2.6.07

Agenda Ιουνίου

Για να ξέρουμε πού θα πάμε…
Αυτός ο μήνας θα είναι - απ’ όλες τις απόψεις - ροκ

Ο Ιούνιος, κατά την παράδοση, οφείλει την ονομασία του στη σύζυγο του Θεού Jupiter (Δία) Juno (Ήρα), προστάτιδα του οίκου και του γάμου, στην οποία ο μήνας αυτός ήταν αφιερωμένος.
Κατά μία άλλη εκδοχή, ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από τον Λεύκιο Ιούνιο Βρούτο, τον πρώτο Ύπατο (Consul) της Ρώμης, ο οποίος ανέτρεψε τον βασιλιά Ταρκύνιο τον Υπερήφανο (510 π.Χ.), εγκαθιδρύοντας τον θεσμό της Υπατείας και θεμελιώνοντας την Δημοκρατία στη Ρώμη.

Στις 21 Ιουνίου συμβαίνει η θερινή τροπή του Ήλιου, το θερινό ηλιοστάσιο, με τη μεγαλύτερη μέρα του έτους. Η πανάρχαια αυτή γιορτή συνδυάζεται και γιορτάζεται με τις φωτιές του Αϊ-Γιάννη, “Τ’ Αϊ-Γιαννιού του Λαμπαδάρη”, στις 24 του μηνός, καθώς και με το αρχαιοελληνικό έθιμο του Κλήδονα.


2 Ιουνίου
Morrison's Hotel (The Doors tribute band) @ Αέρας Πετρούπολης.

3 Ιουνίου
Ο Giorgio de Chirico και η Ελλάδα. Ταξίδι μέσα από τη μνήμη. Τριάντα πέντε έργα ζωγραφικής και γλυπτικής του μεγάλου δημιουργού. Μέχρι και το τέλος του μηνός. Aθηναϊς (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, 210-3480000).

4 Ιουνίου
Θέατρο πέρα από τα όρια @ Θέατρο Παλλάς. Παγκόσμια Πρεμιέρα «Λυσιστράτη», διασκευή από το ομώνυμο έργο του Αριστοφάνη. Συμμετέχουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Φανύ Αρντάν.
Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών
Καθιερώθηκε με απόφαση του ΟΗΕ. Αφορμή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών, παλαιστινιακής καταγωγής.

5 Ιουνίου
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Να δούμε πότε θα καταλάβουμε ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων. Ξυπνήστε, ρεεε…

6 Ιουνίου

Θάνος Μικρούτσικος, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κούτρας, Ρίτα Αντωνοπούλου
στο Θέατρο Λυκαβηττού.

7 Ιουνίου
2η Συνάντηση Capoeira & Αφροβραζιλιάνικων τεχνών @ Ολυμπιακό συγκρότημα Φαλήρου Πλατεία Νερού. Μέχρι και τις 10 Ιουνίου.

08 Ιουνίου
Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών
Ποιοι γιορτάζουν πραγματικά σήμερα, αναρωτιέται η Greenpeace…

9 Ιουνίου
Whole of The Moon. Λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου album «Book of Lightning», o παλιόφιλος Mike Scott επιστρέφει με τους Waterboys στην Ελλάδα. Στις 7 του μηνός θα βρίσκονται στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 8 στη Θεσσαλονίκη και σήμερα στην Αθήνα, στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη.

10 Ιουνίου
Formula 1, Montreal, Καναδάς. Θα καταφέρει ο Alonso να ανέβει και εφέτος στο πρώτο σκαλί του βάθρου; Ή μήπως ο Raikkonen σταθεί εμπόδιο για ακόμη μία χρονιά; Εξάλλου, πρόπερσι, η νίκη του ήταν δική του… Μήπως λογαριάζουν χωρίς το νέο, έγχρωμο ξενοδόχο (βλέπε Hamilton);

Κάλλας, 30 χρόνια μετά @ Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία (Βασ. Σοφίας 11, 210-3692272). Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο, κοστούμια, παρτιτούρες, δίσκους και βιβλία, που παρουσιάζουν το έργο της μοναδικής αοιδού στο σύνολό του και αποτυπώνουν με λεπτομέρεια τη λαμπερή πορεία της παγκοσμίως διασημότερης υψιφώνου. Μέχρι και τις 31/10/07.

11 Ιουνίου
Dark victory @ Ιλεάνα Τούντα (Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, 210-6439466). Την ομαδική έκθεση - που δανείζεται τον τίτλο της από την ομώνυμη ταινία του 1939, με πρωταγωνίστρια τη Bette Davis - με έργα δέκα καλλιτεχνών, «Dark Victory» παρουσιάζει, ως τις 30 Ιουνίου, το Κέντρο Τέχνης Ιλεάνα Τούντα.

