20.6.07

Νυχτερινή εκπομπή…

Έχω γυρίσει από τη δουλειά, έχω κάνει μπάνιο και λίγο έλειψε να πνιγώ μέσα στην μπανιέρα. Τα αιθέρια έλαια τα ποτίζουν ή τα ραντίζουν, μάλλον, με υπνωτικό!

Κάνει ζέστη, σκάω, βαριέμαι; Δεν ξέρω. Θέλω να κοιμηθώ; Δεν ξέρω. Να δω τηλεόραση; «Γιατί ένα βράδυ σαν κι αυτό να δεις τηλεόραση; Δεν έχεις τίποτε άλλο να κάνεις;», μου λέω και συνέρχομαι…

Όταν είμαι πολύ κουρασμένος, όταν έχω δει τόσους ανθρώπους τη μέρα, όταν έχω γράψει 5000 λέξεις σε μια μέρα - παίρνοντας και μια συνέντευξη από τον Περρή που θα παίξει στο τεύχος Ιουλίου - όταν δεν αντέχω να δω κανέναν άλλο ή καμία άλλη τη νύχτα, όταν ζεσταίνομαι, όταν θέλω να σκεφτώ, κάνω τα βράδια μεγάλες βόλτες με το αυτοκίνητο.
Ντύνομαι, παίρνω τα κλειδιά, μια «μπέμπα» και μάλιστα από τη Βαυαρία, δεν μπορεί να περιμένει μόνη της. Άλλωστε η πίσω κίνηση πάντα με συγκινούσε.
(καλά, ξέρω πού πάει το μυαλό σας τώρα, αλλά τέλος πάντων)

Τα φώτα xenon φωτίζουν το δρόμο σα μέρα, στην πλατεία θα της βγάλω λίγο κώλο, (σόρι για την έκφραση, κυρίες μου, αλλά έτσι το λένε!), έτσι, για να πηγαίνω με το νου καμιά 12 χρόνια πιο πίσω.
Λ. Πεντέλης, πάλι την ξαναμαναματιαφτιάχνουν(!) πού να μένει ο εργολάβος να του στείλω λουλούδια;
Με ακολουθεί από το φανάρι στη Σισμανογλείου, σχεδόν στον προφυλακτήρα. Βλέπει τα μάτια μου που κοιτάζουν μέσα από τον καθρέπτη πίσω, χαμογελάει. Έρχεται δίπλα, μου κάνει σήμα ότι θέλει να μου πει.
«Τι σταθμό ακούς να ακούμε το ίδιο;».
- Δεν ακούω ραδιόφωνο, είναι ένα cd που έγραψα εγώ.
«Τι έχεις βάλει μέσα;».
- Είναι μουσική που έγραψα εγώ.
«Μπορώ να ακούσω λίγο;».
Βγάζω το cd, της το πετάω φρίσμπι, το πιάνει, έχει ανάψει πράσινο, πρώτη, έφυγα, δε με φτάνεις, καλή μου, με τίποτε.
(Σόρι κιόλας, αλλά τι να πω με κάποια που ακούει στη διαπασών το «Δολοφόνο με το πριόνννι»; Έλεος…)
Φτάνω στο Χαλάνδρι, φανάρι. Ξαφνικά, σαν να έγινε το έργο έγχρωμο, σινεμασκόπ, γεμάτο ήχους, μυρωδιές, πρόσωπα. Πρόσωπα. Δίπλα, κόκκινο μίνι αυτοκίνητο πόλης. Χαμόγελο εκείνη. Κι εγώ.
«Καλησπέρα. Δικό σου είναι;».
- Καλησπέρα! Όχι, δεν είναι δικό μου.
«Κανονικά δεν θα έπρεπε να μου πεις ‘ναι’, τώρα;».
- Ίσως κάποιος άλλος, όχι εγώ. Είναι τεστ drive.
«Το κατάλαβα. Μόνο οι φλώροι τα έχουν αυτά και εσύ δεν είσαι τέτοιος».
- Τι νομίζεις ότι είμαι;
«Βγάλε αλάρμ και κάνε στην άκρη να σου πω…».

