29.6.07

Αναζητάω-ώ…

Αυτή η βραδιά δεν είναι για μέσα, είναι για βόλτα, είναι για τσιγάρο και σκέψεις, είναι από τα πράγματα που κάνω πολύ καλά!
Χαμογελάω και με κοιτάζω στον καθρέπτη, τα μάτια μου λένε «απάνω τους», ανοίγω την οροφή του αυτοκινήτου, στα χαμένα μονοπάτια το μυαλό μου γυρίζει και ξανά η αναζήτηση μέσα μου αρχίζει…

Το γήπεδο του Χαλανδρίου τέτοια ώρα έχει φώτα αναμμένα, αν και κανείς δεν κάνει μέσα προπόνηση, γελάω μόνος μου, «after γήπεδο για ξενύχτηδες», δεν πειράζει, μωρέ, τι κι αν τα ενεργειακά αποθέματα της ΔΕΗ χτυπήσουν κόκκινο, who gives a fuck, ποιος θα αναζητήσει ευθύνες κι από ποιον…

Στην πλατεία που έχει κατασκευαστεί πάνω από το τούνελ της Αττικής Οδού στα Βριλήσσια δεν έρχεται κανείς, πατάω λίγο γκάζι και η ουρά του αυτοκινήτου χάνεται προς τα δεξιά λες και θέλει να χαιρετήσει τα αστέρια εκεί ψηλά. Περιμένω στο στοπ και, ξαφνικά, δε μου ρίχνει κανείς αγιασμό, ούτε απόφοιτοι παίζουν «μπουγέλο», ούτε με φτύνει κάποιος εντυπωσιασμένος για το παντιλίκι. Κάποιος ανόητος, στην καλύτερη περίπτωση, έβαλε σε λάθος μέρος τα pop-up που ποτίζουν το γκαζόν και αρκετές στάλες μπαίνουν μέσα στο κόκπιτ του αυτοκινήτου, κάνοντάς με μούσκεμα! Ειλικρινά, καθόλου δεν με νοιάζει που έγινα Σπύρος ο πάπιος, αλλά, ρε ηλίθιοι, ποιος σας είπε ότι έχουμε νερό για ξόδεμα;
Τι αναζητάω κι εγώ, βραδιάτικα…

Στην Αττική οδό πηγαίνω με λίγα, με προσπερνάει φορτηγό που μεταφέρει άμμο και κάποιοι κόκκοι μπαίνουν στα μάτια μου, αλλά δε με νοιάζει, τραγουδάω δυνατά, «δουλειά μέσα στη νύχτα, παιχνίδι χαμένο, αλλά όλο ψάχνομαι κι όλο επιμένω – τελευταίο θρανίο και μια ανούσια θητεία» και συνειδητοποιώ ότι δίπλα μου είναι ένα Saab cabriolet, τριαντάρες συν-πλην, γελάνε, τραγουδάνε κι εκείνες μαζί μου με χέρια υψωμένα στον ουρανό, είναι το τέταρτο αυτοκίνητο με singles γυναίκες, χμ, κάτι αναζητούν αυτές βραδιάτικα, συγγνώμη, κορίτσια, αυτή η βόλτα απόψε είναι μόνο για μένα, κατεβάζω μια ταχύτητα και εξαφανίζομαι…

Έξοδος προς Λαμία, έχω πάρει την άνοδο της Εθνικής, μια παρέα πιτσιρικάδων με ένα αυτοκίνητο - που, πλέον, από την πολλή μετατροπή δεν μπορώ να καταλάβω τι μάρκα είναι - έχει φάει σκάλωμα με το αυτοκίνητο που οδηγώ, το δικό τους ούτε να το βλέπω δεν θέλω, πάντα μου φέρνει στιλιστική αναγούλα η λάμπα νέον κάτω από το αυτοκίνητο. (Μεγάλε, σύνελθε, δεν είσαι στο Μπρονξ, ούτε καν αποτυχημένος έμπορος κόκας στα Άνω Λιόσια δεν είσαι.) Τους κοιτάζω με ύφος που δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα ήθελα να πάνε στο γέρο διάολο και αυτοί και ο Βας Βας ο Παρασκευάς τους, που ακούγεται σε ακτίνα 18 χλμ. και μου τρυπάει τα τύμπανα, αλλά δεν ασχολούμαι άλλο, δεν μπορώ να αναζητήσω πολιτισμό τέτοια ώρα.

