11.4.07

Η 2η περίπτωση…


Έξω έχει τρελό ήλιο. Αλλά τρελό, όμως. Πολλή κακή διαπίστωση στην περίπτωση που δουλεύεις και που πρέπει να έχεις παραδώσει 2.500 λέξεις… χτες!
Γιατί δουλεύουμε; Γελάω μόνος μου, την ξέρω την απάντηση. Ανάβω τσιγάρο και ξεφυλλίζω ένα περιοδικό που υπάρχει πάνω στο γραφείο μου με σελεμπριτιλίκια και γκλαμουριές και συνεχίζω να γελάω μόνος μου.
Η δημοσιότητα είναι το αφροδισιακό των στερημένων, η ασθένειά τους λέγεται «time poverty», αυτή είναι η νέα φτώχεια, όσοι έχουν χρήμα δεν έχουν χρόνο να το ξοδέψουν.
Αυτό είναι το πεπρωμένο τους. Να είναι διάσημοι αλλά, τελικά, το πεπρωμένο τους, λέει ότι δεν πρόκειται να περάσουν ποτέ πραγματικά καλά.
Πεπρωμένο; Τι κουβέντα, μου άνοιξα τώρα. Πολλή μεγάλη.

Στη φιλοσοφία, σε σχέση με το πεπρωμένο, υπάρχουν δυο σχολές σκέψης: Η μια που λέει πως τα πάντα είναι προκαθορισμένα, το «πεπρωμένο φυγείν αδύνατον», πως ό,τι δηλαδή και να κάνουμε, αυτό που πρόκειται να συμβεί θα συμβεί. Και η άλλη που λέει πως τα πάντα κινούνται ελεύθερα και τίποτε δεν προκαθορίζει τίποτε.

Τώρα, διαλέγω τη δεύτερη περίπτωση. Να κινηθώ ελεύθερα. Θα κλείσω το pc, θα πάρω την τσάντα μου, θα μουρμουρίσω στους συναδέλφους κάτι που δεν θα είναι ούτε «γεια», ούτε «γυρίζω σε λίγο» και θα φύγω. Θα βάλω τον ήλιο στον καθρέπτη του αυτοκινήτου και θα φύγω…

Πάω θάλασσα, να τα πω λίγο με μένα. Αύριο θα σας έχω νεότερα…
Βγείτε έξω. Πάμε εκεί έξω. Το άσμα βαράει δυνατά. Ξέρετε ποιο είναι;

Let's go outside
In the sunshine
I know you want to, but you can't say yes
Let's go outside
In the meantime
Take me to the places that i love best…

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κατάλληλο άσμα την κατάλληλη στιγμή.. thanks.

proserpina είπε...

Προτείνω το επόμενο ποστ να είναι αφιέρωμα στη θάλασσα - στις παραλίες/βραχάκια/whatever που πηγαίνεις. Να μορφωθούμε βρε αδερφέ, διότι εγώ στο σεφ δεν ξαναπαω!!!

Καλές βόλτες :)

Ανώνυμος είπε...

καλή βόλτα, Σπύρο, αύριο θα περιμένουμε το report!

an205 είπε...

Κάτι σαν τον βασιλιά Μήδα δηλαδή...
"The Ultimate in Vanity
Exploiting Their Supremacy
I Can't Believe the Things You Say
I Can't Believe
I Can't Believe the Price You Pay
Nothing Can Save You"

Φράνσις είπε...

Υπάρχουν όμως και οι μη έχοντες χρήματα αλλα χρόνο πολύ για να τον ξοδεύουν ονειρευομενοι τι θα έκαναν τα πολλά χρήματα που θα είχαν.Οι σχολές που αναφέρεις είναι αυτη που πρεσβέυει τον ντετερμινισμο αφενός και η πρεσβεύουσα την ελευθερία της βούλησης αφετέρου. Προσοχή όμως! Η ελευθερία της βούλησης πόσο ελευθερία είναι αηδονάκι όταν σαφώς και κανείς δεν επιλέγει απ' το μηδέν ούτε δημιουργείται εν κενώ; ε;(μίλησε η φιλόσοφος τώρα...) καλημερούδια tweety.

Mantalena Parianos είπε...

O ελεύθερος χρόνος είναι η νέα πολυτέλεια. fuck money.

:)

Ανώνυμος είπε...

πέστα, Σπυράκο, μπας και βγούμε λίγο έξω!

Ανώνυμος είπε...

thn epomenh fora pou 8a to skasoume apo th douleia mas protinw na to skasoume apo to para8yro dhladh na mporoume ne petame opws o Peter sto Heroes kai na thn kopanhsoume apo 'kei...mh parete mazi sas tipota mono peite mou thn wra kai th mera kai fugame...pame na vroume to Spyro sth 8alassa...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

χαίρομαι που κάνω αυτές τις βόλτες μαζί σας και ξεχωριστά με τον καθένα - καθεμιά!!
καλές μας βόλτες