2.5.07

Agenda Μαΐου

Σας το χρωστούσα, οπότε… ιδού!
Όλα αυτά που δεν πρέπει να χάσουμε το μήνα που ήδη ξεκίνησε. Προσθέστε κι αυτά που μου ξέφυγαν, γιατί σίγουρα - με το μυαλό που κουβαλώ - κάτι θα ξέχασα...

2 Μαΐου 2007
Συνέβη κι όποιος θέλει το πιστεύει... @ Μικρό Παλλάς – CityLink (Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου)
Η νέα κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη, σκηνοθετημένη από τον ίδιο. Μαζί του οι: Βίκη Βολιώτη, Σμαράγδα Καρύδη, Γιώργος Κορμανός, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αντώνης Λουδάρος.
Συμβαίνουν στ’ αλήθεια όλα αυτά ή το κονιάκ της κηδείας μου ήταν μπόμπα;

03 Μαΐου
Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν γιορτάζουμε και δεν δεχόμαστε επισκέψεις. Μόνο εμβάσματα...
Απίστευτες μουσικές. Acid Baby, J. Allen, Action S.T., Total Riot @ Rodeo (Διεύθυνση: Χευδεν 34, Πλατεία Βικτωρίας). Τηλ.: 210-8814702
Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος.
Ο Gruff Rhys των Super Furry Animals
, θα βρεθεί στο An club (Σολωμού 13-15, 210-3305056), για μια και μοναδική εμφάνιση με σκοπό να μας μεταφέρει τη μαγική ατμόσφαιρα της 2ης προσωπικής του δουλειάς, με τον τίτλο «Candylion».

04-06 Μαΐου
WRC, Αργεντινή. Στις χωμάτινες ειδικές της Αrgentina, ο Loeb είχε κατακτήσει την 24η νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ ο δημοφιλής Gigi Galli είχε ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο. Εφέτος, όμως, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα!
Studiowaste, Dirt Spawn Disease, Furor, Shattered Hope @ Rodeo.
Pibo Marquez Con Las Manos Calientes @ Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς, 210-9213360). Ο Pibo είναι ένας από τους πιο σπουδαίους περκασιονίστες της μουσικής latin σε όλες της τις εκφάνσεις. Μέχρι και τις 10 Απριλίου.

5 Μαΐου
To ελληνικό ροκ συγκρότημα Nightstalker @ Rodeo.
Promoe & Flowjob @ An club. O Promoe είναι μια επιβλητική παρουσία μέσα από τα προσωπικά του άλμπουμ αλλά με τους Looptroop (το πιο συνειδητοποιημένο ευρωπαϊκό hip hop συγκρότημα τα τελευταία 10 χρόνια), συνεχίζει να μάχεται για θέματα που πρώτη φορά εμφανίζονται στο rap βασίλειο.

06 Μαΐου
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, Σέρρες. Επιστροφή στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, ύστερα από απουσία ενός έτους. Η πρεμιέρα στα Μέγαρα ήταν εντυπωσιακή, εάν ο αριθμός των συμμετοχών παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και στο 2ο αγώνα, τότε το θέαμα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
DTM, Oschersleben, Γερμανία. WTCC, Zandvoort. Ο 2ος & ο 3ος γύρος θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία.
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας. Πέφτει Κυριακή, άρα ξεκινήστε από αύριο!

07 Μαΐου
Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου
Κατά μέσον όρο, ένας ενήλικος γελά περί τις 6.205 φορές τον χρόνο. Αυτό σημαίνει περί τις 17 φορές την ημέρα. Δεν είναι πολύ: τα παιδιά γελούν κατά μέσον όρο 40 φορές την ημέρα!

08 Μαΐου
30η γιορτή του βιβλίου, στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Τριακόσιοι εκδότες από την Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν όλη την εκδοτική παραγωγή της χώρας, ενώ ξεχωριστές εκδηλώσεις και αφιερώματα, παιδικές παραστάσεις και εκπλήξεις θα δώσουν μία άλλη διάσταση στην ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα.
Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
Μπορεί κάλλιστα να αποκαλείται και Ημέρα των Εθελοντών. Η ημέρα διαλέχτηκε προς τιμή του Ερρίκου Ντυνάν που γιόρταζε τα γενέθλιά του την ημέρα αυτή.

09 Μαΐου
Ημέρα της Ευρώπης
Το 1950, ο Robert Schuman, με την ομώνυμη Δήλωσή του, πρότεινε τη δημιουργία μιας οργανωμένης Ευρώπης, απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των λαών της.