Αυτό που θέλω να αναζητήσω απόψε, είναι μόνο μια απάντηση, που σκέφτομαι από το πρωί, με αφορμή έναν μπογιατζή που έλιωνε ο άνθρωπος μέσα στο λιοπύρι βάφοντας:
Πόσο εύκολο είναι να αλλάξει ένας άνθρωπος ζωή;

Μέχρι την Κυριακή που θα επιστρέψω στην Αθήνα και θα διαβάσω τις απαντήσεις σας, έχετε καιρό να το σκεφτείτε. Και μακάρι αυτή η αναζήτηση μέσα σας να σας κάνει να αλλάξετε και τη ζωή που κάνετε, αν δεν σας καλύπτει…

Κοιτάζομαι στον καθρέπτη για να βγάλω με κολλύριο την άμμο που έπεσε από το φορτηγό στα μάτια μου, χαμογελώ, όπως άρχισε η βραδιά έτσι θα τελειώσει, με κοίταγμα στον καθρέπτη. Είναι κόκκινα, αλλά ακόμα βλέπω, με βλέπω μέσα στον καθρέπτη, διαβάζω τα μάτια μου. Εκεί μέσα γράφει «επιθυμία για ζωή», καμία καλή μάρκα για να τ’ αγοράσεις αυτό δεν υπάρχει.
Ξημερώνει σε λίγο κι η επιστροφή είναι πάντα απότομη, μα το ταξίδι έχει γίνει.
Πολύ χαμηλές πτήσεις με εισιτήριο την επιθυμία για άλλους κόσμους, άλλους χρόνους.

Και, το βασικότερο: επιθυμία για άλλη ζωή...

46 σχόλια:

diva είπε...

Πόσο εύκολο είναι να αλλάξει ένας άνθρωπος ζωή;
Δεν είναι εύκολο.
Είναι ακαριαίο.
Γίνεται μια αλλαγή στιγμιαία στο ρεύμα..ένα τσακ
και στο επόμενο νανο-δευτερόλεπτο είσαι αλλού.
Άλλες φορές έχει σημασία το "που" και άλλες το "από που".

Ανώνυμος είπε...

Ζητάω Την Γυναίκα...
Σε ένα πάρκο, στο λεωφορείο, στο σούπερ-μάρκετ, ΠΑΝΤΟΥ...και την βρίσκω ΠΑΝΤΑ!

fevis είπε...

Είναι εύκολο να αλλάξεις ζωή όταν βαρεθείς αυτή που ζεις.. Όταν νοιώσεις πως έχεις πέσει σε τέλμα ή όταν πιστέψεις πως οι επιλογές σου έχουν τελειώσει... Κυρίως όμως έίναι εύκολο να αλλάξεις ζωή όταν έχεις τα κότσια να το κάνεις.. Όταν αντέχεις να πάρεις το ρίσκο και να πληρώσεις το όποιο τίμημα...

μαριάννα είπε...

Όποιος είναι πλήρης δεν αναζητά. Υπάρχει όμως κανείς στον κόσμο που να είναι; Άλλωστε η αναζήτηση είναι πηγή γνώσης, περιπέτειας κι εμπειρίας. ;)

Shades είπε...

Δεν είναι δύσκολο ν’ αλλάξεις ζωή.. είναι πολύ δύσκολο .
Συνήθως μας αρέσει το βόλεμα και ζούμε για να το συντηρούμε για να το μικροδιορθώνουμε και για να έχουμε κάτι να γκρινιάζουμε.
Η καθημερινότητα και ο χρόνος που σπαταλάμε δουλεύοντας.. για να φτιάξουμε τη ζωή μας καλύτερη δεν μας αφήνει να ζήσουμε τις μικρές χαρές που ουσιαστικά αυτές είναι η ευτυχία.
Ίσως οι πιτσιρικάδες στην εθνική να ήταν ευτυχισμένοι μέσα απ’ την άγνοιά τους που άκουγαν το Βας Βας.. κι εκείνοι δεν θα σκεφτούν ποτέ ν’ αλλάξουν τη ζωή τους.
Με μας τι γίνεται μου λες;

Αθανασία είπε...

Θα συμφωνησω με την vouts.