Τα φώτα στο δρόμο διαγράφουν τη σιλουέτα του αυτοκινήτου, πάω με πολλά, δεν ξέρω πού πάω, αλλά δεν έχει σημασία, κιόλας.
Καθώς διορθώνω το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, που έχει τάσεις αποστασίας με τόσα γκάζια στον πίσω άξονα μετάδοσης, μια ερώτηση έχω στο μυαλό μου:
Το αυτοκίνητο που έχουμε, δείχνει ποιοι είμαστε;

83 σχόλια:

Vsls είπε...

Βλέπω η Camaro έγινε Μπέμπα! Δίκαια αλλαγή! Προσοχή στα κυνηγητά!

MariaDedoussi είπε...

Όχι. Το αυτοκίνητο που έχουμε δείχνει ποιοί θα θέλαμε να είμαστε...

industrialdaisies είπε...

Χμμμμμ... Μετά από χρόνια επιτόπιων ερευνών στον δρόμο... Ακόμα και να μην ήθελα να είμαι προκατειλημμένη.... Δεν έχεις παρατηρήσει μια σχετική ομοιομορφία σε οδηγούς όμοιας μάρκας;

Και κάπως λίγο πιο ουσιαστικά και για να μην αποφεύγουμε πράγματα... Έχεις δει πολλούς στις μέρες μας να μετράνε για ό,τι είναι ή ό,τι το παίζουν; Πώς συνδέεται αυτό;

Το αυτοκίνητο το αγοράζουμε για να βρούμε τον εαυτό μας, για να μετακινούμαστε με αυτό, για να βγάλουμε την πόρωσή μας, για να το παίξουμε κάτι ή γιατί αυτό "ρίχνει" κόσμο στα πόδια μας;

μαριάννα είπε...

Ναι. Το πιστεύω απόλυτα. Δείχνει ποιοι είμαστε. Μοντέλα πιασάρικα, οικογενειακά, πρακτικά, ταξιδιάρικα, γρήγορα, μποέμικα, ψωνίστικα, ευρωπαϊκά, γιαπωνέζικα, κορεάτικα, κάμπριο, δίπορτα, φιρμάτα. Απ' όλα έχει ο μπαξές. Και όλα μας ζωγραφίζουν σαν προσωπικότητες. Διαφωνείς;
Συμφωνώ με την industrialdaisies. Απόλυτη ομοιομορφία έχουν οι οδηγοί συγκεκριμένων αυτοκινήτων... :)

manosantonaros είπε...

Ωραίος!

Я верю в Сталина είπε...

Καλημέρες!
...και τα cd τί μουσική είχε, όμως;
Πιστεύω πως ειδικά στην Ελλάδα, εκτός από ερωτικό είναι και σύμβολο κύρους. Αντικατοπτρίζει την επιτυχία μας ή την ελπίδα μας για επιτυχία...

Ανώνυμος είπε...

Emena pali mou aresoun oi mhxanes...kai gia na ginw pio safhs, mia sugkekrimenh mhxanh me ena sugkekrimeno odhgo...paralhrhma prwi prwi...KALHMERAAAA!!!

diva είπε...

Υποθέτω πως το αυτοκίνητο που έχουμε δείχνει τι κατορθώσαμε να είμαστε. Αυτό τώρα που οδηγούμε χωρίς να είναι δικό μας, μάλλον αποδεικνύει τι..μπορούμε να γίνουμε.
Καλημέρα.
(Γιατί δεν βλέπω πουθενά σχόλια του Sardo? Έφυγα και απολαμβάνει τα Τοπία;-)

Αθανασία είπε...

Το αυτοκινητο που εχουμε, μετα απο εμπεριστατωμενες ερευνες μου στο ποταμι, στην Κηφισιας και στην παραλιακη, δειχνει ακριβως αυτο που ειμαστε.
Θα μπορουσα να ονοματισω αυτοκινητα και "μοντελα" ιδιοκτητων,αλλα φοβαμαι οτι θα με παρουν με τις ντοματες,οποτε το αφηνω στην διακριτικη ευχερεια του καθενος να συμπερανει ο,τι επιθυμει.

Υ.Γ. Παντως νομιζω ενα μεγαλο μεριδιο γυναικειου πληθυσμου δεν κοιταει το αμαξι,αλλα κατευθειαν το περιεχομενο ;-)

an205 είπε...