12 Ιουνίου
Motörhead @ Tα «κακά παιδιά» του rock ‘n’ roll επιστρέφουν! Απόψε στο Principal Club, Θεσσαλονίκη, αύριο στο Oλυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού.
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας
Ένα στα έξι παιδιά του πλανήτη εργάζεται σε κάποιο περιβάλλον που βλάπτει την ψυχική και σωματική του υγεία. 73 εκατομμύρια από τα εργαζόμενα παιδιά είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών και κάθε χρόνο τουλάχιστον 22 χιλιάδες από αυτά σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα.
Ska Cubano, Locomondo @ Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Υμηττός. Εδώ αρχίζει το καλοκαίρι. Oι Ska Cubano, μια από τις πιο δημοφιλείς και «καυτές» μπάντες διεθνώς, θα εμφανιστούν για δεύτερη φορά στην Αθήνα. Μαζί τους οι δικοί μας Locomondo.

13 Iουνίου
Οι Placebo και πάλι εδώ. Στο πλαίσιο της νέας παγκόσμιας περιοδείας τους, η πιο επιδραστική alternative μπάντα της τελευταίας δεκαετίας θα κάνει δύο στάσεις επί ελληνικού εδάφους. Μια στην Αθήνα (Θέατρο Λυκαβηττού) αύριο και για, πρώτη φορά, μια στη Θεσσαλονίκη, απόψε.

14 Ιουνίου
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Δεν λογίζονται εκείνοι που δίνουν το αίμα τους εις στας εθνικάς οδούς…
Διεθνής Ημέρα των Weblogger
Χρόνια πολλά, κύριοι και κυρίες μου…

15 Ιουνίου
Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας
Παγκοσμίως, 90 εκατομμύρια ζευγάρια αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης.
Έχουν περάσει, σχεδόν, 30 χρόνια από τότε που γεννήθηκε στη Βρετανία το πρώτο «παιδί του σωλήνα», η Λουίζ Μπράουν...

16 Ιουνίου
Ejekt Festival. Beastie Boys, Underworld και, βεβαίως, βεβαίως, Madness.

17 Ιουνίου
Formula 1, Indianapolis, ΗΠΑ.

17 Ιουνίου
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας
Ας χορέψουμε το χορό της βροχής...

18 Ιουνίου
Scorpions Festival: Scorpions, Joe Cocker, Juliette And The Licks @ Στάδιο Καραϊσκάκη. Τη μεγάλη βραδιά θα ανοίξει ένα νέο ελληνικό ροκ συγκρότημα που θα επιλεγεί με διαγωνισμό από τους ίδιους τους Scorpions. «Θα τραγουδάμε... μέχρι να βγει ο ήλιος νυχτιάτικα!».
Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα
Εμπνεύστρια η Αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να τιμήσει τον πατέρα της, βετεράνο του αμερικανικού εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.
Χρόνια πολλά στον Άγγελο Σπύρου που έγινε πρόσφατα πατήρ!

20 Ιουνίου
Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
Στις δημοσκοπήσεις βγαίνουμε ο πιο ξενόφοβος λαός της Eυρώπης. Κάποτε, θα πάψουμε να φοβόμαστε. Όπως δεν φοβάται πια η Γαλλία του Zιντάν, της Aντζανί, του Kούντερα.

21 Ιουνίου
Alice Cooper @ Θέατρο Λυκαβηττού. Ο βασιλιάς του Shock Rock, ο performer που εντυπωσίασε με το staging των παραστάσεών του ακόμη και τον Salvador Dali, έρχεται για μια βραδιά και μόνο, με όλα τα ultra mega rock hits του.
Dolores O' Riordan @ Μονή Λαζαριστών - Θεσσαλονίκη. H Dolores έγινε διάσημη ως τραγουδίστρια και βασική συνθέτρια του διάσημου ιρλανδικού συγκροτήματος των Cranberries. Μεθαύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα, στο θέατρο Λυκαβηττού.
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας – αφιλοκερδώς - συναυλίες απ' όλο το μουσικό φάσμα.

22 Ιουνίου
Jethro Tull @ Θέατρο Λυκαβηττού. O συγκλονιστικός Ian Anderson ισορροπεί στο ένα πόδι, φυσά πνοή μέσα από τον «μαγικό αυλό» του και απευθύνεται στον Πάνα μέσα μας. Αύριο, μαζί με την παρέα του, θα παίξουν στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 25 στη Θεσσαλονίκη και στις 26 στη Λάρισα.