Πανευκολο ειναι,αρκει να επιτρεψουμε στην θεληση να ξεπερασει τις αναστολες μας....

Ανώνυμος είπε...

"ξαφνικά, δε μου ρίχνει κανείς αγιασμό, ούτε απόφοιτοι παίζουν «μπουγέλο», ούτε με φτύνει κάποιος εντυπωσιασμένος για το παντιλίκι"

lolllllllllllllllllllllllll
σπυρακο, έγραψες

Σπύρος είπε...

Πόσο εύκολο είναι να αλλάξει ένας άνθρωπος ζωή;...οσο εύκολο ειναι που έχεις θέληση και περπατάς αρκεί να το πράξεις. 2 φορές άλλαξα την ζωη μου τούμπα! αλλες περιοχές , άλλες δούλειές , άλλος κόσμος....Στην θεωρεία ειναι όντως δύσκολο αλλα όταν μπείς στο χορό , χορεύεις και σου αρέσει.

Φράνσις είπε...

Που εχεις εαξφανιστει γλυκέ μου και δεν είσ' εδω που καιγόμαστε κυριολεκτικά; Η Παρνηθα "πεθανε" Σπυρουλη. Οι τσόγλανοι με τα τσιμεντενια όνειρα την κατακαψαν ακόμη την καίνε.Η Αττική ε΄χει κηρυχτεί σε κατασταση εκτακτης αναγκης. Αν ήσουν εδώ αθ μύριζες εντονο καμμένο στην ατμόσφαιρα. Ακόμη καιστον Κορυδαλλό σήμερα το πρωι που β΄γήκα στη βεράντα καμμενο μύριζα. και σοτ κεντρο της Αθήνας τα ίδια. Φοβαμαι αηδονακι μου. Και μενω δίπλα στο βουνό... Να γυρίσεις ασφαλής ε; Φιλακι γλυκε μου.

Ανώνυμος είπε...

Άμα φυσήξει αλλιώς ο ρημάδης ο αέρας, θα δεις..

Sardonian είπε...

Άσε τις αναζητήσεις click-@. Παίζεις στην δεύτερη ταινία της click-@ Films.
(Ετοίμασε βαλίτσες και ρόδες για το κόκκινο χαλί. Αλλάζουμε ζωή)
Viva Bloggywood!

Jef Costello είπε...

Ας υποθέσουμε ότι συζητάμε να αλλάξουμε πρός το καλύτερο. Αλλιώς γιατι να αλλάξουμε;
Μα, υπάρχει καλύτερο;
Σαν γενική κατεύθυνση και με κάποια specialties για τον καθένα, υπάρχει.
Αν μιλάμε γι αυτό και όχι για παράδειγμα να αλλάξουμε χρώμα μαλλιών , τότε είναι κάτι δύσκολο. Θέλει προσπάθεια και πειθαρχία.
Ετσι και αλλιώς το να μείνουμε ΣΤ΄ ΑΛΗΘΕΙΑ στάσιμοι είναι ακόμα πιό δύσκολο. Νομίζουμε ότι είμαστε στάσιμοι, αλλά απλά μας παίρνει η κατηφόρα χωρίς να το καταλλαβαίνουμε.
Η στασιμότητα σε αυτό το σύμπαν υπάρχει μόνο μέσα στις μαύρες. τρύπες.
Οι destructive αλλαγές είναι εύκολες και οι evolutional κοπιαστικές.

Aggelos Spyrou είπε...

Σπύρε Σπύρε,

θα υπάρξουν σταυροδρόμια στο δρόμο σου. Κάθε ένα από αυτά είναι μια μικρή αλλαγή ζωής.

Θα υπάρξουν αδιέξοδα που θα αναγκαστείς με χειρόφρενο να γυρίσεις το αμάξι σου 180 μοίρες. Αυτό είναι επιστροφή στα ίδια.

Θα υπάρξουν και γωνίες όμως, που στρίβοντας, θα ανακαλύψεις νέους κόσμους, αυτούς που ονειρεύεσαι.

Βέβαια, εσένα δε θα σου συμβεί τίποτα από αυτά. Δε θα βρεις ούτε σταυροδρόμια ούτε γωνίες.

Κι αυτό, γιατί απλά ίπτασαι.

Έστω και χαμηλά.

:)

Φράνσις είπε...

