13.5.07

Θαύμα...

Ήταν, σαν σήμερα, 13 Μαΐου του 1917 όταν τρία παιδιά βοσκών - η Λουσία (10 ετών), ο Φρανσίσκο (9 ετών) και η Ζασίντα (7 ετών) - από το χωριό Φατίμα της Πορτογαλίας, είδαν ένα όραμα... Η Παναγία εμφανίστηκε μπροστά τους, μέσα σ' ένα λαμπρό σύννεφο, και τους ανήγγειλε πως θα εμφανιζόταν στο ίδιο σημείο κάθε 13 του μήνα, έως τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς.
Τους προέτρεψε σε μετάνοιες και πράξεις αυτοτιμωρίας για τη σωτηρία των αμαρτωλών, ενώ τους έδωσε και τρεις προφητείες.

Σε κάθε προαναγγελθείσα εμφάνιση της Παναγίας συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι πιστοί, αν και την έβλεπαν μόνο τα τρία παιδιά. Για να πειστούν οι άπιστοι, προανήγγειλε ότι στην τελευταία εμφάνισή της, στις 13 Οκτωβρίου θα γινόταν ένα λαμπρό θαύμα. 70.000 άνθρωποι που έδωσαν το παρών τότε, υποστήριξαν ότι είδαν τον ήλιο να «χορεύει», αλλάζοντας χρώματα που πλημμύρισαν τον ουρανό.

Ιδιαίτερος λόγος έχει γίνει, λοιπόν, για τις τρεις προφητείες, οι οποίες φυλάχτηκαν ως μυστικό από τα παιδιά, για ν' αποκαλυφθούν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου...

Η πρώτη περιέγραφε μία φρικιαστική εικόνα της κόλασης, ενώ η δεύτερη προέβλεπε το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και την έναρξη του δευτέρου.

Η τρίτη αποτέλεσε πραγματικό μυστήριο... Επιδιώχθηκε να αποσιωπηθεί από το Βατικανό και όταν αποκαλύφθηκε, σχεδόν 80 χρόνια αργότερα, το Πάσχα του 2000, έλαβε διάφορες ερμηνείες, λόγω του διφορούμενου χαρακτήρα της.
Σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία, η τρίτη προφητεία αφορούσε στην απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ από τον Τούρκο «γκρίζο λύκο» Μεχμέτ Αλί Αγκτζά, κατά την επέτειο του θαύματος, στις 13 Μαΐου 1981, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου της Ρώμης. Πολλοί, όμως, αμφισβητούν αυτή την ερμηνεία, υποστηρίζοντας ότι η προφητεία περιγράφει ακόμη και το τέλος του κόσμου. Όπως και να έχει, 'ενα χρόνο αργότερα, στις 12 Μαΐου 1982, κατά τη διάρκεια πάλι του ίδιου προσκυνήματος, στην Πορτογαλία, ο Πάπας είχε δεχτεί τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του από έναν Ισπανό ιερέα, προτού του επιτεθεί με ξιφολόγχη.

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

@ Η Λουσία ντος Σάντος, σήμερα είναι 93 χρόνων και είναι καλόγρια.

@ Στο σημείο όπου εκατομμύρια πιστοί συρρέουν κάθε χρόνο στη Φατίμα για να προσκυνήσουν, έχει δημιουργηθεί και μία πηγή, στα νερά της οποίας λέγεται πως όποιος μπει θεραπεύεται από κάθε ασθένεια.

@ Η Φατίμα έχει περίπου 10.000 κατοίκους και βρίσκεται στην περιοχή Santarim στην κεντρική Πορτογαλία, 187 χλμ. νότια του Πόρτο και 123 χλμ. βόρεια της Λισσαβόνας.

@ Το όνομα της πόλης προέρχεται από το αραβικό όνομα Fatima και προέρχεται από μία μουσουλμάνα πριγκίπισσα που ονομαζόταν Fatima, η οποία μετά τη σύλληψή της από χριστιανικές δυνάμεις, κατά τη μουσουλμανική κατοχή της Πορτογαλίας, βαφτίστηκε προτού παντρευτεί έναν κόμη, το 1158. Το βαπτιστικό όνομά της ήταν Oureana (Οριάνα).

