16.4.07

Ράδιο αρβύλα


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΝΟΣ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ:

«Αύριο το βράδυ περί τις 20.00 ο κομήτης του Χάλλεϋ θα είναι ορατός στην
περιοχή μας, γεγονός το οποίον συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 75 χρόνια. Οι άνδρες, με στολή ασκήσεων, να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον χώρο συγκεντρώσεως του τάγματος όπου θα τους εξηγήσω το σπάνιο αυτό φαινόμενο. Σε περίπτωση βροχής, δεν θα μπορούμε να δούμε τίποτε, οπότε συγκεντρώσατε τους άνδρες στο αμφιθέατρο και θα τους δείξω ταινίες του φαινομένου».


Ο ΕΠΙΤΕΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΧΑΓΟ: Κατά διαταγή του Διοικητού, αύριο περί την
20.00, ο κομήτης του Χάλλεϋ θα εμφανιστεί πάνω από τον χώρο συγκεντρώσεως του τάγματος. Αν βρέξει συγκεντρώστε τους άνδρες έξω με στολή ασκήσεων και φέρτε τους με βήμα στο αμφιθέατρο, όπου θα λάβει χώρα το σπάνιο αυτό φαινόμενο, κάτι που συμβαίνει μια φορά κάθε 75 χρόνια.

Ο ΛΟΧΑΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΜΟΙΡΙΤΕΣ: Κατά διαταγή του Διοικητού, με στολή ασκήσεων περί τις 20.00 αύριο το βράδυ, το φαινόμενο του κομήτη του Χάλλεϋ θα εμφανιστεί στο αμφιθέατρο. Σε περίπτωση βροχής στο χώρο συγκεντρώσεως του τάγματος, ο Διοικητής θα δώσει άλλη διαταγή, κάτι το οποίο συμβαίνει μια φορά κάθε 75 χρόνια.

Ο ΔΙΜΟΙΡΙΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΧΙΑ: Αύριο περί τις 20.00 ο διοικητής θα εμφανιστεί στο αμφιθέατρο με τον κομήτη του Χάλλεϋ κάτι το οποίο συμβαίνει κάθε 75 χρόνια. Αν βρέξει, ο Διοικητής θα διατάξει τον κομήτη στο χώρο συγκεντρώσεως του τάγματος.

Ο ΛΟΧΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΜΟΙΡΙΑ: Όταν βρέξει αύριο περί τις 20.00, ένα φαινόμενο, ο 75χρονος Στρατηγός Χάλλεϋ, συνοδευόμενος από το Διοικητή, θα διασχίσει οδηγώντας τον κομήτη του, στο χώρο συγκεντρώσεως του τάγματος, με στολή ασκήσεων.

ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ: Ήρθε ο Στρατηγός μεσ' τη βροχή, με μια
Χάρλεϋ, σαν κομήτης και φορούσε στολή ασκήσεων.

Στις μέρες μας, η πολιτική έχει χάσει πλέον τον επιφανειακό ιδεολογικό μανδύα που την κάλυπτε. Eκείνο που δεν έχει χάσει και δεν θα χάσει ποτέ, είναι το βασικό στοιχείο που την ακολουθεί από τότε που «εφευρέθηκε»: την ίντριγκα, τη συνωμοσία, το ψέμα, το «ράδιο-αρβύλα» που διαβάσατε πιο πάνω. Στην εποχή των Mέσων Eνημέρωσης που ζούμε, η ίντριγκα έχει πάρει μια πιο ενδιαφέρουσα μορφή, καθώς πίσω από κάθε είδηση πρέπει να ψάχνουμε πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα.
O Nικολό Mακιαβέλι, ο κωδικοποιητής του πολιτικού παιχνιδιού, «επιτέλους» δικαιώνεται…
Μάθετε να αναγνωρίζετε τις αλήθειες και τα ψέματα που μας πουλάνε. Και όταν τα βρίσκετε μη νευριάζετε. Γελάστε. Και μείνετε μακριά από ψέμα ντυμένο αναγκαιότητα, υποταγή που το παίζει ρεαλισμός, βλακεία που παριστάνει την εναλλακτική εξυπνάδα, δήθεν που μεταμφιέζεται σε αυθεντικό.
Αυτή είναι η δωρεάν συμβουλή μου για την εβδομάδα που ξεκίνησε.
Καλή εβδομάδα, παιδιά!

11 σχόλια:

Κώστας είπε...

παντού ψέματα! έλεος, πια!

Δήμητρα είπε...

αν και δυσκολεύομαι όταν καταλαβαίνω το ψέμα, συμφωνώ μαζί σου. Ισως από σήμερα να αρχίσω να γελάω με αυτό.

thelastrealanwnymous είπε...

