλα όσα τον ρώτησα με σαφήνεια, με απλότητα και είχε όρεξη να μάθει πολλά για την Αθήνα και τον τρόπο της ζωής μας.
Μου είπε για τη ζωή του, για τις επιλογές του, για τα συναισθήματά του.
Στο τέλος της κουβέντας και λίγο πριν φύγω, πρόσεξα ότι φορούσε μια ζώνη με μια τεράστια αγκράφα που έγραφε «
Absolut».
«Σου αρέσει;», με ρώτησε, έγνεψα «ναι», την έβγαλε με ορατό τον κίνδυνο να του πέσει το παντελόνι και μου τη χάρισε.
- «Μα, γιατί», τον ρώτησα;
«Επειδή πέρασα καλά», μου απάντησε, άναψε τσιγάρο και με κοίταξε μέσα στα μάτια.
«Μη διστάζεις στη ζωή σου να δίνεις πράγματα, είτε αυτά είναι πολύτιμα, είτε είναι ευτελή για εσένα, εάν πρόκειται να κάνεις κάποιον άνθρωπο έστω και για λίγο χαρούμενο. Αντίο και χάρηκα που σε γνώρισα. Α, και πού ‘σαι, μάγκα! Να μην ξεχνάς να σκέφτεσαι…».

Υ.Γ.: Το 1998 ο Lenny Kravitz ηχογράφησε το πέμπτο του άλμπουμ «5». Σ’ αυτό το άλμπουμ συμπεριλαμβάνεται το τραγούδι που φαντάζομαι να ακούτε από τα ηχεία σας τώρα. Ο Lenny το έγραψε στη μνήμη της μητέρας του...

Εγώ αυτήν την ώρα σκέφτομαι θάλασσα, άμμο κι αλάτι, οι σκέψεις μου μπερδεύονται από την ένταση του περιοδικού που κλείσαμε την ύλη του για το τεύχος Ιουνίου, προσπαθώ να αποσυμπιεστώ, σκέφτομαι πάλι καράβια, φρέντο στο κατάστρωμα, ξανθά μαλλιά να χαϊδεύουν τον λαιμό μου, στο γκαράζ του πλοίου με περιμένει το αυτοκίνητο που θέλω να πάρω, αρχίζω τα mind games με τον εαυτό μου. Δεν θα είσαι, πια, κυκλοθυμικός. Δεν θα καπνίσεις. Θα αρχίσεις, πάλι, να τρέφεσαι σωστά. Αρχίζω τα παιχνίδια, δηλαδή, που συνήθως χάνω.

Τι σκέφτεσαι τώρα;

27 σχόλια:

MARIA ANDREADELLI είπε...

Για τον Λένι: ότι κάποιος είτε είναι άνθρωπος είτε όχι και εκείνος απ’ την κίνηση και τα λόγια του φαίνεται πως είναι.
Για σένα: Απ’ τους λίγους ανθρώπου που ως τα τώρα μου έχει δείξει ότι σκέφτεται σφαιρικά.(και τέτοιες φιλοφρονήσεις εγώ δεν κάνω)

σπόρος είπε...

Σκέφτομαι -επίσης- βότσαλα, μάσκες, αχινούς, εκείνη τη γέφυρα της Κυριακής, τους φίλους που σε λίγο θα ξυπνήσουν μέσα στην αναπνοή των πεύκων, και το μανικιούρ μου που δεν πρέπει να χαλάσω με το πληκτρολόγιο του γραφείου!
Βασικά σκέφτομαι, την πρώτη, πρωινή μου βουτιά, ακριβώς, μόλις ξυπνήσω... Με τη "τσίμπλα" στο μάτι! Κοντά είναι..

JoaN είπε...

"«Μη διστάζεις στη ζωή σου να δίνεις πράγματα..."-> φοβερός!

(για το τραγούδι κ το τι σκέφτομαι είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω, να ζωγραφίσω κλπ...- μια καλή σύμπτωση πάντως...)

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

To μπαλκόνι στον Αρτεμώνα, που βλέπει την Αντίπαρο τη Σίκινο και τη Φολέγανδρο, απογευματάκι με αεράκι κι εγώ να κάθομαι και να μην σκέφτομαι. Μόνο να βλέπω...