Απαντω στο ερώτημά σου: όσο εύκολο είναι ν' αλλαξει κανεις συνείδηση αηδονακι μου... Τόσο εύκολο ή δύσκολο. Για το ξωτικο που φοβαται, πανδύσκολο.Οσες φορες το εκανε, στην ουσια αλλαζε περιφερειακά στοιχεία, ο πυρήνας μενει ίδιος. Αλλα αυτο δίνει ασφάλεαι στο ξωτικο. Η αλλαγή ζωής μπορεί να σημαινει, αλλες αγάπες αλλοι ερωτες, άλλοι κόσμοι. Ποσο ετοιμος είσαι, είμαστε γαι τόσες αλλαγες μωρε; Εγώ δεν είμαι.. που θα ξαναβρώ το χερουβειμ που λατρευω; ε; Αηδόνια καλλίφωνα σου λεει μετά.Ολο να την κανετε θελετε, αντε αν σας φτασουμε μετα.
ΧΧΧΧΧ

o kairos είπε...

Παρε το αγαπημενο αμαξι και πηγαινε μια βολτα στην Παρνηθα.Τοσο ευκολο.

Love and Poison είπε...

Πόσο εύκολο είναι να αλλάξει ένας άνθρωπος ζωή;

Όχι και τόσο δύσκολο, αρκεί να έχεις το κατάλληλο κίνητρο/ώθηση. Τουλάχιστον σε μένα έτσι λειτουργεί...

Σπύρο όταν κατέβω Αθήνα την επόμενη φορά, θέλω μια "χαμηλή πτήση" με τη μπέμπα σου ένα βράδυ να δω και εγώ όλα αυτά που βλέπεις...

kelly alamanou είπε...

Πόσο εύκολο είναι να αλλάξει ένας άνθρωπος ζωή;
Που σημαίνει τι; να αλλάξει καθμερινότητα η τον τρόπο που βλέπει που αισθάνεται τη ζωή;;
Το πρώτο άλλοτε είναι εύκολο άλλοτε δύσκολο αλλά θα μου επιτρέψετε χωρίς ιδιαίτερη σημασία.
Αληθινά η ζωή μας αλλάζει μόνο όταν αλλάξει το μέσα μας, η αυτοσυνείδηση μας και αυτό είναι μία ΑΛΛΗ και ΠΟΛΫ ΜΕΓΑΛΗ κουβέντα.
Καλώς να γυρίσεις ΣΠΥΡΟ.

Εαρινή Συμφωνία είπε...

Αν διαβάσεις σωστά τον Σεφέρη, άλλη ζωή ήθελε να αλλάξει (με τι καρδιά, με τι πνοή, τι πόθους και τι πάθος/ πήραμε τη ζωή μας· λάθος!/ κι αλλάξαμε ζωή)Οχι αυτή που δεν πήγαινε καλά, αντίθετα, εκείνη που είχε πάρει με την καρδιά του.
Οχι, δεν είναι εύκολο να αλλάξεις ζωή, Επειδή, «η πόλις θα σ' ακολουθεί» όπως θα έλεγε κι ο άλλος, ο Καβάφης. Και αν οι ποιητές λένε αυτά, εγώ τι να πω; Τι;

Ανώνυμος είπε...

Den anazhtw na alla3w th zwh mou, mou aresei opws einai...agapaw tous filous mou, tous goneis mou, th douleia mou, tis sunh8eies mou...to mono pou 8elw einai 3orkisw auta h mallon auto pou kollaei merikes fores to mualo mou kai me gemizei amfivolies kai giati?
Niw8w oti eimai se ena spiti xwris toixous, xwris para8ura kai erxontai oi filoi mou gelame, fwnazoume, vrizoume, paizoume mono pou sth mia meria tou spitiou yparxei mia porta pou panta thn exw sto nou mou, oxi mhpws anoi3ei alla an mpw ston peirasmo na thn anoi3w monh mou ti 8a antikrusw.
3erw ti 8a antikrusw alla den mporw kai na th vgalw apo to mualo mou. Kamia fora vazw to auti mou na akousw, h gurizw thn plath mou kai glistraw panw ths klaigontas.Thn akouw na xtupaei alla 3erw oti kai na thn anoi3w esu exeis fugei apla thn exeis afhsei ekei gia na me fovizei.
8elw na thn anoi3w kai na vrw mia agkalia kainouria agnwsth na einai gia mena, na dextei th zwh mou kai na mou thn alla3ei giati oxi...anazhtw na se 3exasw...8a ta kataferw?
Nai, 8a ta kataferw etsi nomizw!
Paw sth 8alassa, ekei skeftomai kalutera, allwste portes ekei den yparxoun, to mati ta3ideuei xwris stamathmo kai pairnei kai th skepsh mou kai ola.
Kalo Savvatokuriako se olous!

