3.4.07

Agenda Απριλίου


Το ξέχασα προχτές. Κι αυτόν το μήνα έχουμε πολλά να κάνουμε και πολλά να θυμόμαστε

3 Απριλίου
Καραγκιόζη, ε, Καραγκιόζη. Κάντε μια βόλτα από το μουσείο του Καραγκιόζη, το Μουσείο Θεάτρου Σκιών Σπαθάρειο: Πλατεία Κασταλλίας. Λεωφ. Βασ. Σοφίας και οδός Ράλλη, Μαρούσι, για να δείτε ελληνικές και ξένες συλλογές.

4 Απριλίου
Metal Festival @ Κτίριο Ξιφασκίας, Ολυμπιακό Κέντρο Ελληνικού, από τις 12.30 το μεσημέρι!
Εισιτήρια: €50 (προπώληση), €55 (ταμείο). Ένα ολοήμερο ανοιξιάτικο φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του.
Πρωταγωνιστούν
MANOWAR
RHAPSODY OF FIRE (ΙΤΑΛΙΑ)
HOLYHELL
BATTLE ROAR (ΕΛΛΑΔΑ)
NNER WISH (ΕΛΛΑΔΑ)
WIZARD'S STAGE
TIAMAT (ΣΟΥΗΔΙΑ), EPICA (ΟΛΛΑΝΔΙΑ).

5 Απριλίου
Νύχτες Κωμωδίας @ Trickytrickart (Αιόλου 48-50). Ηθοποιοί με καυστικό χιούμορ γελοιοποιούν καθημερινές καταστάσεις, αυτοσχεδιάζουν, κάνουν μιμήσεις και συνομιλούν με το κοινό.

6 Απριλίου
Stardom & Drawings @ Αστρολάβος - Δεξαμενή (Ξανθίππου 11, Κολωνάκι). Δύο ατομικές εκθέσεις, η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Λαγού, με τίτλο «Stardom» και η έκθεση σχεδίων της Kristina Ristic, με τίτλο «Drawings».
Μεγάλη Παρασκευή – ημιαργία.

7 Απριλίου
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Την υγειά μας να ‘χουμε.
Κάθε Σάββατο... κι άλλο παραμύθι! @ Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - Iδρυμα Ν.Π. Γουλανδρή. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να ακούσουν παραμύθια από την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη.

8 Απριλίου
Πάσχα πανσεβάσμιον, Πάσχα Ελλήνων Πάσχα. Χρόνια Πολλά.

9 Απριλίου
Δεύτερη ημέρα του Πάσχα. Αργία.

10 Απριλίου
Shop window @ D624, Καλαμίδα 4, Αθήνα, 6946292763. Φέρτε τα προσωπικά σας αντικείμενα, διηγηθείτε την «ιστορία» τους και θα φύγετε με ένα άλλο αντικείμενο ως αντάλλαγμα.

11 Απριλίου
Παγκόσμια Ημέρα κατά της ασθένειας Πάρκινσον. Σαν σήμερα είχαμε τη γέννηση του άγγλου γιατρού Τζέιμς Πάρκινσον. Ο Πάρκινσον, το 1817, ανακάλυψε τη συμπτωματολογία της ασθένειας, που πλήττει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου.

12 Απριλίου
Το αόρατο νήμα @ Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο Οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Γκάζι. Ένα πολλαπλό ταξίδι εξερεύνησης του έργου του γνωστού αρχιτέκτονα, Αλέξανδρου Τομπάζη, μέσα από πινακίδες και μακέτες έργων του γραφείου του, αλλά και ακουαρέλες, γλυπτά και φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του.

13 Απριλίου
Η Ωραία Κοιμωμένη @ Παλλάς (Στη θέση των βασιλικών στάβλων του προηγούμενου αιώνα, στο τετράγωνο που ορίζουν οι οδοί Πανεπιστημίου, Αμερικής Σταδίου και Βουκουρεστίου). To αριστούργημα του P.I. Tchaikovsky από το Kremlin Ballet.

14 Απριλίου
Η Αρχαιολογική Εταιρεία στις Κυκλάδες 1872-1910 @ Αρχαιολογική Εταιρεία Αθηνών (Πανεπιστημίου 22). Φωτογραφίες και ντοκουμέντα για τις πρώτες ανασκαφές στις Κυκλάδες.
Orquesta Aragon @ Ιερά Οδός, Αθήνα. Το έργο του Orestes Aragon, να μας μεταδώσει την αγάπη του για την Κούβα, τη μουσική της και τους ανθρώπους της, συνεχίζεται ακόμα...

15 Απριλίου
Therion @ Gagarin 205 Live Music Space, Αθήνα, Λιοσίων 205, (210 8547600)
Οι πρωτοπόροι του οπερατικού metal επιστρέφουν στο αγαπημένο τους ελληνικό κοινό, ηχώντας πιο ενδιαφέροντες από ποτέ με νέο δίσκο, το Gothic Kabbalah, ένα μυστικιστικό ταξίδι σε ορχηστρικά metal μονοπάτια.

16 Απριλίου
Παγκόσμια Ημέρα Φωνής. «The human voice is really the foundation of all music».