Vrakas Kostas είπε...

Φοβερος Σπυρο!
Πρωτα εσυ για την αναρτηση και μετα ο Λενι!χα χα!
Οντως φοβερος τυπας ειναι!
Ειχα την τυχη να τον απολαυσω σε συναυλια στο Παρισι!
Τα ηχητικα στην αρχη ηταν λιγο χαλια!
Και ειπε το γνωστο:Φτιαχτε τα τωρα αμεσως,η; θα σας κανω οτι την Βανεσσα Παραντις!!!χα χα!Ακομα γελαω!
Καλησπερες!

the muppet show girls είπε...

Κατά έναν sureal τρόπο η κολλητή μου έστειλε το Again σε video comment και το song profile μου στο Myspace είναι το Bring It on. Κι έρχεσαι κι εσύ να μάς υπενθυμίσεις γιατί ο Lenny είναι μακράν ιδιαίτερος. Μαζί με όσους ξέρουν να δίνουν για να δουν τους άλλους ευτυχισμένους.
Στο παρασύνθημα.
Τελειώνει το τρέξιμο κι απολαμβάνω τις αγωνίες μιας χρονιάς. Και εκείνος είναι δίπλα μου. Πρέπει να κατεβάσω τα ψάθινα καπέλα και να αλλάξω τις αντιηλιακές. Να πιούμε παγωμένες γρανίτες φράουλα και να μη μας ενοχλήσει κανείς. Να βολτάρουμε στην παραλιακή ίσαμε το Σούνιο και ακόμη παραπέρα. Και στο ράδιο να ακούγεται το Forever Young-Alphaville. Ζωή σε future retro.

Καλή σου μέρα!

Xristos είπε...

Μεγάλος καλλιτέχνης και "μεγάλος" άνθρωπος από ότι καταλαβαίνω... "Μη διστάζεις στη ζωή σου να δίνεις πράγματα, είτε αυτά είναι πολύτιμα, είτε είναι ευτελή για εσένα, εάν πρόκειται να κάνεις κάποιον άνθρωπο έστω και για λίγο χαρούμενο" τα είπε όλα ο τύπος...

Εvgenia Tr είπε...

σκέφτομαι το πόσο εύκολα όλα χάνονται....κ να ξανακούσω το "5"!

Φράνσις είπε...

Βρε αηδονακι μου γνωρισες τον κοντοπίθαρο; :)))) ώστε ετσι ειπε ο Λένι ε; Αυτο σημαινει οτι δεν εχει καεί το μυαλό του απ΄τους προβολείς ακόμη. Σπυρουλη μου, τι σκεφτομαι τωρα; Πρωτον οτι επαθα ενα σουπερ σοκ χτες βραδυ που δεν μου εκανε το τζιν μου νούμερο 36, και τσαντιστηκα παρα πολύ γαμωτο. Δεύτερον ότι κομμενα τα παγωτακια εντελώς.Τριτον οτι αρχιζει το Εuro σε μερικς μέρες και απ΄τις 10 ιουνιου θ'αρχισουμε να ουρλιάζουμε σαν σκυλιά πάλι, και τέταρτον οτι μαλλον παααλι δεν αθ κανω διακοπες φέτος... Σταματώ εδω γιατι μέπειασε η καταθλιψη της αφραγκιάς παλι. Μουτςςς tweety μου, να προσεχεις.(οσο για τη σωστή διατροφή, ενα εχω να σου πω απο προσωπική πείρα: διαδρομο ανελέητο αν κανεις και να μην τρως ΤΙΠΟΤΑ το βραδυ, κι αν μετα το διαδρομο σου ερχεται να τιναξεις ολοκληρο ψητοπωλειο, θα θαβεις τα κοψίδια στο ντουλαπι του υποσυνείδητου και θα τρως μονο λίγα corn flakes με κρύο γαλα. Καντο και θα δεις.Μοοοουυυτς.

Little_Pat είπε...