11 Μαΐου
Οι θρυλικοί Last Drive, ένα από τα σημαντικότερα rock’n’roll συγκροτήματα των τελευταίων 25 χρόνων, για πρώτη φορά μαζί μετά από δώδεκα χρόνια, θα ανέβουν στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space (Λιοσίων 205, 210 8547600), για δύο συναυλίες, την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαΐου, ενώ το Σάββατο 19 Μαΐου θα βρίσκονται στον Μύλο, στη Θεσσαλονίκη.Gagarin 205 Live Music Space, Αθήνα,
Special Guests: The Ducky Boyz (11/5) & 700 Machines (12/5)
Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο Οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Γκάζι, 210-3453111)

12 Μαΐου
Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων
Αδερφή και νοσοκόμα δε με γιάτρεψες ακόμα...

13 Μαΐου
Formula 1, Ισπανία. Στην πίστα Catalunya, θα μετακομίσει ο θίασος της Formula 1 για τον 6ο γύρο του Πρωταθλήματος. Θα κερδίσει και πάλι ο Fernando Alonso στα πάτρια εδάφη ή η Ferrari του Κimi Raikkonen θα τον σταματήσει;
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, Μαύρο Ρόδο. Δυστυχώς, ο περσινός αγώνας βάφτηκε με αίμα. Ένας χρόνος χωρίς τον Γιώργο Μακρή και ας ευχηθούμε και ελπίσουμε ότι οι προσπάθειες όλων των φορέων για ασφαλέστερους αγώνες θα πιάσουν τόπο. Ράλλυ Σπριντ ΡΕΛΑ, για το πρωτάθλημα Κρήτης.

14 Μαΐου
Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας
« Μάνα κράζει το παιδάκι,
μάνα ο νιος και μάνα ο γέρος
μάνα ακούς σε κάθε μέρος
αχ! Τι όνομα γλυκό»
Μανούλα, χρόνια πολλά!

15 Μαΐου
Διεθνής Ημέρα Οικογένειας
Μην αλλάζεις θέμα. Εσύ πότε θα γίνεις μάνα; Πότε θα σε φωνάξουν μπαμπά; Ε;
Έκθεση φωτογραφίας της Rhona Bitner @ Xippas (Σοφοκλέους 53Δ, 210-3319333)
Η Νεοϋορκέζα καλλιτέχνις φωτογραφίζει θεατρικές σκηνές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, προσπαθώντας να αποδώσει την ποιητική διάσταση που υπάρχει ανάμεσα στο θέατρο και την ανθρώπινη εμπειρία.
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 18/5.

17 Μαΐου
Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών
Όλα ξεκίνησαν το 1844, όταν ο Σάμιουελ Μορς έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσω τηλεγραφικής γραμμής από την Ουάσιγκτον στη Βαλτιμόρη. http://www.itu.int/home/index.html

18-20 Μαΐου
WRC, Σαρδηνία. Πέρυσι, τα βλέμματα έκλεψε ο συνοδηγός του Seb Loeb, Daniel Elena, ο οποίος έφτασε τις 25 νίκες, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Louis Moya.
Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων
Εκεί, δηλαδή, που βρίσκεται μαζεμένη η πολιτιστική κληρονομιά μας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Η Ομάδα Χορού Μυία παρουσιάζει το έργο των Γαβριέλας και Άννας Ανυφαντάκη Το Παιχνίδι του AnGabi, από τις 18 ως και τις 21 Μαΐου στο Θέατρο Ροές.
(Ιάκχου 16, Γκάζι, 210-3474312)

19 Μαΐου
Με τη θρυλική φιγούρα του Mark Astronaut να στέκεται ακόμα στο τιμόνι ενός από τα πλέον προχωρημένα βρετανικά συγκροτήματα των τελευταίων 30 ετών. Με ισχυρούς δεσμούς αίματος με ιστορικές πάνκικες κολεκτίβες.
Astronauts @ An Club, Αθήνα, Σολωμού 13 - 15, Εξάρχεια, (210 3305056).

20 Μαΐου
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, Κύμη. Η ανάβαση των 52 στροφών. Η Κύμη είναι η διαδρομή με τις περισσότερες στροφές, με εξαίσια οργάνωση, πολλές συμμετοχές και θέαμα. Η Κύμη πραγματοποιείται, επιτυχώς, με τη συνεργασία της λέσχης και του δήμου Κύμης. Την ίδια ημέρα διεξάγεται το Ράλλυ Σπριντ Αμφίκλειας, ο 7ος γύρος του CART στην πίστα Zhuhai της Κίνας και ο 5ο ς& 6ος γύρος του WTCC στη Valencia. DTM, EuroSpeedway, Lousitz, Γερμανία.
Οι Kreator και οι Celtic Frost, ένα thrash ηχοτοπίο από τη μία και οι avant garde metal ήρωες, ενώνουν τις δυνάμεις τους!
Gagarin 205 Live Music Space, Αθήνα, Λιοσίων 205, (210 8547600).

