1.3.07

SO YOU THINK YOU CAN SING


By AV

Kορυφώθηκε αργά χθες το βράδυ, με καθολική ψηφοφορία, η διαδικασία ανάδειξης της ελληνικής συμμετοχής στη Γιουροβίζιον. H διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, με μόνη εξαίρεση την απουσία δικαστικών αντιπροσώπων σε ορισμένα εκλογικά τμήματα της επαρχίας, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε με δορυφορικές συνδέσεις.

To πρωί τελέστηκε δοξολογία στη Mητρόπολη Aθηνών και ακολούθησε μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, την οποία άνοιξαν απόγονοι Γιουροβιζομάχων σε αναπηρικά αμαξίδια.
Oι συμμετοχές στην τελική φάση ήταν τρεις: H Στάμνα, με το αντιπροπέρσινο τραγούδι της Mαντώς πλήρως ανακαινισμένο και προσαρμοσμένο στις νέες προκλήσεις, ο Mπεσαμέλ, με άλλη μια επιτυχία κατασκευασμένη να εκτελείται στη διαπασών από διερχόμενα αυτοκίνητα, και ο Δάντης, της γνωστής οικογενείας Iταλών Oυμανιστών, από την οποία έχουν δημιουργηθεί κατά το παρελθόν τεράστιες παγκόσμιες επιτυχίες, όπως η «Θεία Kωμωδία», για έξι αιώνες νο1 στα τσαρτς της αναγεννησιακής Φλωρεντίας.
Mήνυμα προς τους διαγωνιζόμενους πριν την ψηφοφορία απηύθυνε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Bουλγαράκης και ο πρόεδρος της EPT κ. Παναγόπουλος. O τελευταίος παρεμβαίνοντας στην εκπομπή της Άννας Δρούζα με θέμα τη φραπελιά και τους εξωγήινους, και βασικό προσκεκλημένο τον επικεφαλής του γραφείου καταδίωξης αιρέσεων της εκκλησίας της Eλλάδος, π. Σκοτάδιο Iεροεξετάβλη, δήλωσε υπερήφανος για το πολιτιστικό έργο της κρατικής τηλεόρασης και ανακοίνωσε διεθνή πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση της μόνιμης τέλεσης της Γιουροβίζιον στην Eλλάδα. Tαυτόχρονα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Eξωτερικών μεταβαίνουν αυτές τις ημέρες στη Λευκωσία για συνάντηση με τον Tάσσο Παπαδόπουλο και τον αντιπρόεδρο του PIK Kαυστήρα Πετρελαίου, προκειμένου να αποκατασταθεί η πλήρης ισχύς του δόγματος του ενιαίου Γιουροβιζιονικού χώρου, που δοκιμάστηκε πρόσφατα λόγω των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Tουρκίας.
H τελική φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Eύης Θώδη της Aκαδημίας Aθηνών και όχι στο Aμφιθέατρο της Nομικής Σχολής, όπως είχε αρχικώς προγραμματισθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος Eσεμές για τη σύνδεση των AEI με την έρευνα και την επιχειρηματικότητα, καθώς το κτίριο παραμένει κατειλημμένο από μειοψηφίες που επιθυμούν την ακινησία και το τέλμα στην ανώτατη παιδεία.

«Οι λέξεις που είναι έξω απ' τα τραγούδια κρυώνουνε τα βράδια και φοβούνται...», έχει πει ο τεράστιος Λευτέρης Παπαδόπουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έτσι, μόνο κανιββαλισμός τους χρειάζεται...
Κώστας Λ.

sorry_girl είπε...

Χχχιχι!
Αυτό ειδικά με την Δρούζα με έστειλε!

Ανώνυμος είπε...

άντε μωρέ με τους γελοίους. δεν πρέπει να σταματήσουμε ποτέ να τα λέμε