@; Ο Αυστραλός ηθοποιός, Μελ Γκίμπσον, ύστερα από την αμφιλεγόμενη ταινία του «Τα πάθη του Χριστού», θέλει, λέει, να κάνει ταινία για τον Πάπα Ιωάννη Παύλο B'. Ο βραβευμένος με Όσκαρ (σκηνοθεσίας για το «Breaveheart») ηθοποιός είναι πολύ θρήσκος και μέλος της καθολικής αίρεσης «Holy Family». Σινεφίλ πληροφοριοδότες αναφέρουν πως ο Γκίμπσον έστειλε κινηματογραφικό συνεργείο στο Βατικανό με σκοπό να τραβήξουν πλάνα από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί τότε, για να θρηνήσει για το θάνατο του Πάπα. Και φαίνεται πως ο Γκίμπσον έχει πάρει φόρα με τις ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου, διότι σχεδιάζει ακόμη μία συναφή ταινία με θέμα το θαύμα της Φατίμα. Να θυμίσω ότι τα «Πάθη του Χριστού» απέφεραν 600 εκατ. ευρώ παγκοσμίως, παρά το γεγονός ότι κατηγορήθηκε ως αντισημιτική ταινία.

@ Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί συνέρρεαν χτες Σάββατο 12 Μαΐου 2007, στο ιερό της Φατίμα, για να γιορτάσουν την 90ή επέτειο της εμφάνισης της Παρθένου Μαρίας.
Σύμφωνα με τις τοπικές θρησκευτικές αρχές και τη χωροφυλακή, περίπου 500.000 άνθρωποι, από όλο τον κόσμο, αναμένονταν το Σαββατοκύριακο, από τους οποίους οι 30.000 δεν δίστασαν να διανύσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα με τα πόδια.
Επικεφαλής των εορτασμών της 90ής επετείου θα είναι ο πρεσβύτερος του Κολεγίου των Καρδιναλίων, Αντζελο Σοντάνο, ειδικός απεσταλμένος του Πάπα, ο οποίος βρίσκεται στη Βραζιλία. Ο καρδινάλιος θα παραστεί στον καθαγιασμό της νέας εκκλησίας, που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 9.000 πιστούς.

Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Third_Secret_of_Fatima

Προτείνω να βρείτε και να διαβάσετε τα:

  • Steve Berry - Το τρίτο μυστικό
    Μτφ.: Βίκυ Μυλωνοπούλου, Πλατύπους

  • Νίκου Παπαχριστόπουλου (επιμ.) «Ψυχανάλυση και κοινωνικά συμπτώματα» Αθήνα, ΒΙΒΛΙΟΡΑΜΑ

  • Σίγκμουντ Φρόυντ «Τοτέμ και ταμπού» Αθήνα 1978, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ

Υ.Γ.: Πιστεύεις στα θαύματα;
Η γιαγιά μου, έλεγε ότι «για να γίνει ένα θαύμα πρέπει να το πιστεύεις». Εγώ πιστεύω στο θαύμα της μητρότητας. Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας...
Πιστεύω, επίσης, σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας.
Μόλις παίζουν οι τελευταίες νότες από το «I believe in Miracles» των Ramones.
I believe in miracles
I believe in a better world for me and you…

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά, αντί να βλέπεις Eurovision, ανεβάζεις ποστ;

Ανώνυμος είπε...

απίστευτο ποστ, Σπυράκο! Εγώ δεν πιστεύω στα θαύματα, πιστεύω μόνο στους ανθρώπους

Specter είπε...