21 Μαΐου
Κωνσταντίνου και Ελένης. Πολύς κόσμος εορτάζει.
Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού
(σ.σ. Πολιτισμός είναι αυτό που ξεχνάμε να κάνουμε τις υπόλοιπες μέρες...)

22 Μαΐου
Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας
Σύμφωνα με εκθέσεις του ΟΗΕ, το 12% του συνόλου των πτηνών του πλανήτη και το 10% των φυτών και των ζώων της Γης απειλούνται με εξαφάνιση, εξαιτίας μας…
Shop window @ D624 (Καλαμίδα 4, Αθήνα, 6946292763)
Η Λίτσα Σεπυργιώτη στήνει ένα διαφορετικό «μαγαζί», τύπου second hand. Φέρτε τα προσωπικά σας αντικείμενα, διηγηθείτε την «ιστορία» τους και θα φύγετε με ένα άλλο αντικείμενο ως αντάλλαγμα.

24 Μαΐου
Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων
Εδώ στην Ελλάδα τα περισσότερα είναι απεριποίητα και γεμάτα σύριγγες…

26 Μαΐου
Περσέας και Ανδρομέδα. Το παραμύθι της μυθολογίας παρουσιάζει το θέατρο Πειραιώς 131 σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.

27 Μαΐου
Formula 1, Μονακό. Όπως κάθε χρόνο, όλοι οι VIP και οι celebrities θα παρευρεθούν στον πιο glamorous αγώνα του Πρωταθλήματος. Εκεί θα είμαι κι εγώ. Α, ναι! Στα στενά του Μόντε Κάρλο θα αναμετρηθούν και οι 22 οδηγοί της F1. Για όσους πέφτει λίγο ακριβά το Μόντε, μπορούν να συμβιβαστούν με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ, αφού ο 3ος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ημέρα. Άλλωστε, το καρτ θεωρείται το μεγάλο σχολείο της F1.

29 Μαΐου
Επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους, ύστερα από πολιορκία ενός έτους, σηματοδοτώντας το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Παγκόσμια Ημέρα Κυανοκράνων
Υπό κανονικές συνθήκες προασπίζονται τη διεθνή ειρήνη, σε κάποιες περιπτώσεις είναι απλοί παρατηρητές.

31 Μαΐου
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος
Μήπως το ‘κοβες το ρημάδι;
Στο Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζονται οι εικαστικές παρεμβάσεις του Κώστα Βαρώτσου (γλυπτική του αρχαίου κόσμου, αλλά και εμβληματικά αρχιτεκτονικά μέλη), που φιλοξενούνται στους χώρους έκθεσης της μόνιμης συλλογής του κεντρικού κτιρίου και στο αίθριο του Μουσείου.
Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 & Βασιλίσσης Σοφίας) - Αίθριο Κτιρίου οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου), 210-3453111.
Αντίστοιχο ημερολόγιο γράφω και στο CAR. Τους μηχανοκίνητους αγώνες τους ψάχνει η συνάδελφος (και πολύ γρήγορη οδηγός) Ελένη Λυκίσα και τη μερσώ!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι έγραψε πάλι ο τύπος!
φοβερό ψάξιμο, μπράβο κύριε Σπύρο μας.

Ανώνυμος είπε...

Σπυράκο, το ξέρεις ότι πολλοί ραδιοφω(ο)νικοί παραγωγοί λένε στον αέρα ολόκληρα κομμάτια από αυτά που γράφεις, και κυρίως από τα ημερολόγια και τις ατζέντες; Ονόματα δε θέλω να πω, αλλά νομίζω ότι είναι απαράδεκτο να κλέβουν τη δουλειά σου και να την καρπώνονται αυτοί. Ελεος!

MTdoggie είπε...

"συνεβη κα οποιος θελει το πιστευει" ειναι φανταστικο!να πατε οπωσδηποτε,εγγυημενα θα κανετε κοιλιακους απο τα γελια!
Παγκοσμια ημερα κατα της διαιτας χαχαχαχαχαχαχα!δεν ηξερα οτι υπηρχε μια τετοια μερα,νομιζα οτι ολες οι μερες ειναι ετσι.

Ανώνυμος είπε...

πόσε μέρες σου πήρε για να τα βρεις όλα αυτά; Απίστευτη δουλειά, συγχαρητήρια!

diva είπε...