MARIA ANDREADELLI είπε...

Τόσες σκέψεις σε λίγες γραμμές, τι να πρωτογράψει κανείς;
Ας περιοριστώ σ’ αυτό: Πριν ξεκινήσουμε τις διάφορες αναζητήσεις μας κάθε φορά, ας αναρωτηθούμε τι πραγματικά ψάχνουμε και αν είμαστε έτοιμοι να το αντικρίσουμε.
Όσο για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι ν’ αλλάξει κάποιος ζωή έχει να κάνει καθαρά με τον ίδιο. Ο καθένας μπορεί να ξέρει μόνο για τον εαυτό του. Δε νομίζω πως σ’ αυτό το ερώτημα μπορούμε ν’ απαντήσουμε με γενικότητες. Υπάρχουν τόσοι παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο και στον καθένα μας έχουν διαφορετική βαρύτητα.

Όμορφο και ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο σου εύχομαι.

Εvgenia Tr είπε...

""Μέχρι την Κυριακή που θα επιστρέψω στην Αθήνα και θα διαβάσω τις απαντήσεις σας, έχετε καιρό να το σκεφτείτε.." αυτό ήταν απειλή;; :))

Δύσκολα αλλάζει κάποιος ζωή , η συνήθεια; η ασφάλεια της συνήθειας, όσο χάλια και αν είναι;; μια απόφαση είναι όλα , που συναντάει όμως την πρακτική εφαρμογή και μετατρέπεται σε αλλαγή.Ένα κλίκ και ¨την είδα αλλιώς"..

2Σx2 είπε...

Πάτα το off στον εγκέφαλο σου και αφέσου χωρίς να αναλύεις. Θα το έχεις κάνει κατα καιρούς και σίγουρα θα είχες περάσει καλά, θυμάσαι;
Και κάτι μου λεει ότι θα περνας κάλα και μέχρι την Κυριακή.

Δεν είναι σχόλιο-συμβουλη αυτό, καμιά φορά κι εγώ προσπαθώ να μη σκέφτομαι, να μην ενοχλούμαι, να μη χαλιέμαι - δεν είναι καθόλου εύκολο. Όπως ευκολο δεν έιναι ούτε να αλλάξεις ζωή κατα βούληση. Μπορείς όμως να προσπαθείς να κάνεις αυτή που ζεις καλύτερη.

Emy είπε...

Δεν ξέρω αν ή πόσο δύσκολο είναι ν' αλλάξει κανείς ζωή, αλλά πιστεύω πως αυτό γίνεται εντελώς απρόβλεπτα καμιά φορά... και ίσως και αθέλητα...

Καλό βράδυ!

daydreamer είπε...

Νομίζω πως είναι εύκολο να αλλάξει κανείς ζωή!Το δύσκολο είναι να το πάρει απόφαση!!Ενας γνώστος μου τα παράτησε όλα εδω και εφυγε για Ολλανδία χωρίς να ξέρει κανέναν, χωρίς να μιλάει τη γλώσσα και με πολυ λίγα λεφτα μόνο και μόνο για να μπορέσει να ασχοληθει πιο ουσιαστικα με τη τζαζ που τόσο του αρέσει!!Και τον ζηλεύω γιατί για να αλλάξεις τη ζωή σου πολλές φορές θελει πολλα κοτσια!!

Vrakas Kostas είπε...

Kalhmera Spyros!!
Den anaghtaw kai polla pleon!
Thn ..upervash mou thn ekana to kalokairi tou89!
Mou leipoun orismena pragmata edw,alla mhn ta theloume kai ola.
Kai kati na ..zhlepseis!!!
petaw..xamhla syxna!!anamesa Darmstad kai Frankfurt!!4 lwrides!!Efthia!!Kai xwris orio taxythtas!!Anagkazomai kamia fora na pesw apo ta..260kmh sta 220!!giati kapoios vrisketai mprosta mou,sth aristerh lwrida kai nomisei oti..trexei!!
Sovara twra!Mou leipei genika to..mple!!!Alla mhn to peis pouthena!!