"...μη νευριάζετε , γελαστε "
μου αρεσε το ραδιο αρβύλα σου και ...μεταφορικώς

mtdoggie είπε...

πολυ γελιο με το "ραδιο-αρβυλα"!ετσι γινεται στο στρατο,γι'αυτο εχει βγει η εκφραση?
απο ψεματα αλλο τιποτα αλλα τι να κανεις?το θεμα ειναι να μην τα καταπινεις αμασητα!

Ελένη είπε...

χαχαχαχαχα
Σπυράκο είσαι θεός. Μπορείς να συνδυάζεις το αστείο με το σοβαρό.

JoaN είπε...

"Μάθετε να αναγνωρίζετε τις αλήθειες και τα ψέματα που μας πουλάνε. Και όταν τα βρίσκετε μη νευριάζετε. Γελάστε. Και μείνετε μακριά από ψέμα ντυμένο αναγκαιότητα, υποταγή που το παίζει ρεαλισμός, βλακεία που παριστάνει την εναλλακτική εξυπνάδα, δήθεν που μεταμφιέζεται σε αυθεντικό." -> από τη στιγμή που αυτός που έχει αναλάβει να σε ενημερώσει όχι απλά παραποιεί την αλήθεια αλλά κατασκευάζει ιστορίες από το μηδέν, τα πράγματα δυσκολεύουν και δεν μπορώ απλά να γελάω αλλά αρχίζω να θλίβομαι και να αγωνιώ για την εξέλιξη αυτής της "τάσης"...

proserpina είπε...

"η πολιτική έχει χάσει πλέον τον επιφανειακό ιδεολογικό μανδύα που την κάλυπτε"->γιατί πότε υπήρχε αυτός ο μανδύας; προ αμνημονεύτων φαντάζομαι (πολύ αμνημονεύτων όμως)

roxanne είπε...

ξέρεις κάτι που δε ξέρουμε , και πας να μας το φέρεις με το μαλάκό;:ρρρρρρρρρ

Χρήστος είπε...

πέστα, Σπυράκο.Από τη στιγμή που είσαι δημοσιογράφος και τα λες αυτά, φαντάζομαι τι βλέπεις κάθε μέρα...

sorry_girl είπε...

Ωραιότατη η αναφορά στον Μακιαβέλι.Κάνε και καμιά στον Ρασπούτιν!
;)

Καλημέρα και καλώς σε βρήκα!

ΣΠΥΡΟς ΣΕΡΑΦΕΙΜ είπε...

@ κώστας: Σικέ όλα σικέ, που λέει κι ο Περίδης...
@ δήμητρα: Μακάρι να καταλαβαίναμε πάντα τα ψέματα. Μακάρι!
@ the last: να 'σαι καλά!
@ mtdogie: αυτό είναι το θέμα, όντως!
@ ελένη: Είμαι μικρός θεούλης! χαχαχα
@ joan: όντως, είναι δύσκολο να βρεις το ψέμα στα ΜΜΕ. δεν χρειάζεται καχυποψία, όμως, κριτική στάση θέλει.
@ proserpina: χρησιμοποιώ με πολλή προσοχή τις λέξεις που γράφω, και σε ευχαριστώ που το προσέχεις. Είδες τι διαφορά μπορεί να κάνει στον "ιδεολογικό μανδύα", το επίθετο "επιφανειακό" που έγραψα;
@ roxanne: ένα ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτε!!!!
@ χρήστος: μη ρωτάς τι βλέπω!!!!!
@ sorry girl: Ρασπούτιν; Χμ... Ο Григорий Ефимович Распутин ήταν ρώσος μυστικιστής ο οποίος άσκησε τεράστια επίδραση στο τελευταίο ρωσικό αυτοκρατορικό ζεύγος, του τσάρου Νικολάου του Β' και της τσαρίνας Αλεξάνδρας. Ο Ρασπούτιν διατύπωσε δικό του δόγμα, σύμφωνα με το οποίο η σεξουαλική εξάντληση ήταν το καλύτερο μέσο για να φθάσει ο πιστός στην κατάσταση της "θείας αταραξίας" ώστε να βρεθεί πιο κοντά στο Θεό. Κατά αυτό το σκεπτικό, είχε... σκίσει πολύ κοσμάκη!!! Το 2004 το Μουσείο Σεξ της Αγίας Πετρούπολης συμπεριέλαβε στα εκθέματά του το 30 εκατοστών πέος του, το οποίο οι δολοφόνοι του είχαν αποκόψει πριν τον ρίξουν στο ποτάμι…