25.10.08

Ποιος πληρώνει τη νύφη Νο2

Όπως κάποιοι θα διαβάσετε στο στάτους μου στο Facebook, το βράδυ του Σαββάτου πήγα σε άλλον έναν γάμο. Την προηγούμενη φορά που είχα πάει σε γάμο, έγραψα ένα ποστ. Τώρα, ήρθε η ώρα για τη συνέχεια, για το μέρος βου...

Απολύτως τίποτε δεν άλλαξε από αυτά που έγραψα τότε. Απλώς, κάντε αλλαγή στο όνομα, τώρα παντρεύτηκε η Ράνια μας, συνάδελφος από τον Πόλις 88.6 που, πλέον, αυτός ο σταθμός δεν υφίσταται. Από αυτόν, όμως, έμειναν άνθρωποι που τους είδα πάλι και χάρηκα πολύ.
Σε όσα θα διαβάσετε στο «Ποιος πληρώνει τη νύφη», αν σκρολάρετε λίγο πιο κάτω, προσθέστε πιτσιρίκια που τρέχουν δεξιά κι αριστερά ουρλιάζοντας, μέχρι να έρθει η ώρα να κοιμηθούν σε κάποια καρέκλα, γκαρσόνια που από την πολλή εξάσκηση-τριβή με το επάγγελμα έχουν καταφέρει να σου πετάνε τη σαλάτα (που δεν θα φας ποτέ) δίπλα από το ποτήρι με το κρασί, χωρίς να ρίξουν τίποτε κάτω ή πάνω σου.
Τέλος, για να το κλείσω το θέμα «γάμος», μπας και ξεκολλήσω και προχωρήσω και σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, έχω να παρατηρήσω ότι όλα στους γάμους δουλεύουν όπως θα έπρεπε να λειτουργεί και το ελληνικό κράτος. Δηλαδή, με μια αξιοζήλευτη σειρά, χρόνια τώρα η ίδια: Ώρα τελέσεως του μυστηρίου στις 07.00. Ο γαμπρός είναι ήδη εκεί, στην ώρα του, με το ύφος του «μαλάκα, πάω για κρέμασμα, αντίο ζωή». Εκεί είναι και οι καλεσμένοι που έχουν καταφτάσει και αρχίζουν να σχολιάζουν τα πάντα. Η νύφη φτάνει με την καθυστέρηση ακαδημαϊκού τετάρτου, ενώ ήδη βαριέσαι και σε πιάνει τεταρταίος πυρετός. Ξεκινάει το μυστήριο, ο παπάς είναι κατανυκτικός σε βαθμό συγκίνησης (του καντηλανάφτη), το ζεύγος βγαίνει έξω από την εκκλησία, εκεί πέφτει το ρύζι καθώς η Ιερά FIFA, εεε, σόρι, η Ιερά Εξέταση, εεε, συγγνώμη, η Ιερά Σύνοδος, έχει εκδώσει οδηγία, όπου σύμφωνα με αυτήν, απαγορεύεται η ρίψη αντικειμένων, φωτοβολίδων και φυσικά ρυζιού, εντός του ναού.
Ακολουθεί η χαιρετούρα, να ζήσετε, καλούς απογόνους και στα δικά σας, γεια σας.
Έπειτα, έχεις να βρεις το κέντρο «Αρμενάκι», όπου θα γίνει η δεξίωση. Κι αυτό δεν είναι εύκολο. Το να τρέχεις με χίλια στη Λεωφόρο Μαραθώνος και να πρέπει να δεις το κατάστημα φωτιστικών «Η κωλοφωτιά» για να στρίψεις επιτόπου, δεν είναι και ό,τι καλύτερο ή κάτι εύκολο. Επίσης, γιατί όλα τα πάρκινγκ τέτοιων κέντρων διασκεδάσεως έχουν χώμα; Μα, για να γίνονται τα παπούτσια σου άσπρα. Ο γάμος το θέλει το λευκό της αγνότητος, ίσως γι’ αυτό!
Η αξιοζήλευτη σειρά, είναι ΚΑΙ εκεί, στο κέντρο: κάθεσαι στριμωγμένος και πλάτη με πλάτη με την κυρία Τούλα που και τρώει, αλλά και μιλάει πολύ. Έπειτα από μια ώρα που έχεις φάει μόνο μισό κιλό ψωμί (και το «μόνο» πάει στο ότι δεν σου βγάζουν κάτι άλλο, είναι το γνωστό «ξεροψώμι») έρχονται οι νεόνυμφοι που έχουν βγάλει φωτογραφίες για να θυμούνται όταν θα χωρίσουν (κακία, αλλά παίζει!), κόβουν την τούρτα, αλληλοταΐζονται, ο φελλός της σαμπάνιας βγάζει το μάτι του κυρίου Τάκη «αλλά δεν πειράζει, γούρι-γούρι», πίνουν σαμπάνια, χορεύουν ένα κομμάτι του τύπου The power of love, οι κάγκουρες από κάτω χτυπάνε τα σερβίτσια για να φιληθεί το ζευγάρι. Βγαίνουν τα παγωμένα ορεκτικά, τα μαζεύουν προτού τα φας, έρχεται το κυρίως, που είναι - κυρίως - παγωμένο, βγάζουν την τούρτα κι αρχίζει ο χορός. Πάρε τα κλαρίνα, πάρε τα βιολιά, να κι άλλο ένα να χορέψει ο παππούς, κάποιοι γίνονται ντίρλα, τα πιτσιρίκια κοιμούνται, σήμερα γάμος γίνεται και ώπα της...
Ε, κάπου εκεί φεύγεις, χάρηκα πολύ, είμαι μέσα σε ένα Mini Cooper Works, γελάω, τα 200 άλογά του γεμίζουν λάστιχο την άσφαλτο, τσιγάρο, η μουσική γεμίζει με νότες την καμπίνα, «ο γάμος είναι happy αλλά πάντα έχει και end» σκέφτομαι, κατεβάζω μια τρίτη στο κιβώτιο και χάνομαι στη νύχτα...