17 Απριλίου
Παγκόσμια Ημέρα Αγροτικής Πάλης. Διοργανώνεται κάθε χρόνο σε ανάμνηση της σφαγής των άκληρων χωρικών στη Βία Καμπεσίνα της Βραζιλίας, το 1996. Η «Βία Καμπεσίνα», που σημαίνει «Αγροτική Οδός», αντιτίθεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της παγκοσμιοποίησης.

18 Απριλίου
Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αυτής που την έχουμε κάνει σαν τα μούτρα μας…

19 Απριλίου
Βerlinale στην Αθήνα. Περισσότερες από 30 ταινίες θα προβληθούν, εκατοντάδες events θα λάβουν χώρα στις αίθουσες Άστυ, Δαναός 1&2, Μικρόκοσμος στο Φιξ, Meeting Point στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης. Οι Τζορτζ Κλούνεϊ και Κέιτ Μπλάνσετ θα δώσουν και φέτος το παρόν με τον «Καλό Γερμανό» του Στίβεν Σόντεμπεργκ.

20 Απριλίου
Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Θόρυβο. Ο θόρυβος μπορεί να στοιχίσει πολλά περισσότερα από την ακοή μας. Stop the noise!http://www.eaa-fenestra.org
Χειμερινοί Κολυμβητές @ Αέρας, Πετρούπολη, 25ης Μαρτίου & Κάσου 11, (210 5056199). Προτείνουν μία διαφορετική, sui generis συναυλία.

21 Απριλίου
1967. Εκδηλώνεται στην Αθήνα στρατιωτικό πραξικόπημα, γνωστό ως η Χούντα των Συνταγματαρχών κατά ωμή παραβίαση του τότε Συντάγματος, με αποτέλεσμα την επιβολή του δικτατορικού καθεστώτος (1967 - 1974), βάζοντας την Ελλάδα «στον γύψο».
Saxon @ Gagarin 205 Live Music Space (Λιοσίων 203-205, 210-8547601).
Η βρετανική μπάντα από το Yorkshire διατηρεί αλώβητο το προσωπείο της και άθικτη τη μουσική της κληρονομιά.
Sivert Hoyem & The Volunteers @ Gagarin 205 Live Music Space, Αθήνα, Λιοσίων 205, (210 8547600). O τραγουδιστής των Madrugada θα εμφανιστεί στο Ηράκλειο, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στις 20, 21 και 22 Απριλίου αντιστοίχως.

22 Απριλίου
Ημέρα της Γης. Αυτής που βιάζουμε καθημερινά.

23 Απριλίου
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Σαν σήμερα έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη», Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ.

24 Απριλίου
Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα. Προτείνω να διαβάσετε τα «Πειραματόζωα» - Αρκάς.
Ψηλαφίζοντας την ομορφιά @ Μουσείο Αφής, Αθηνάς 17 & Δοϊράνης 198, στάση Χρυσάκη, Καλλιθέα. Αγάλματα, αγγεία, γλυπτά και χρηστικά αντικείμενα - πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων που εκτίθενται σε Μουσεία της χώρας μας – εκτίθενται για να τα αγγίξουν εκείνοι που βλέπουν με τα μάτια της ψυχής.

27 Απριλίου
Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design). Γιορτάζεται κάθε χρόνο Την ημέρα τιμούν οι επαγγελματίες του χώρου σε 17 χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα. http://www.aiga.org/content.cfm/worlddayofdesign
Πρόσωπα και πράγματα @ Κέντρο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης (Αγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, 210-3243972). Λαογραφική έκθεση, προσβάσιμη και σε άτομα με απώλεια όρασης.

28 Απριλίου
Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία
Ποια υγεία, ποια ασφάλεια και ποια εργασία;
Tαξίδι στη φυσική ιστορία @ Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, Λεβίδου 13, Κηφισιά. Ένα ταξίδι στη φυσική ιστορία του πλανήτη, μέσα από πλούσιες συλλογές με απολιθώματα αρχαίων πτηνών, ταριχευμένα ζώα, κοχύλια, πετρώματα και έντομα, αλλά και οπτικοακουστικά μέσα.

29 Απριλίου
Παγκόσμια Ημέρα Χορού. So you think you can dance?

Καλά να περάσουμε, λεφτά να έχουμε να βγαίνουμε…

6 σχόλια:

weirdo είπε...

Πληρέστατος οδηγός, πολλά τα ενδιαφέροντα, μπράβο :
(το προσθέτω πάραυτα στα favorites)

Καλησπέρα:)

Ανώνυμος είπε...

σωστόοοοοοος!!!!

MTdoggie είπε...

30 Απριλιου τι θα κανουμε? ποιος την εφαγε τη μερα και δεν ειναι στο προγραμμα?!

an205 είπε...

πληρέστατος!
να συμπληρώσω: 5 Απριλίου συνάντηση Μπλόγκερς στην Σαντορίνη!

Φράνσις είπε...

Πρέπει να σπάσω τον κουμπαρά μου πάλι έτσι; (Ανώδυνο post, ευτυχώς.Γιατί δεν είαι σε φόρμα σήμερα...
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

weirdo, σε ευχαριστώ!
μάνια, το ίδιο!
mtdogie: ας κάτσουμε και μια μέρα μέσα!
mtdogie: αφού δεν μπορώ να έρθω εγώ δεν θα έρθει κανείς χααχα
@ auburn kate: έχεις κουμπαρά?