28.2.07

Ημερολόγιο Μαρτίου


Σημαντικά που θα γίνουν μέσα στον μήνα και δεν πρέπει να τα (ξε)χάσουμε

3 Μαρτίου
Οι Blackfield στην Αθήνα @ Fuzz. To συγκρότημα του Στίβεν Ουίλσον (Porcupine Tree), θα δώσει μία μοναδική συναυλία που δεν πρέπει κανείς μας να χάσει. Αύριο θα παίξουν στη Θεσσαλονίκη, στον Μύλο.

Δευτέρα 5 Μαρτίου
Ο γλύπτης Κυριάκος Ρόκος σε διάλογο προσέγγισης του έργου του με τον Ιστορικό Τέχνης Γιάννη Χ. Παπαϊωάννου @ Act Art, Σφαέλου 3 και Ν. Σολιώτη 33.

Παρασκευή 9 Μαρτίου
Η Εικαστικός Κωσταντίνα Κατρακάζου σε διάλογο προσέγγισης του έργου της με την Ιστορικό Τέχνης Λένα Κοκκίνη. Eπίσης στο Act Art.

08 Μαρτίου
Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας. Γιορτάζεται κάθε χρόνο σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας, το 1857, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη ΝΥ, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

11
Iron Maiden Αθήνα Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Ταε Κβο Ντο). Οπλισμένοι με ιστορίες πολεμικής θεματολογίας, μυθικούς και πραγματικούς ήρωες, υπόσχονται μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση

14 Μαρτίου
Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και… Πεολειχίας(!)
Ξεκίνησε το 2002, με πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού παραγωγού Τομ Μπέρτσι του σταθμού 103.7FNX, (Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ). Θου, Κύριε.

14 Μαρτίου
Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς. Απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθηματικούς και γιορτάζεται κάθε χρόνο, εξαιτίας κάποιων αριθμητικών συμπτώσεων που συμβαίνουν την ημέρα αυτή. Στην Αμερική, η 14/3 γράφεται ως 3-14, δηλαδή η τιμή της σταθεράς. Η Ημέρα γιορτάζεται με πάρτι σε πολλές μαθηματικές σχολές του κόσμου, ακριβώς στις 159 μετά το μεσημέρι, καθώς το 1,5,9 είναι οι τρεις αριθμοί που ακολουθούν τη σταθερά 3,14 η οποία στην επταψήφια εκδοχή της είναι Π=3,14159.

15 Μαρτίου
Το 1962, ο Τζον Κένεντι, σκιαγράφησε τα τέσσερα βασικά καταναλωτικά δικαιώματα Ικανοποίηση των βασικών αναγκών, ασφάλεια, πληροφόρηση και επιλογή.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας
Καθιερώθηκε το 1997, με πρωτοβουλία αναρχικών οργανώσεων της Ελβετίας, με αφορμή τον ξυλοδαρμό δύο παιδιών ηλικίας 11 και 12 ετών από αστυνομικούς.

17 Μαρτίου
Οι Reamonn ή, αλλιώς, η μπάντα που πέτυχε να σκαρφαλώσει στο Νο1 του μικτού ραδιοφωνικού airplay chart για 2 συνεχόμενες εβδομάδες, έρχεται @ Fuzz, Αθήνα, Boυλιαγμένης 22.

18 Μαρτίου
Διεθνής Ημέρα Κινητοποιήσεων κατά της Κατοχής του Ιράκ. Εκδηλώνεται με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες και αίτημα την αποχώρηση των Αμερικανών από το Ιράκ. Ναι, σιγά να μην…

20 Μαρτίου
Διεθνής Ημέρα της Γης, της μάνας γης που έλεγαν και οι Ινδιάνοι προτού τους την πέσουν οι cowboys.
Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας. Εστιάζεται στην κακοποίηση των ζώων στα σφαγεία, αλλά και στα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

20 Μαρτίου
Διεθνής Ημέρα Αστρολογίας.
Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας. 500 εκατομμύρια άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο γιορτάζουν τους δεσμούς τους με τη Γαλλία, μέσω της γαλλικής γλώσσας. Πρόκειται για πολίτες χωρών, που αποτελούν παλιές αποικίες της Γαλλίας, βλέπε Ζιντάν.

21 Μαρτίου
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Stop racism
Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Για όσους χάνουν το δάσος
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου. Zzzzzzz

22 Μαρτίου
Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

23 Μαρτίου
Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας

24 Μαρτίου
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

25η Μαρτίου
Εθνική εορτή, εθνική παλιγγενεσία. Εορτάζουν οι Ευάγγελοι-Ευαγγελίες

27 Μαρτίου
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Eίναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, και εορτάζεται με θεατρικά δρώμενα.
Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των Σιδηροδρομικών
Το τρένο θα σφυρίξει δυο φορές

30 Μαρτίου
Διάφανα Κρίνα @ An Club, Αθήνα, Σολωμού 13 - 15, Εξάρχεια. Κόστος εισιτηρίου 15 €, στις 2100

30 Μαρτίου
Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης
75 εκατομμύρια κυήσεις σ' όλο τον κόσμο είναι ανεπιθύμητες, κατά ΟΗΕ. Από αυτές, 45 εκατομμύρια οδηγούνται στην έκτρωση, ενώ 20 εκατομμύρια γίνονται κάτω από μη ασφαλείς συνθήκες.

31 Μαρτίου
A lover spurned. Marc Almond @ Gagarin 205 Live Music Space, Αθήνα, Λιοσίων 205, 210 8547600.

Προσθέστε όσα ξέχασα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πω, πω, λεφτά να έχουμε να πηγαίνουμε!