Μας καταπλήξατε και πάλι:-)

weirdo είπε...

Να προσθέσω & τους αγαπημένους Inspiral Carpets στις 5 του μήνα στο Fuzz;
(Last Drive.. με χίλια..!)

Να'σαι καλά, σπυράκο :)

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ,χαίρομαι να σας διαβάζω! συνεχίστε, ήμαστε μαζί σας!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ στέλλα: σας ευχαριστώ, κυρία Στέλλα μας!
@ ελένη: για κάποιους από αυτούς τους - και καλά - παραγωγούς το ξέρω ότι λειτουργούν έτσι, μου τα έχουν πει κι άλλοι και με ονόματα, μάλιστα. Εγώ ξέρω ποιος παραγωγός είναι καλός κι αν… τσουρνεύει πληροφορίες χωρίς να αναφέρει πηγή. Το θέμα να ξέρουν τι ακούνε οι υπόλοιποι εκεί έξω. Από την άλλη, το μεγάλο ζήτημα της πνευματικής ιδιοκτησίας και της αναφοράς της πηγής, είναι θέμα γενικότερης δημοσιογραφικής παιδείας, που δυστυχώς δεν απαντάται σε μεγάλες ποσότητες στη χώρα μας. Πάντως, από την άλλη, ξέρω και πολλούς παραγωγούς που αναφέρουν τις πηγές τους και δεν θα πω ότι είναι προς τιμήν τους, γιατί έχουμε φτάσει να επαινούμε το αυτονόητο... Σε ευχαριστώ, πάντως, για την επισήμανση!
@ mtdogie: θα τη δω την παράσταση, αν και μια χαρά είναι οι κοιλιακοί μου!!!
@ ανέστης: να είσαι καλά!
@ vouts: «δεν θα πάψω να σας καταπλήσσω», είπε εκείνος και τα μάτια του άστραψαν με σιγουριά...
@ weirdo: κι εσύ να είσαι καλά! Ωραίο το remark σου, δεν το είχα πάρει χαμπάρι αυτό το live.
@ ανώνυμο: τις καλησπέρες μου, να είσαστε καλά!

Donnie είπε...

Xilia syggnomi kyrie Spyro mou gia tin asxetosini...alla mipos kanete ekpompi sto rock fm? An milame gia ton idio..tote ta spate.

μαριάννα είπε...

2 Μαΐου: Αθερίδης και η παρέα του όλα τα λεφτά! Ελπίζω να το προλάβω.

3 Μαΐου: Να σας χαιρόμαστε! Και σας χαιρόμαστε εσάς ειδικά και ελάχιστους ακόμα. Ελαχιστότατους.
Με σοκολατίτσες και εντελβάις συμβιβάζεστε;

6 Μαΐου: Δίαιτα; Άει σιχτίρ! Βαρέθηκαμε πια. Το πληρώνουμε πανάκριβα το στυλάκι... αλλά συνηθίσαμε πια. :(

7 Μαΐου: Εδώ είμαστε. Εδώ γιορτάζουμε εμείς όλα τα χαρούμενα παιδιά! ;)

8 Μαΐου: Πάλι θα το χάσω...

12 Μαΐου: Την αγάπη μας στις αδερφές νοσοκόμες! Να συνεχίσουν να περνάνε καλά!
Fernando Alonso φυσικά! Δε θα το προλάβω πάλι. 14 πάω.

13 Μαΐου: Μήπως σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας κι όχι αύριο;
Έτσι κι αλλιώς ας τη γιορτάζουμε κάθε μέρα, μάνα είναι αυτή...

17 Μαΐου: Γιορτάζει κι ο ΟΤΕ σήμερα; Να του στείλουμε πίτσες με γαρνίρα μολότωφ!

21 Μαΐου: Χρόνια πολλά Μαρκουλάκη! Και Τσάκωνα!
Και για τον πολιτισμό, χρόνια πολλά σε όλους τους αντιεμπορικούς τυπάδες που ανθίστανται σθεναρά στις Τατιανολαμπιροπάνιες!

27 Μαΐου: Ραντεβού έξω απ' το καζίνο μία ώρα πριν τον αγώνα.

31 Μαΐου: Την υγειά μας να 'χουμε να καπνίζουμε και να σε διαβάζουμε Σπύρο μας!:)

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ donnie: όχι δεν κάνω εκπομπή στον Rock, έκανα στο Red και τα έσπαγα!
@ γητεύτρ(ι)α: την υγειά μας να 'χουμε να καπνίζουμε, συμφωνώ και ανάβω άλλο ένα. Πάω για ύπνο. Φλέγομαι...