23 Ιουνίου
Evanesence @ Στάδιο Καραϊσκάκη. Με δύο βραβεία Grammy στο ενεργητικό τους ήδη, με τα αξεπέραστα φωνητικά της Amy Lee, με rock στοιχεία και μελωδίες επηρεασμένες από κλασικά ακούσματα, θα κάνουν μια περατζάδα κι απ’ τη χώρα μας.
Ολυμπιακή Ημέρα
Για να θυμόμαστε πόσο κούκλα ήταν η Αθήνα κατά τους Αγώνες…

26 Ιουνίου
Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους
Στοπ σε όλες τις «παραμύθες», τώρα.

26 Ιουνίου
AYO @ Θέατρο Λυκαβηττού. H φωνή που κατάφερε να στοιχειώσει τα ερτζιανά με το «down on my knees», θα είναι εδώ. Has Sade gone more reggae?
Διεθνής Ημέρα κατά των Βασανιστηρίων
Στη χώρα μας, με τον «Νόμο Μαγκάκη», τα βασανιστήρια είχαν περάσει ως ιδιώνυμο αδίκημα στην εθνική μας νομοθεσία, λόγω και της χούντας.

27 Ιουνίου
Πλαθίντο Ντομίνγκο @ Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Ο διάσημος Ισπανός τενόρος θα ερμηνεύσει άριες από δημοφιλείς όπερες, οπερέτες και μιούζικαλ.
Η συναυλία θα δοθεί υπέρ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και τα έσοδα θα διατεθούν στα παιδιά του Νταρφούρ.
Διεθνής Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας
Το 1969 ξέσπασαν επεισόδια αστυνομίας και ομοφυλοφίλων στο μπαρ «Stonewall» της Νέας Υόρκης. Η αντίδραση των θαμώνων θεωρήθηκε ορόσημο στην ιστορία του ομοφυλοφιλικού κινήματος.

29 Ιουνίου
Rockwave Festival: Robert Plant And The Strange Sensation, Chris Cornell, Europe
@ Terra Vibe (Μαλακάσα). O μύθος των Zeppelin έχει μόνιμη πρόσβαση στη σκάλα για τον παράδεισο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η καλύτερη rock φωνή των τελευταίων χρόνων, μετά τους Soundgarden και τους Audioslave, ο Chris Cornell, θα σταθεί πλάι στον μεγάλο Robert Plant. Οι Europe έχουν συνδέσει στη χώρα μας το όνομά τους με το… τιμημένο ευρωπαϊκό στο μπάσκετ, εκείνο το καλοκαίρι του’87.

30 Ιουνίου
George Clinton and The P-Funk All Stars @ Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη.
Ο Clinton δικαίως θεωρείται ο «πατέρας» της Funk. Το σχήμα που τον συνοδεύει, αποτελείται από περισσότερα από… 20 άτομα!

Το ημερολόγιο αυτό δημοσιεύεται στο CAR Ιουνίου, που κυκλοφορεί. Πάρτε το αν θέλετε να βρείτε περισσότερους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που επιμελήθηκε η συνάδελφος Ελένη Λυκίσα.

Φυσικά, μπορείτε να συμπληρώσετε όσα μου διέφυγαν.

Άντε! Καλώς να βρούμε τα χρήματα για να πάμε σε όλα αυτά!


Καλό μήνα σε όλες και όλους!

και

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

26 σχόλια:

Cle Petridou είπε...

Κάθε φορά που μελετώ την agenda του μήνα που βάζεις, ΖΗΛΕΥΩ, ΖΗΛΕΥΩ, ΖΗΛΕΥΩ που είμαι σ αυτό το νησί μακριά από όσα με κάνουν ευτυχισμένη.
Ευτυχώς που υπάρχει και το Blogοχωριό και ανασαίνω λίγο... νέφος της Αθήνας.
Καλή σου νύχτα αγαπητέ και καλό μήνα

Sardonian είπε...

Άντε καλό μας μήνα..[σφεντόνα βγάζει καπνούς:-ρ]
(οι σκίουροι πληρώνουν εισιτήριο;)

vatraxokoritso είπε...

τι κάνεις εδώ τέτοια ώρα καλέ?
ντύσου και βγες έξω!
γαμώ την Spider μου γαμώ!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ για την αρλέτα: ευτυχώς που υπάρχει και το Blogοχωριό!
καλό και γλυκό μήνα να έχεις. Να έχουμε όλοι...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ sardo: ρίξτους, μην τους λυπάσαι!
καλό μήνα!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ βατραχοκόριστο: Κατερίνα, πριν από λίγο ανέβασα άλλο ένα ποστ που είχα ήδη έτοιμο από το πρωί.

Έχω κάνει ντους, έχω ντυθεί, απόψε φοράω το νέο άρωμα του Γκωτιέ και βγαίνω.
Όπως πάντα τις μεγάλες ώρες γαμώ... τη Spider μου, γαμώ!

Καληνύχτα!

vatraxokoritso είπε...

Ελπίζω πως φοράς κάτι περισσότερο από το άρωμα σου χαχαχα!
Καλά να περάσεις, καλό βράδυ.