23 σχόλια:

Unknown είπε...

Good good good......

Εvgenia Tr είπε...

α και εγώ πήγα σε γάμο ,το λαστ σάββατο ( ναι τελικα πηγα γιατι επρεπε επιτελους να γνωρίσω το σοι που δεν ήξερα :Ρ μπερδεμένη ιστορία) και η σαλάτα ήταν το μόνο που άξιζε :Ρ

JoaN είπε...

ε αυτή τη φορά δεν υπήρχε "συγγενικό κάτσιασμα". Μετά τον γάμο τι... ?

Θέλω να πω, ποια άλλη εκδήλωση έχει σειρά?
(εκτός από τα βαφτίσια που ίσως έχρθου σε δυό χρόνια κ μετά)

Εγγαίνια? χο χο χοοο

Φράνσις είπε...

Εγω σου ειπα, ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ μωρέ αηδονακι μου. θες να σου 'ρθει καμια μπριζολα κατακεφαλα, και αν παθεις διασειση και ν'αρχίσεις να τραγουδας το (απαισιο) γαμηλιο εμβατηριο του Μεντελσον σε παραλλαγές; Φτου, φτου, φτου. Μουτς.Τα λεμε απογευμα. (κοιμήθηκες; αναρρωσες;)

Maria Mikro Analogo είπε...

χαχαχαχα :)))) Πρέπει να έχεις πάει σε πολλούς γάμους τελικά :P Φιλιά!

christina είπε...

Γιατί βρε παιδιά;
Που θα ξαναδείτε τη γιαγιά του ζεύγους με τούλι και γόβα χτένισμα α λα Μπακόλ, τον παππού να αντέχει στην πίστα περισσότερο από τον κουμπάρο, το ζευγάρι μες στα μέλια για μια φορά, τη νύφη με εμφανές μπότοξ, το γαμπρό να την αγκαλιάζει κοιτάζοντας τον πατέρα της "άρπα!", τις φίλες της νύφης να έχουν περάσει άπειρες ώρες κάνοντας μποτέ και διαλέγοντας σκουλαρίκια, τους μπακουρόφιλους να την πέφτουν καταλάθος σε όλες τις παντρεμένες, που βρίσκονται στο στοιχείο τους και 'λάμπουν' περισσότερο από τις ανύπαντρες, τις θείες με πιο βαθύ ντεκολτέ από της κοπέλας στη ρεσεψιόν, τον καλεσμένο που δε γνωρίζει κανείς από που ήρθε αλλά του είχανε μια υποχρέωση...Και αντί για το σάουντρακ του Νονού, να παίζουν το my way, οι κακόγουστοι! :Ρ

Απαιχτη φάση, λεμε, άπαιχτη!

ion είπε...

Τί καλύτερο από το να περάσεις το Σαββατόβραδό σου αγκαζέ με τη κυρα Σούλα, αυτή που πάντα αναρωτιόσουν "Πού τη βγάζει Σάββατο βράδυ?". Τέτοιες περιπτώσεις, χρειάζονται έναν κολλητό για παρέα και μια ταινία Αλμοδοβαρ πριν τις ζήσεις. Έτσι, για να νιώθεις ήρωας σε "must see" alternative film..
Απολαυστικό το πόστ σου (απολαυστικός και ο γάμος του).**

Erisadesu είπε...

χε χε τα ποστ για τους γάμους είναι τόσο ωραία όσο και οι γάμοι.
πρέπει να κάνουμε ένα γαμοβλογκ να γράφουμε όλοι τις εμπειρίες και τις φρίκες που τρώμε στους γάμους...