Pan είπε...

ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ - ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:

ΟΣΑ ΕΛΑΦΙΑ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ.

christina είπε...

Δε θέλω να αλλάξω ζωή, να ξεκουνηθει αυτη που εχω θελω.

Καπετάνισσα είπε...

Τι πάει να πει έυκολο και τι πάει να πει δύσκολο...
Ποιό είναι το ζύγι δηλαδή;
Άλλες οι δυνάμεις του καθενός, διαφορετικά βαραίνει η ζωή του κι οι πράξεις του.

Μπορετό είναι. Αυτό μετράει.
Ότι είναι δυνατόν ν' αλλάξεις ζωή.
Γίνεται.
Τώρα, αν είναι εύκολο ή δύσκολο, δεν ξέρω σε τι διαφοροποιεί τη διαδικασία.
(Σάμπως είμαστε για τα εύκολα;)

Το θέμα είναι να το δεις.
Να κατανοήσεις δηλ. ότι η ζωή σου χρειάζεται αλλαγή.
Το σημαντικότερο κατ' εμέ;
Αν είναι ν' αποφασίσεις ν' αλλάξεις, πρέπει να δεις πρώτα τι πρέπει ν' αλλάξεις.
Χρειάζεται να δει κανείς, αυτό που πρόκειται ν' αλλάξει.

the muppet show girls είπε...

Για την όποια αλλαγή,
Όσα κοστίζουν μια δραχμή
για άλλους κοστίζουν μια ζωή...
Αναζητώ το πρόσωπό μου, την πηγή μου.
Την ελευθερία ή το μέλλον, ή καλύτερα τη δυνατότητα ενός μέλλοντος ανοιχτού που να μπορώ να το διαλέξω.
Ό,τι για πάντα έχει φύγει
δεν ωφελεί να αναζητάς...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ V: όπως το λες, Ειρήνη. Ένα «κλικ» είναι αρκετό για να τα δεις όλα αλλιώς...

@ Manos S.: γυναίκες τριγύρω πολλές, αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές!

@ fevis: ένα ζύγισμα, είναι, όντως. Μένεις στα ίδια ή ρισκάρεις;

@ ghteytria: Η αναζήτηση είναι πηγή. Ο καθένας από εκεί μπορεί να πιει αυτό που αναζητά…

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Shades: μας αρέσει το βόλεμα, γιατί το γνωρίζουμε, το ρίσκο εμπεριέχει μπόλικο άγνωστο, μέσα του. Με μας τι γίνεται; Αυτό πρέπει να κάνουμε. Να αναζητάμε αυτές τις μικρές σταγόνες ευτυχίες.
Γεια σου, clic-@!

@ Αθανασία: το θέμα είναι, Αθανασία μου, ότι οι αναστολές μας – τις περισσότερες φορές – είναι πιο ισχυρές από τη θέλησή μας...

@ Ρίκα: Ρίκα, είσαι η Ρίκα που ξέρω; Αν ναι, προχώρα στο παρασύνθημα. Όταν είχαμε συναντηθεί, ποιο αυτοκίνητο οδηγούσα;
:)

@ LOCKHEART: σου εύχομαι να μην επαναπαύεσαι ποτέ και πάντα να τα αλλάζεις όλα…

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ auburn Kate: όχι μόνο τα έμαθα για την Πάρνηθα, Κατερίνα μου, αλλά τα είδα κιόλας από κοντά…

@ Purple Clementine: όταν αλλάζει ο αέρας της αλλαγής, είναι σαν τη «φωτιά» που αλλάζει κατεύθυνση. Αλίμονο σε αυτά που είναι για «κάψιμο»…

@ Sardonian: click-@, το Bloggywood μας περιμένει! Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου…