Στα 13 μου διάβασα Ντένικεν, τα θαύματα φαινόμενα που ερεθίζουν τον κόσμο (αν θυμάμαι σωστά τον τίτλο) Σήμερα έρχομαι να συμφωνήσω μαζίσου "Εγώ πιστεύω στο θαύμα της μητρότητας".. Αυτό ναι, ως εκεί. Δεν είναι θαυμα(σιο);
Τις καλημέρες μου

μαριάννα είπε...

Πιστεύω ότι άνθρωποι που γράφουν όπως εσύ μπορούν να μας κάνουν να πιστέψουμε στη δύναμη-θαύμα της γραφής.
Πιστεύω στο θαύμα της μητρότητας.
Πιστεύω στο θαύμα της αγάπης.
Πιστεύω στο θαύμα του έρωτα.
Πιστεύω στο θαύμα της ζωής.
Πιστεύω στο θαύμα της φιλίας.

Δεν πιστεύω στα μάτια μου όμως, διαβάζοντας αυτά που γράφεις για τον Μελ Γκίμπσον!!!
Κρίμα το παλικάρι κι είναι ωραίος άντρας... :)

Αθανασία είπε...

Είσαι-σταθερά-από τους bloggers που δεν αφήνω κανένα κείμενό τους αδιάβαστο(σπάνιο per me),κι επίσης από αυτούς που με αφήνουν συχνά άφωνη....Και με λίγη αρμύρα στο πάτωμα.
Να χαιρόμαστε τις μανάδες μας.

an205 είπε...

Πάλι 13;;;
Μήπως ήταν και Τρίτη ή Παρασκευή;;;

Ανώνυμος είπε...

σε σκέψεις με βάζεις κυριακάτικα! να χαιρόμαστε τις μανάδες μας, να είναι καλά να μας ανέχονται.
Πιστεύω στα θαύματα που γίνονται καθημερινά και τα βλέπω. Ανατολή-δύση του ήλιου, εναλλαγή εποχών.
Στα "άλλα" δεν πιστεύω. Πειράζει λες;
Υ.Γ.: Στην Εκθεση Αυτοκινήτου πήγες;

diva είπε...

"..Η Παναγία εμφανίστηκε μπροστά τους, μέσα σ' ένα λαμπρό σύννεφο" Δεδομένο;(αναρωτιέμαι)
"..Σε κάθε προαναγγελθείσα εμφάνιση της Παναγίας συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι πιστοί"
Αναμενόμενο.(ψυχολογία της μάζας)
"..υποστήριξαν ότι είδαν τον ήλιο να «χορεύει», αλλάζοντας χρώματα που πλημμύρισαν τον ουρανό"
Λογικό. (όταν κοιτάζεις κατάματα τον ήλιο)
"..Ο βραβευμένος με Όσκαρ (σκηνοθεσίας για το «Breaveheart») ηθοποιός είναι πολύ θρήσκος και μέλος της καθολικής αίρεσης «Holy Family»"
Ευφυής επιχειρηματίας.
"Πιστεύεις στα θαύματα;"
Φυσικά.
"Εγώ πιστεύω στο θαύμα της μητρότητας"
(Πως να ήταν άραγε η μητέρα του Ζορό;)
Χρόνια τους Πολλά:-)

tzotza είπε...

the miracle of life spyro ..this is the true miracle..the moment a new life is conceived and then brought into the world..brings me a wave of feelings everytime i remember it..

the miracle of will is also another one..it can make everything and anything happen..

καλα τα ελεγε η γιαγια σου..

Ανώνυμος είπε...

you can do magic

..κι επιπλέον μού θύμισες το La Dolce Vita!:)

Ανώνυμος είπε...

απότα ωραιότερα ποστ που μας έχεις δώσει. Χωρίς φανφάρες και πολλά πολλά. Από το πρωί έχω διαβάσει όλες τις Κυριακάτικες, κάτι ενδιαφέρον αντίστοιχα δεν έχω δει.

Ανώνυμος είπε...