Aυτοκίνητο
(oυσιαστικό ουδέτερο)

ουσιαστικοποιημένο ουδέτερο του επιθέτου αυτοκίνητος (αυτός που κινείται μόνος του)

μηχανοκίνητο όχημα που φέρει κινητήρα και δεξαμενή με καύσιμα, που του δίνουν τη δυνατότητα να είναι αυτόνομο

ΣτΣ: Στις μέρες μας λειτουργεί και ως επιμηκυντής πέους ή ακόμα και ως αντικατάστατο γεννητικών οργάνων γενικώς

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αλλάζω αυτοκίνητα όσο πιο συχνά μπορώ... κάθε 3-4 χρόνια... ίσως και συχνότερα... μαζί αλλάζω και ζωή... ίσως και χαρακτήρα ή τάσεις χαρακτήρα...
Χρειάζομαι γιατρό, λέτε;

Φράνσις είπε...

Το αυτοκίνητο που εχουμε ίσως δείχνει υτο που θα θελαμε αν είμαστε... να φαίνεσαι αυτο που θα'θελες να είσαι... καλημερα Σπυρουλη μου(όχι για μενα καλη μερα παντως!)

Specter είπε...

Το όχημα δείχνει αυτό που θα θέλαμε αλλά - μάλλον - δεν μπορούμε να είμαστε. Λίγοι είναι αυτοί που παίρνουν αυτό που πραγματικά χρειάζονται. Καλημέρες..

Lote Alcarin είπε...

Παιδιά, δεν είχα ιδέα.... Εμένα μου έκανε σαν όμορφο μέσο μεταφοράς!!! Δώσατε νέα διάσταση στην έννοια "έχω αυτοκίνητο". Πάνω που με τον καλό που απόφασίσαμε να μην πάρουμε rx-8 αλλά mercedes (ξέρετε, και καλά όταν γίνουμε εισοδηματίες).. Τι να λέει για μας αυτό? (Σπύρο γράφεις υπέροχα, και εγώ γράφω κοτόπουλα. Σαν τον γνωστό ζωγράφο με την μπλε περίοδο, εγώ περνάω την chickenική. Thanks όμως:))

vatraxokoritso είπε...

Δεν έχω αυτοκίνητο, δεν οδηγώ αν και έχω δίπλωμα, σκέφτομαι πως αν στο μέλλον χρειαστεί (αχρείαστο να είναι) θα τοποθετήσω παντού Ν για να προστατεύσω τους υπολοίπους οδηγούς, πεζούς, παιδιά σκυλιά και γατιά...
και ένα γιγαντιαίο Ν πάνω στην οροφή για να με βλέπουν τα αεροπλάνα, ποτέ δεν ξέρεις...

fevis είπε...

Δεν ξέρω αν είσαι ότι οδηγείς, έχω ακούσει να λένε πάντως πως το αυτοκίνητο κάθε άντρα είναι η προέκταση του πουλιού του...Άρα, θεωρητικά μιλώντας , το αυτοκίνητο είναι ανάλογο του μήκους που θεωρεί κανείς πως του λείπει...Στην πράξη τώρα, κρίνοντας από κάτι φλώρους που κυκλοφορούν με σούπερ ντούπερ αυτοκίνητα υπάρχει περίπτωση η θεωρία να είναι σωστή...Άλλωστε οι καλύτεροι γκόμενοι της ζωής μου, τα αληθινά κακά παιδιά που με τρέλαναν, οδηγούσαν πάντα άθλια αυτοκίνητα αλλά υπέροχες μηχανές.... :-)

Αλεξάνδρα είπε...

Αλλο ένα ωραίο post.
Ωραία και η πίσω κίνηση. Μη γελάσεις, αλλά με ένα record πισωκίνητο έχω κάνει βόλτα μέσα στην πλατεία Πεντέλης γιατί μου είχε φύγει ο αμάζευτος κώλος του.
Ευτυχώς δεν είχε κόσμο.

Νομίζω πως όλες οι επιλογές μας, μας χρωματίζουν και δείχνουν ποιοί είμαστε.

...Θα ΄θελα να άκουγα τις μουσικές επιλογές σου πάντως.

Καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

..Τουλάχιστον ξέρεις να την οδηγείς και να την φωτογραφίζεις τη μπέμπα, αλλά δεν της πάει η Πέντέλης και οι Ελληνες εργολάβοι. Δείχνει καμιά φορά το αυτοκίνητο από κόμπλεξ μέχρι τον χορηγό και το βλέπεις από το πως το οδηγεί κάποιος, μπορείς να δεις τη φάτσα του οδηγού, το ύφος του και τη σχέση του με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από το πως μπαίνει στη στροφή, αποφεύγει τη λακούβα και που θα κόψει ταχύτητα να προσεγγίσει διπλανό οδηγό/αυτοκίνητο..Το θέμα είναι να το οδηγείς για σένα και να σε "πηγαίνει αλλού" κι όχι για το φαίνεσθαι της μιας γκαζιάς στα μάτια των άλλων, που πολύ πίσω τους αφήνεις, έτσι κι αλλιώς. Σκέφτομαι να πάρω ένα φεράρι αλλά δεν έχουμε δρόμους, κλέβουν τα ακριβά και ωραία αυτοκίνητα, πουλάνε νοθευμένη βενζίνη, θα το λυπηθώ το αυτοκινητάκι. Α είναι και μια λεπτομέρεια πρέπει να βρώ και χορηγό κι άντε να τα βρεις στα δικαιώματα, που θα θέλει να συντονιστώ στη γνωστή συχνότητα των FM, στη διαπασών του μ...

kanataki είπε...

καταρχήν να κάνεις τον σταυρό σου που το κίτρινο megane δεν θα σου τρώει πια κατά μέσο όρο 160 ευρώ για ασφάλεια.....
( πάντα αναρωτιόμου τι τύποι είναι εκείνοι που οδηγούν κίτρινο megane....)

ΠΟΤΕ δεν μιλάμε στα φανάρια ή στα δίπλα αμάξια, αν δεν είμαστε η Αφροδίτη Μάνου...

Και φυσικά λέει το αμάξι πολλά


πω ,πω θυμήθηκα το ραδιόφωνο και μου λειψε..

ΑΙΣΧΟΣ

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Vsls: η προσαρμοστικότητα είναι ένα από τα 1.000.000 προσόντα μου.
Και στα κυνηγητά είμαι πολύ καλός!
Χαχαχαα
Ξέρεις… ψωνάρα!
Καλημέρες!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ MariaDedoussi: Εσύ με τη Spider τι θα ήθελες να είσαι; Η γυναίκα – αράχνη;
Χαχαχαχα
Καλημέρα, γλυκό μου Μαράκι!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ industrialdaisies: Το αυτοκίνητο (πρέπει να) το αγοράζουμε για να βγάλουμε την πώρωσή μας…
σ’ αφήνω τώρα, είμαι στ’ ανάποδα (τιμόνια)
καλημέρα!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ ghteytr(i)a: κάθε αυτοκίνητο έχει κάτι από τον ιδιοκτήτη του. Απόλυτη ομοιομορφία έχουν οι οδηγοί συγκεκριμένων αυτοκινήτων.... Ακριβώς!
:)

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ manosantonaros: εσύ είσαι ωραίος, Μάνο μου!
Καλημέρα!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Dimosthenis Syriopoulos: το cd είχε μουσική που είχα συνθέσει εγώ. Κάτι ambient για τελειωμένες έκτες και όχι για «τελειωμένες» που ακούν παρατράγουδα!

kelly alamanou είπε...

Γενικά μιλώντας,συμφωνώ με τη mariadedoussi To αυτοκίνητο που έχουμε δείχνει ποιοί θα θέλαμε να είμαστε
Αλλά εντάξει μην το κανουμε και κανόνα..χαλαρααα

Jef Costello είπε...