ένα είναι σίγουρο όσο πιο κιτς ο γάμος τόσο πιο πετυχημένος

Αλεξάνδρα είπε...

Αντε έγραψες πάλι την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, χωρίς φόβο και με πάθος!

Πόσο λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν τα πράγματα με το όνομά τους και δεν φοβούνται να το πουν...

Πόσο έτσι είναι!

Και στις 20:00 έχω να πάω σε ένα γάμο στη Νέα Μάκρη!

Και δεν έχω 200 άλογα γμτ για να χαίρομαι!!!

Φιλιάααααααααααααα

Axis Mundi είπε...

χαχαχα απολαυστικό κείμενο!! το εντ πάντως ήταν χάπυ και χωρίς χάπι :)))
Καλησπέρες

thamnos είπε...

Καλώς με και ας είμαι ακάλεστος στο ΓΑΜΟ...
Υπάρχουν πάντως κι άλλες μορφές γάμου που αν το ζέυγος δεν πέσει θύμα του πατροπαράδοτου μπορεί να είναι μεγάλη επιτυχία.
Τσάμπα λεφτά χαλάνε και νομίζουν πως διασκεδάζουν κιόλας.
Γιατί να περιμένω να δω την κυρα Σούλα να χορέυει τσάμικο αφού μπορώ να πάρω όλους τους φίλους μου και να χορέυουμε με δικές μας μουσικές μέχρι τελικής πτώσης!?!
...

the muppet show girls είπε...

Αγαπητέ βλέπω κι εσύ θες σόδα με τόσο γαμοπίλαφο!!!
Δύο γάμοι μέσα σε ένα σαββατοκύριακο σε λέει κάτι;
Ε πήρα σοβαραί αποφάσεις εν μέσω απαισίου κρασιού και ταλαιπωρημένης γόβας από τις σβούρες στο χορό (έχω ένα κακό, χορεύω όλα τα παραδοσιακά!)
Εμένα αν ο πρώτος χορός δεν είναι σάλσα δεν παντρεύομαι ωρέ!
(Και πού να βρεθεί γαμπρός να ξέρει λατινοαμερικάνικα, οπότε...χαχαχα!)
Φιλί

koptoraptou είπε...

Να 'ναι καλά οι άνθρωποι, να ζήσουν να ευτυχήσουν να μας λένε τις εμπειρίες τους. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μη χρειαστεί να "κρεμαστούμε" κι εμείς για να δούμε τι εννοούσε ο ποιητής...
Φιλιά!

Heliotypon είπε...

Το κακό είναι ότι δεν βρίσκεται κι ένα ζευγάρι να πρωτοτυπήσει! Να πει, ας πούμε, ότι θα παντρευτεί σε μιά παραλία με πολιτικό γάμο, με μαγιώ ή χωρίς αυτό και μετά την τελετή όλοι θα μπούν στη θάλασσα. Οι καλεσμένοι θα φάνε πεταλίδες και οστρακοειδή που θα μαζέψουν μόνοι τους και στην "πρώτη νύχτα" θα συμμετέχουν όλοι και όλες που το επιθυμούν! Σ' έναν τέτοιο γάμο μη μου πεις ότι θα βαρυόσουν!

Olga είπε...

Τους έχω κόψει τους γάμους...Ας με πούνε γαιδούρα - σκασίλα μου μεγάλη και δέκα παπαγάλοι..
Πηγαίνω μόνο σε γάμους κολλητών φίλων / φιλενάδων...

ΥΓ. 211 αλογάκια είναι το works, μην το υποβιβάζεις το εργαλείο!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Ευγενία: είδες; Γνώρισες και σόι!

@ JoaN: κηδείες! χαχαχαχα

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ auburn Kate: υπερβολική, όπως πάντα!

@ Μαρία: είμαι εξπέρ!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ passer-by: Απαιχτότατη φάση!

@ ion: έλα ντε; Τι καλύτερο;

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Erisabetsu-chan: δυστυχώς, ελάχιστους επιτυχημένους γάμους έχω δει...

@ Αλεξάνδρα: πάντα με πάθος...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Axis Mundi: υπόθετο είναι!
Καλησπέρες

@ thamnos: Τσάμπα λεφτά δε λες τίποτε!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ the muppet show girls: παίζει κάνα Περιέ;

@ koptoraptou: Σου εύχομαι να μην κρεμαστείς ποτέ!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Heliotypon: Θα περνούσα τέλεια στο γάμο αυτό!

@ Olga: Χαχαχαχαχ ξέρω πολύ καλά πόσα άλογα είναι, αν πάρεις το CAR Δεκεμβρίου, θα διαβάσεις το τεστ που έγραψα. Και δεν είπα κουβέντα και για το γάμο!

Olga είπε...

Θα το πάρω, thanks for the tip...:-)

Άλλωστε είμαι πιστή mini owner!