2Σx2 είπε...

Καλοκαίρι, συναυλίες, εκδηλώσεις...
Ωραία όλα αυτά, να ήταν και φθηνότερα τι καλά που θα ήταν!

an205 είπε...

14 Ιουνίου ΗΜΈΡΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ;;;

ενημερωτικός και ενημερωμένος όπως πάντα.
όταν τα ΜΜΕ δεν είναι Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ βατραχοκόριτσο: την καλή μου διάθεση, όπως πάντα!
xaxaxaa

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ 2σχ2: όσο φθηνά και είναι το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε ΚΑΘΟΛΟΥ χρήματα!
καλημέρα, φίλε!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ an205: αρκετές φορές, φίλε, νιώθω άσχημα που είμαι δημοσιογράφος με αυτά που κάνουν κάποιοι.
Ξέρουν αυτοί...
καλημέρα!

Specter είπε...

Ακόμα εκείνη η τράπεζα Σπύρο; Αμάν κόκκαλα έχει; Καλημέρα και καλό μήνα :)

the muppet show girls είπε...

Η Ήρα μπορεί να μην ήταν και τόσο ροκ, αλλά όντως ο μήνας είναι γεμάτος.
Τόσο γεμάτος όσα άδεια θα μείνει η τσέπη μας '-)))
Οι Placebo που τους έχουμε ξαναδεί, αλλά κι η Ayo(oh yes jah reggae rastafari!)θα μας δουν στις πρώτες θέσεις. Άντε καλά στις τελευταίες '-)
Και μια ακόμη σημαντική ημερομηνία.
1 Ιουλίου ( μόνο τον μήνα του Καίσαρα μπορεί να γίνει αυτό)
Συναυλία συμπαράστασης στις muppet show girls για την αποφυλάκισή τους.Κατηγορούνται για παράνομη προσέλευση σε πλήθος συναυλιών κατόπιν ανάγνωσης της ατζέντας που κυκλοφορεί από γνωστό blogger. Guest μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής(εννοείται underground):PPP

Καλό καλοκαίρι σε όλους μας!!!

Π.

μαριάννα είπε...

Και το καινούργιο και το παλιό και το διπλό, του Γκωτιέ, τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ, αντρικά! ;) Για άντρες με φινέτσα και όχι μόνο...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ specter: λοιπόν, είσαι μέσα να το κάνουμε το σχέδιο;
:)

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ muppet: Η Ήρα ήταν θρας μέταλ και μεγάλη κακιώνα!
Αντιστρόφως ανάλογη της μικρής μας τσέπης. '-)))
Οι Placebo είναι... θεές! Θα πάω σίγουρα. Νομίζω, αν δεν κάτσει κάνα ταξίδι!

Όσο για τη συναυλία συμπαράστασης, θα έχουμε καιρό να τα πούμε, ο Ιούλιος είναι ακόμη μακριά. Να προλάβω να μιλήσω με Κούγιες και λοιπούς για να κανονίσω αποφυλάκιση! :PPP

Καλό καλοκαίρι, γλυκιά μου!!!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ γητεύτρ(ι)α: όντως, αυτά μου είπαν χτες βράδυ! :) :)

καλό σου μήνα, καλή μου!

kelly alamanou είπε...

Eχετε και τις χάρες και τις χαρές σας οι ... πρωτευουσιάνοι!!!!
Φιλιά και καλές εξορμήσεις!

Μαριλένα είπε...

Σου είπα χτες καλό μήνα?
Ούτε που θυμάμαι.
Καλό μήνα λοιπόν και καλό καλοκαίρι.:))

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ ροδούλα - κέλλυ: Τις χάρες και τις χαρές μας τις έχουμε, λεφτά δεν έχουμε!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ μαριλένα: Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

:))

Specter είπε...

Εχουμε επιλογές; Μα θαρρώ δε μας άφησαν πολλά περιθώρια ,λεπτομέρειες εν καιρώ :)

μαριάννα είπε...

Να συμπληρώσω ότι την Τρίτη 6/06/07 στο Φεστιβάλ του Βύρωνα στις 9.30 ταγουδάει ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κι ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ με ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ - DULCE PONTES
Σολίστ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 30 €
ΝΕΑΝΙΚΟ: 25€

Φτουουου! Δε θα προλάβω... ;)

seaina είπε...

Να συμπληρώσω τους Tiger Lillies που εμφανίζονται 1-10 Ιουνίου στο Θέατρο Badminton, παρουσιάζοντας "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα"....
Έχω κλείσει εισιτήριο .. ;-)

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

σωστή η παρατήρηση! Μα, καλά, κι αυτοί. χριστουγεννιάτικη ιστορία μέσα στο καλοκαίρι; :0
Να τους δεις, θα περάσεις πολύ καλά.