Το αυτοκίνητο που έχουμε δείχνει αρκετά πράγματα για το γούστο μας και λίγα άλλα πράγματα για το χαρακτήρα μας.
Εσύ, ότι και να είναι, είσαι de jure και de facto αθώος, μιάς και είναι test drive, και μπορείς να απολαμβάνεις άφοβα (εννοώ χωρίς κριτική για την επιλογή σου) :)
Καλημέρα Σπύρο!!!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Dimosthenis Syriopoulos: το cd είχε μουσική που είχα συνθέσει εγώ. Κάτι ambient για τελειωμένες έκτες και όχι για «τελειωμένες» που ακούν παρατράγουδα!...
καλημέρα!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ stavroulina: KALHMERAAAA!!!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ V: δεν ξέρω, ο Sardo αλλού τυρβάζει. Είσαι Αθήνα;
(hellooooo, η Ειρήνη είναι γυναίκα, όχι πόληηηηη)
:)

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Αθανασία: Αυτό με το μεγάλο μερίδιο γυναικείου πληθυσμού που δεν κοιτάει το αμάξι, αλλά κατευθείαν το περιεχόμενο, το έχω προσέξει ;-)

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ an205: το κακό είναι ότι, εσχάτως, λειτουργεί ως επιμηκυντής…
καλημέρες!
Άντε, κάνε καμιά εκπομπή!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ asteroid: αλλάζω αυτοκίνητα κάθε 9 μήνες! Έχω ξεπαραδιαστεί!
Εγώ χρειάζομαι γιατρό ή χρυσό χορηγό!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ auburn Kate: καλή μέρα να έχεις!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Specter: «Λίγοι είναι αυτοί που παίρνουν αυτό που πραγματικά χρειάζονται».

Είδες πόσα τανκ-τζιπ κυκλοφορούν ή πόσα είναι τα κατασχεμένα supercars? Καλημέρες...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ lote alcarin: λέει ότι σας αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα, άρα σταμάτα να ασχολείσαι με… κότες!
:))

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ vatraxokoritso: θα σε μάθω εγώ να οδηγείς. Τέλοςςςςς

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ fevis: έχω και μια Ducati, όποτε έρθεις Αθήνα κερνάω βόλτα!
:-)

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ adiple: Ωραία η πίσω κίνηση!
Καλημέρα!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ magsie: Ακριβώς! Το θέμα είναι να το οδηγείς για σένα και όχι για το φαίνεσθαι…
Η Ferrari είναι θηλυκή!
Καλημέρα!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ tsaperdona: αυτό που έχω τώρα, μου τρώει περισσότερα για ασφάλεια. Βάλε και τη μηχανή, άστα!
Όταν είχα πάρει το megane, το κίτρινο χρώμα στα αυτοκίνητα δεν ήταν μόδα, όταν έγινε «σούπα| και κυκλοφορούσαν όλα τα αυτοκίνητα σε κίτρινο, πέραν των ταξί, το έδωσα.
Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσίευσε η Bild, οι κάτοχοι των κίτρινων αυτοκινήτων είναι δυναμικοί χαρακτήρες (ή θέλουν να είναι!). Στοχευμένα για Megane δεν ξέρω αν έχει γίνει παρόμοια έρευνα, αν κρίνω, όμως, από μένα, είμαι ρεμάλι τελειωμένο…

ΠΟΤΕ δεν μιλάμε στα φανάρια ή στα δίπλα αμάξια… αν δεν μας μιλήσουν. Όταν μας μιλήσουν, απαντάμε γιατί είμεθα ευγενικοί και γιατί απ’ το ραδιόφωνο ακούω δυνατά jazz - rock!
Καλημέρα!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ rodoula-kelly: ξέρω πώς το είπε η Μαρία, αλλά και εσύ, Κέλλυ μου!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Jef Costello: το θέμα του αυτοκινήτου είναι το μόνο θέμα όπου είμαι αθώος, Jef μου. Γιατί έχω και μοτοσυκλέτα!
Καλημέρα!!!

Я верю в Сталина είπε...

Στείλε τίποτα ν' ακούμε να γουστάρουμε!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Dimosthenis: μόλις γράψω κάτι καινούριο, θα στείλω!...

Gogo είπε...

Το αυτοκίνητο που Θέλουμε να έχουμε δείχνει ποιοί Νομίζουμε οτι είμαστε!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Gogo: έτσι! όχι ποιοι είναι, ποιοι νομίζουν ότι είναι!

Ανώνυμος είπε...

τελικά δε μας είπες, τι σου είπε όταν σταματησες στην ακρη?

Εvgenia Tr είπε...