@ Jef Costello: Πάντα υπάρχει καλύτερο, Jef, αρκεί να έχουμε τα μάτια να το αναγνωρίσουμε. Από τις evolutional αλλαγές, έχουν προκύψει πολλές revolutions!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Aggelos Spyrou: Δεν φοβάμαι το τι θα συμβεί στον αέρα, Αγγελέ μου, εκεί πετάω, έστω και χαμηλά. Τα σταυροδρόμια και τις γωνίες σκέφτομαι, που είναι στους αεροδιαδρόμους.
Α, τώρα που το θυμήθηκα. Αρκετοί στην μπλογκόσφαιρα, λόγω ομοιότητας σε όνομα και επίθετο νομίζουν ότι είμαστε το ίδιο πρόσωπο. Εντάξει, εγώ είμαι τουλάχιστον τριχασμένη(!) προσωπικότητα. Αλλά να βρίσκομαι ταυτόχρονα, την ίδια ώρα, σε δύο διαφορετικά Μέσα Ενημέρωσης, δεν μπορώ να το κάνω, ακόμη τουλάχιστον.
Έδωσα για Θεός, αλλά με έκοψαν στα θαύματα!
:)

@ auburn Kate: Να μη φοβάται το ξωτικό και να ανοίξει τα φτερά του. Άντε πια!

@ o kairos: Πήγα, Καιρέ μου, εκεί και είδα. Τον επόμενο μήνα το περιοδικό, αν και αυτοκινήτου, θα ασχοληθεί πολύ με το περιβάλλον και με το μέλλον μας στη Γη. Γιατί όλοι μας πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό. Έζησα πολύ έντονα τις φωτιές στην Πεντέλη, τότε. Ο εφιάλτης γύρισε ξανά στο μυαλό μου.

@ Love & Poison: Μήπως το θέμα είναι να το φτιάχνεις μόνος σου το κίνητρο γιατί έτσι δεν αργείς να βρεις ώθηση;
Βόλτα με την μπέμπα; Μακάρι να μπορώ, να πάμε!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ rodoula-kelly: Αυτή είναι η μεγάλη συζήτηση, Κέλλυ μου. Να αλλάξει πρώτα το μέσα μας.
Φιλί

@ Εαρινή Συμφωνία: να πεις ότι «η ζωή είναι η μεγαλύτερη ποίηση. Συχνά χωρίς ρίμες, χωρίς μέτρο, γι’ αυτό και είναι συναρπαστική.
Τα σέβη μου, συνάδελφε!

@ Stavroulina: Να μπαίνεις πάντα στον πειρασμό να ανοίγεις πόρτες. Έτσι θα μάθεις τι είναι από πίσω.
Αμάν, μωρέ Σταυρουλίνα, με τα greekglish. Μου βγήκαν τα μάτια!

@ POETIC SIN: Όταν ξεκινάω αναζητήσεις, ποτέ δεν ξέρω τι θα συναντήσω. Έτσι, υπάρχει η μαγεία της ανακάλυψης και η ηδονή της αποκάλυψης.
Καλησπέρα!

Ανώνυμος είπε...

(σχόλιο 21:54)

"αν και αυτοκινήτου" ;
"αν και αυτοκινήτου" ;!

Μα ίσα ίσα!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Ευγενία: «αυτό ήταν απειλή;; :))»
Χααχχαχα
Όχι, προσδιορισμός χρονικού πλαισίου, απλώς!
Κάνε κλικ, τώρα, που λέγαμε παλιά!

@ 2Σx2: είναι αδύνατο να μην σκέφτομαι. Είναι φυσικός προσδιορισμός!

μια χαρά πέρασα, click-@ μου!


@ Emy: τα απρόβλεπτα και τα αθέλητα, δεν είναι πιο μαγικά;

@ daydreamer: το να αλλάξεις τη ζωή σου, τελικά, ίσως και να μη θέλει μόνο πολλά κότσια. Απλά πάθος για τη ζωή. Τη δική σου!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ vrakas kostas: εγώ θα σου δίνω - μέσα από την καρδιά μου - όσο μπλε θες κι εσύ την ελευθερία να πετάω χαμηλά, χωρίς να με… μπουντρουμιάσουν. Σύμφωνοι;
Καλησπέρες!

@ Pan: είχαμε κάποιο νέο από αυτό, Pan;

@ passer-by: Και τι κάνεις για να ξε-κουνηθεί αυτή που έχεις;
Υ.Γ. πολύ γελάω όταν βλέπω σε άλλα blog να σε αποκαλούν «ο passer-by».
Παιδιά, θηλυκό είναι, γυναίκα είναι. Η passer-by!

@ Καπετάνισσα: Ακριβώς αυτό μετράει. Το ότι είναι μπορετό.
(Απίστευτη λέξη. Ποίηση θέλησης)
Τα σέβη μου!