Δε με λες; ήσουν σήμερα στην Έκθεση και φορούσες λευκό μπλουζάκι και στρατιωτικό παντελόνι; Σε έχω δει σε κα΄ποιες φωτογραφίες, αλλά δεν ήμουν σίγουρη και προκειμένου να γίνω ρόμπα δε μίλησα. Αν ήσουν εσύ, ωραίο ρολόι φοράς. Κια τα μούσκουλά σου είναι αληθινά, όπως στη φωτογραφία, δεν είναι φωτοσοπιά!
χάρηκα που σε είδα εξ αποστάσεως!!!!!
lollllllllllll

Pan είπε...

Συμφωνώ μόνο με το υστερόγραφό σου. Ειδικά με τους Ramones...

Ανώνυμος είπε...

I believe in a better world for me and you…

έχεις ένα μαγικό τρόπο να κλείνεις τα κείμενα που γράφεις και να συνοψίζεις όλη την αλήθεια που θες να πεις σε μια σειρά. Τι να πω.
Εύγε!

Ανώνυμος είπε...

χρονια πολλά στις μανούλες όλου του κόσμου
κατά τύχη βρήκα το blog σου και μου αρέσει πολύ!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ ελένη: καλά, αντί να βλέπεις Eurovision, διαβάζεις ποστ;
@ σόνια: Κι εγώ σ’ αυτούς πιστεύω κι ας με απογοητεύουν κάποιες φορές…
@ specter: μάλλον κάνεις λόγο για «Τα θαύματα των θεών». Το θαύμα της μητρότητας είναι θαυμα(σιο)…
@ γητεύτρια: παραμένει ωραίος άντρας παρά τις κινηματογραφικές ή μη εμμονές του!
@ αθανασία: να τις χαιρόμεθα!
@ an205: xaxa οπότε αρχίζουμε πάλι την παλιά κουβέντα!
@ σοφία: κι εγώ στα ίδια πιστεύω κι αν είχες άλλη άποψη, πάλι δε θα πείραζε, το αντίθετο, εδώ είμαστε για να τα συζητάμε. Να χαίρεσαι τη μαμά σου! Πήγα στην Έκθεση Αυτοκινήτου 2 μέρες λόγω δουλειάς. Την Παρασκευή που ήταν press day και, χθες τώρα πια, Κυριακή.
@ vouts: Αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση στην ιστορία – και δεν το σχολίασε κανείς - ήταν αυτό: «Τους προέτρεψε σε μετάνοιες και πράξεις αυτοτιμωρίας για τη σωτηρία των αμαρτωλών…». Μα, αυτοτιμωρίας; Έλεος! Δηλαδή, μιλάμε για Παναγία-τιμωρό; Μπρρρ Ανατρίχιασα τώρα! Έβαλε τα αγγελουδάκια αυτά να αυτοτιμωρηθούν για κάτι αμαρτωλό που έκαναν άλλοι;
Υ.Γ.: Η μητέρα του Ζορρό τον έκανε αυτό που είναι σήμερα. Χρόνια τους πολλά.
@ tzotza: Το θαύμα της ζωής είναι το μόνο αληθινό θαύμα. Συμφωνώ. Αλλά δυστυχώς αυτό το θαύμα δε θα το ζήσω ποτέ όπως είναι γιατί είμαι άντρας…
@ citronella:
I never believed in things that I couldnt see
I said if I cant feel it then how can it be
You can do magic
You can have anything that you desire
Magic, and you know
Youre the one who can put out the fire
@ χρήστος: να είσαι καλά: Κι εγώ, το μόνο αξιόλογο που διάβασα μέσα στο ΣΚ ήταν (όπως πάντα) ο «Καιρός» στην Ελευθεροτυπία.
@ γιώτα: εγώ ήμουν, λοιπόν! Μούσκουλα; Χααχα Πολύ καιρό έχω να ακούσω αυτή τη λέξη!
@ pan: αν δεν υπήρχε αυτό το ΥΓ, πώς θα ήξερες το πώς βλέπω το θέμα;
@ μάριος: σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!
@ αλεξάνδρα: καλώς βρεθήκαμε, να τις χαιρόμαστε τις μανούλες μας!