Σκέφτομαι το ταξίδι ταξίδι της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι και τη Μαδρίτι. Σκέφτομαι μυρωδιές και εικόνες, σκέφτομαι πως άξιζε ό,τι έγινε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κι ας είπα κάποες στιγμές "εις μάτην", σκέφτομαι πως έχω πολλά όμορφα πράγματα να κάνω, και πως μπορώ να αναγενήσω την ομορφιά της μοναχικότητας του παρελθόντος. Σκέφτομαι και χαμογελάω ρε.....

ΥΓ: Ο Λένι ακουγόταν πολύ δυνατά στα ηχεία του στερεοφωνικού μου, σε στιγμές που βρισκόμουν καταμεσής του δωματίου με μετέωρες τις σκέψεις.

Aggelos Spyrou είπε...

Τα ίδια σκεφτόμαστε νομίζω...

Ωραίος ο Λένι και φιλοσοφημένος.

microsoult είπε...

Αν δεν είχες αναρτήσει τη φωτογραφία θα έκανα το λάθος να σε κατατάξω στους ακραιφνείς μαρξιστές- λενινιστές. Ξέροντας όμως το μουσικόφιλο σου παρελθόν επανήλθα στην τάξη. Χαίρε!

weirdo είπε...

Να δίνεις, όσο μπορείς, να δίνεις.
..σε κάνει πιο χαρούμενο από το να παίρνεις..

Kwlogria είπε...

Μια χαρά παιδί ο Λένι αλλά κι εσύ δεν πας πίσω... ;)

osela είπε...

σκέφτομαι οτι τα καλύτερα έρχονται, και καλά θα κάνω να προετοιμαστώ γι' αυτά!

koptoraptou είπε...

Τι παιδί κι αυτό! Μια σταλιά άνθρωπος, αλλά μια φωνάρα! Ο άτιμος, σαν μπακάκι... Καλησπέρες Σπύρο!

La Gigi είπε...

θα τον δω και φέτος ζωντανά στο Montreux jazz festival!!
για παραλίες και βότσαλα και ήλιους δε με παίρνει.. βροχή κι άγιος ο θεός εδώ :((

pinelopi t. είπε...

καλησπέρα Σπύρο!
φοβερή η ατάκα του καλλιτέχνη αλλά το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι την άκουσες!
δεν ξέρεουμε να ακούμε.. μόνο να μιλάμε!
σκέφτομαι τις ατέλειωτες παραλίες στην Κρήτη που είναι δίπλα μου και δε θα χρειάζεται να ξενιτευθώ για να απολαύσω τον ήλιο και μια υπέροχη θάλασσα.. α, σκέφτομαι και beach bars με μουσική και ρακέτες.. κι ας είναι ενοχλητικό πότε πότε το μπαλάκι!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ POETIC SIN: να είσαι καλά. (ο Λένι σου απάντησε!)

@ σπόρος: να προσέχεις το μανικιούρ σου!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ JoaN: μην πεις τίποτε!

@ ΑΠΕΙΡΩΤΑς: αρκεί και μόνο να βλέπεις…

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ vrakas kostas: Καλησπέρες, Κώστα!

@ the muppet show girls: Αυτό, ακριβώς, είναι το παρασύνθημα….

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Xristos: τα είπε όλα…

@ Ευγενία: στο ριπίτ, πολλές φορές…

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ auburn Kate: αφού δεν κάηκε μέχρι τώρα, δεν θα καεί ποτέ.

@ Little_Pat: ελπίζω να πέρασες καλά στο ταξίδι.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Aggelos Spyrou: καλησπέρα, Αγγελε. Μην ξεχνάς να φιλοσοφείς.

@ microsoult: Μην καρφώνεσαι, σύντροφε, θα καταλάβουν ότι δεν ψηφίζουμε Καραμανλή!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ weirdo: να δίνεις κι εσύ!

@ kwlogria: μια χαρά-χαράδρα!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ osela: πάντα να είσαι έτοιμη γι’ αυτά…

@ koptoraptou: μπάκακας ποταμίσιος!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ melissoula: θα έρθει κι ο ήλιος…

@ pinelopi t.: να περάσεις όπως το έχεις ονειρευτεί!