@ the muppet show girls: Σου εύχομαι να συνεχίσεις να αναζητάς. Μόνο έτσι θα βρεις…

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ passer by: Ο Καιρός το κατάλαβε, ξέρει τι του λέω, passer μου. Δυστυχώς, τα περισσότερα περιοδικά αυτοκινήτου, αναλώνονται σε παρουσιάσεις μοντέλων, απλώς αντιγράφοντας τα δελτία Τύπου των αυτοκινητοβιομηχανιών, για να παίρνουν διαφήμιση.
Εμείς, στο δικό μας, προσπαθούμε να μείνουμε στο ότι πρέπει να λέμε την άποψη και τη σκέψη μας και, ξέρεις, είναι πολύ δύσκολο, γιατί αυτό δεν πουλάει, γι’ αυτό και αναφέρω αυτό που θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι λέω: θα κάνουμε τεύχος με θέμα το περιβάλλον και δεν είναι σίγουρο ότι θα πουλήσει πολλά τεύχη. Αλλά θα το κάνουμε γιατί νιώθουμε ότι πρέπει.

Ανώνυμος είπε...

Την ξεκουναω δειχνοντας της ολα τα παγματα που υπαρχουν τριγυρω. Της αλλάζω χωρο και αντικειμενο κι ετσι δε βαριεται ποτε τις σταθερες της.

Οσο για το τευχος, κατανοητα ολα αυτα. Μηπως ομως οι αναγνωστες δεν ειναι πολυεπιπεδοι επειδη απλα δεν εχουν συνηθισει να βλεπουν πολυεπιπεδα εντυπα;

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ passer by: ακριβώς αυτό πάμε να αλλάξουμε. Οι ακροατές, οι τηλεθεατές, οι αναγνώστες, παιρνουν αυτό που τους δίνεις.
Κι εμείς θέλουμε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα, αυτά που δίνουν οι άλλοι...

fevis είπε...

Εγώ προς το παρόν μένω στα ίδια.. Που μου αρέσουν πολύ... Άλλωστε έχω αλλάξει την ζωή μου πάνω από δυο φορές, εκ βάθρων... Άλλη δουλειά, άλλη πόλη, άλλοι έρωτες... Φτάνει... Εσύ? Καλώς ήρθες και καλό μήνα...

Ανώνυμος είπε...

ευκολο να αλλαξεις ζωη,αν το θες!
δυσκολο να αλλαξεις ζωη, αν το θελουν αλλοι!
Η δικια μου ζωη μου παει γαντι!
Δεν την εψαξα,πηρα οτι μου πεταξε και το φχαριστιεμαι!
αποψε,αυτοσχεδιαζω!
οπως καθε μερα αλλωστε!
η ζωη ειναι τρελλα...χαμογελα!
μακια και καλο κουραγιο!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ fevis: δεν είναι κακό να μένεις στα ίδια. Απλώς είναι καλό να ξέρεις πότε είναι ώρα για αλλαγές και είμαι σίγουρος ότι εσύ ξέρεις.

Έίναι περιττό να σου πω πόσες φορές έχω αλλάξει τη ζωή μου και πόσες φορές έχω φύγει από πράγματα και καταστάσεις καθεστηκυίες, κατά άλλους.
Επίσης, μου αρέσει να μου αλλάζουν τη ζωή μου, άνθρωποι που γουστάρω. Γιατί, αρκετές φορές, οι άλλοι σου επιβεβαίωνουν αυτό που σκέφτεσαι...

Καλώς σας βρήκα και, ναι, το ξέχασα!
Καλό μήνα!...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ αριστεα: Εύχομαι να συνεχίσει να σου πηγαίνει γάντι η ζωή που κάνεις, γιατί είναι καλό να πετάς το γάντι και να σου αρέσει να προκαλείς τη ζωή, αλλά είναι εξίσου ωραίο να ξέρεις να το φοράς κιόλας αυτό το γάντι.

Καλό κουράγιο και σένα, Αριστέα μου. Και πολλά χαμόγελα!
Η ζωή είναι τρέλα. Όπως το είπες!

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα, Σπύρο ...συγνώμη για τα greeklish έχεις δίκιο.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ stavroulina: χαχαχααχα
σε πειράζω, κορίτσι μου, να γράφεις όπως θέλεις!