Το αυτοκίνητο ή κάτι που κατεχουμε(με ή χωρίς ψυχή..), αποτελεί μέρος ενός ονείρου , θα έλεγα.
Δημιουργεί μια εικόνα , αλλά περισσότερα θα σου πει το "υφάκι" του οδηγού :Ρ
Δεν θα μπορούσα να με φανταστώ με άλλο όχημα(καλά , ψέμμα είναι :Ρ ) ,εκτός από αυτό που πρσφάτως απέκτησα.Που όσα και αν μου έλεγαν,είχα πεισμώσειιι "αυτό θέλω,αυτόοο " , γιατί αυτό μου έκανε κάτι? γιατί ήξερα πως δεν θα το μετανιώσω , γιατί ήξερα τον εαυτό μου;;;

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Μαργαρίτα: τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έκανα, τελικά, στην άκρη;

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Ευγενία: καλές βόλτες, ό,τι κι αν οδηγείς. Η βόλτα μετράει, όχι το μέσο...

Εvgenia Tr είπε...

θα με βρεις σύμφωνη!
Αυτές οι βόλτες θα μας φάνεε :D

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Ευγενία: εγώ πιστεύω ότι σε αυτές τις βόλτες θα με... φάνε!
:D

E είπε...

Θαρρώ πως ο καθένας μας χαρακτηρίζεται από τις επιλογές του. Γιατί το αυτοκίνητο ν΄αποτελέσει εξαίρεση?

(Νομίζουμε πως) είμαστε αυτό που επιλέγουμε να είμαστε. Μετά οι γύρω το φιλτράρουν αυτό μέσα από τα δικά τους βιώματα και τελικά εισπράτουν κάτι τελείως διαφορέτικο. Τουρλουμπούκι δηλαδή...

Ξέρει κανείς πραγματικά τι είναι? κι ακόμα κι αν (νομίζει πως) ξέρει, οι άλλοι γύρω του τί έχουν να πουν γι΄αυτό?

Να ευχαριστιόμαστε τη βόλτα είτε με σαραβαλάκι, είτε με πολυτελές (άντε για σένα, πισω-κίνητο) cabrio, αυτό είναι το ζητούμενο...

BeBe είπε...

Σε φάγανε τελικώς οι βόλτες ή η δεσποσύνη με το κόκκινο τουτού; :P

Όσο για το ερώτημα, ναι πιστεύω δείχνει ποιοί είμαστε..Δεν μπορώ τώρα να μιλήσω επί συγκεκριμένης μάρκας,αλλά είναι μια που δεν παίζει περίπτωση. Ο/Η οδηγος του είναι είτε άσχετος είτε πραγματικά βλαμένος!
Καλησπέρα μας

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Elena72: Αυτό είναι το θέμα, Έλενα, το είπα και λίγο πιο πάνω. Να ευχαριστιόμαστε τη βόλτα με οποιοδήποτε μέσο!
Καλησπέρα!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ BeBe: με φάγανε οι βόλτες με τις δεσποσύνες!

Ανώνυμος είπε...

Ta variemai ta blog alla grafeis kala.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ ανώνυμο: να είστε καλά, κύριε ή κυρία μου.
καλησπέρα

Ανώνυμος είπε...

Η αξία να μετακίνησε αυτόνομα με αυτοκίνητο πήρε τη μορφή της λατρείας του μέσου , του φετιχισμού, με άμεση συνέπεια άνθρωποι να κοιμούνται και να ξυπνούν με την ιδέα της αγοράς ενός αυτοκινήτου καθώς στο κατασκευασμένο απο το μάρκετινγκ φαντασιακό ισοδυναμεί από κοινωνική καταξίωση μέχρι και δείκτη σεξουαλικής ελκυστικότητας. (πες μου τι αυτοκίνητο έχεις να σου πω ποιος είσαι.)
Και κάτι ακόμα..το cd το πήρες πάλι..η το έκοψε στα δυο..ο σχιζοφρενείς δολοφόνος με το πριόνι!!!! :)

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Danai: σίγουρα, κατά τον τρόπο που περιέγραψες, χάνεται η αξία της αυτοκίνησης.

Το cd της το έδωσα και εξαφανίστηκα. Μάλλον, σήμερα, αφού ακούει το σχιζοφρεννννή δολοφόνο με το πριόννννι, θα το έχει κάνει... σουβέρ
:)

Rodia είπε...

Μόλις συνειδητοποίησα πως είμαι ένα τίποτα! :-)))
..δεν έχω αυτοκίνητο από περιβαλλοντική ιδεολογία..

christina είπε...

Το αυτοκινητο ειναι απαραιτητο στην Αθηνα, με τις **** συγκοινωνιες που εχει.

Αν ξοδευαμε οσα θελαμε, τοτε θα εδειχνε ποιοι ειμαστε. Στην πραγματικοτητα δειχνει τις προτεραιοτητες μας.

Αν και τωρα που το σκεφτομαι, το πρωτοετες φοιτητο που παιρνει μεταχειρισμενο κουβα με τον part time μισθο του (κι ας εχει μπαμπα με λεφτα) και εκεινο που κυκλοφορει την "κουρσαρα" αγορασμενη απο το μπαμπα (που μπορει και να μην εχει λεφτα)εχουν μια διαφορα στο χαρακτηρα.

Το αυτοκινητο σαν καταξιωση η σαν κατακτητικο μεσο το χρησιμοποιουν αυτοι που δεν εχουν τιποτα αλλο να δειξουν και απλα παιρνουν "το πιο ακριβο". Και το προσεχουν - συγκρινουν αυτοι που ξερουν οτι δεν ειναι τιποτα αλλο απο διακοσμητικοί, στην κατηγορια του "πιο ακριβου".

Και φυσικα υπαρχει και μια μεριδα που παθαινει ταχυκαρδιες στη θεα ενός υπέροχου αυτοκινήτου και αδιαφορει πλήρως για αυτον/αυτην που το οδηγει. Το προβλημα ειναι οτι δεν τους πιστευει κανεις :)

Μαριλένα είπε...

Ντεν έκο αυτοκινητο καρντιά μου.

Γιατρέ μου, είμαι αόρατη; :pp

Ανώνυμος είπε...

Αλί σε αυτόν που θεωρεί την οδήγηση πορεια προς τον πραγματικό Παράδεισο...

Ανώνυμος είπε...

και τρισαλί...

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα δείχνει τα αποθημένα μας....στην Ελλάδα πάντα. Βέβαια, σχεδόν όλοι έχουμε παραπάνω από ένα αυτοκίνητα, τα οποία δεν ΕΧΟΥΝ καμμία σχεση μεταξύ τους συνήθως. Μεγάλο(οικογενειακό), μικρό(πόλης)κ.ο.κ.

Οπότε, τα συμπεράσματα είναι δύσκολα!

Υγ. Ελπίζω να μην διαβάζει κανείς απο την μπεμπεεεεεεε πως έχεις τρελανει το αμάξι τους στα μπαντιλίκια!

Specter είπε...

Η Ελλάδα δε σηκώνει πολλά γκάζια με τετράτροχα. Το μηχανάκι νάναι καλά και να συνεχίζει να με ταξιδεύει με αδρεναλίνη και στροφόμετρα κατακόκινα :)

Aggelos Spyrou είπε...

Το αυτοκίνητο που έχουμε,

δείχνει τι ΔΕΝ είμαστε... :)

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Rodia: αν δεν θέλεις να προδώσεις την περιβαλλοντική ιδεολογία σου, που είναι απολύτως σεβαστό, μπορείς κάλλιστα να αγοράσεις αυτοκίνητο υβριδικής τεχνολογίας. Απαλλάσσεσαι από τα τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορείς καθημερινά και στο Δακτύλιο της Αθήνας...

Aggelos Spyrou είπε...

Υ.Γ. ... και για να μην παρεξηγηθώ, 10 χρόνια τώρα οδηγώ εταιρικό αυτοκίνητο που το αλλάζω κάθε 3 χρόνια και παίρνω καινούργιο... :)

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ passer-by: Εγώ, για παράδειγμα, παθαίνω ταχυκαρδίες στη θέα ενός πολύ γρήγορου αυτοκινήτου. Είπαμε, η αυτοκίνηση είναι τρέλα, αρκεί να παίρνεις το αυτοκίνητο για να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητές του, πάντα υπό ασφαλείς οδηγικές συνθήκες και όχι κάνοντας σφήνες στην Κηφισίας και πουλώντας μούρη με αυτό. Τις καλύτερες βόλτες, πάντως, τις έχω κάνει με αυτοκίνητα που δεν είναι «πουλ μουρ»!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Μαριλένα: Απολύτως σεβαστή η επιλογή σου, Μαριλού!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ ο φλύαρος αίολος: μου αρέσει η οδήγηση, λατρεύω να οδηγώ και να τηρώ τους κανόνες οδηγικής ασφάλειας και να τρέχω όπου δεν υπάρχει κίνδυνος για τους άλλους και για μένα.
Και δεν πιστεύω ούτε σε Παράδεισο, ούτε σε Κόλαση...
Καλησπέρα!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Manos S.: Δεν το έχω τρελάνει στα παντιλίκια κι από την άλλη, από την εταιρεία ξέρουν ότι σεβόμαστε τα αυτοκίνητα που παίρνουμε και υπολογίζουν ότι ένα πισωκίνητο, ε, θα το προκαλέσεις λίγο!
Δηλαδή, είναι σα να παίρνεις Φεράρι για τεστ ντράιβ και να σου πουν να μην επιταχύνεις, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν!
Καλησπέρες!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Specter: Συμφωνώ, πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να τρέξεις, το ιδανικό είναι σε μια πίστα. Άλλωστε, είναι και το τι θέλει ο καθένας. Εγώ δεν τρελαίνομαι για τελικές, μου αρέσουν οι επιταχύνσεις.
Από την άλλη, επειδή οδηγώ και μηχανή μεγάλου κυβισμού – που θα έλεγαν και στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων! – είναι εξίσου επικίνδυνο να οδηγείς μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα, γιατί κανείς δε σε προσέχει. Άρα, θέμα οδηγικής παιδείας είναι.
Καλησπέρες!!!!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Aggelos Spyrou: Άγγελος-εξάγγελος, είσαι και συμφωνώ μαζί σου! Εδώ στην Ελλάδα το αυτοκίνητο είναι το στάτους για αυτούς που δεν έχουν κάτι άλλο να επιδείξουν, που θέλουν να εντυπωσιάσουν με κάτι, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαν!
Ματαιότητα…

proserpina είπε...

Να 'σαι καλά βρε Σπύρο, μας τροφοδοτείς με ωραίες ατάκες για καμάκι: «Τι σταθμό ακούς να ακούμε το ίδιο;» και πιο παλιά, το άλλο, το αμίμητο, που το θυμάμαι κ ξεραίνομαι στο γέλιο: τότε που έβρεχε, στην Κηφισίας νομίζω, και η κοπέλα κάνοντας οτοστοπ είπε "θα σου βρέξω πολύ τα λάστιχα;" ή κάπως έτσι rooooooooooofl

Για το αυτοκίνητο τώρα, τί να πω, δεν οδηγώ, αλλά απ' ό,τι παρατηρώ, ναι, το αυτοκίνητο δείχνει κάτι απο το χαρακτήρα του οδηγού: απο το χρώμα, μέχρι το μέγεθος της αεροτομής.

Sardonian είπε...

Δε βαριέσαι click-@... Η καλή η ρόδα όλους τους δρόμους περπατάει. Ένα αλάρμ είναι αρκετό. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η φύση. ΤΟΠΙΟ; ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;
:-ΡρΡΡρΡ
αϊμ μπακ

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ proserpina: χαχαχααα
όχι, ρε, μου είχε πει «Θα σας βρέξω πολύ το αυτοκίνητο, αν σας ζητήσω να με πετάξετε μέχρι την Κηφισιά;»…
καλησπέρα!!!!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Sardonian: Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η φύση, οπότε άσε τη φύση να λειτουργήσει!!!
Το ΤΟΠΙΟ εδώ είναι...
:)

Aurora* είπε...

Πωπω η μπέμπα της φωτογραφίας!!! Δεν μας χαρακτηρίζει πλήρως το αμάξι που έχουμε γιατί απλώς δεν μπορούμε όλοι να εχουμε αυτο που θέλουμε. Εγω πχ περιορίζομαι σε ένα focus αντι του εργαλείου της φωτογραφίας κλαψ κλαψ!!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ aurora: μα χαρά είναι το focus!