1.10.07

Agenda Οκτωβρίου

Καλό μήνα και καλά να περάσουμε!


1η Οκτωβρίου
Andrea Bocelli @ Καλλιμάρμαρο Στάδιο
Συναυλία για την Ελπίδα που δεν καίγεται ΠΟΤΕ. Yπέρ των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

2
5ο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Σκηνής
Έξι βδομάδες παραστάσεων σε δέκα χώρους της Αθήνας, με τη ζωντανή παρουσία πληθώρας νέων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε μια πολυπολιτισμική γιορτή.
theatre_entropia@yahoo.com

3
Νίκος Καζαντζάκης - Ταξιδεύοντας με φως και με σκοτάδι @ Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
Το Μουσείο επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στα ταξίδια του Καζαντζάκη, στο πάθος του να κατακτήσει νέα πράγματα, στην αέναη περιπλάνησή του από την Κίνα στη Σοβιετική Ένωση, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, την Ισπανία, την Ιταλία.

4
Muse @ Terra Vibe, Μαλακάσα. Ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα του βρετανικού ροκ σήμερα, το συγκρότημα που κατάφερε να γεμίσει στις αρχές Ιουνίου, για δύο βραδιές, το ολοκαίνουργιο Γουέμπλεϊ στην Αγγλία. Και λέγαμε πως μετά τους U2 σταμάτησαν πια τα μεγάλα συγκροτήματα των σταδίων.

5
Mecano+ Night On Earth - Gagarin 205 Live Music Space. Ο «δικός μας» Dirk Polak, (πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, στο Booze Cooperativa όλο και πιο συχνά) θα εμφανιστεί με τους Mecano για να παρουσιάσουν το νέο, ακυκλοφόρητο ακόμα, album «Those Revolutionary Days».

05/10-11/10
MILO Z BAND, Funk My Soul@ Half Note Jazz Club
Το φανατικό αθηναϊκό κοινό του για μια ακόμα φορά θα απολαύσει και θα χορέψει με το μοναδικό του μουσικό αμάλγαμα που αποτελείται από καυτό τζαζ φανκ, ρυθμικό χιπ-χοπ, έντονους groovy χορευτικούς ρυθμούς και μοναδικά σόουλ χρώματα και feelings.

6
Destroy Athens @ Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Γκάζι). Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περισσότεροι από 60 καλλιτέχνες από διάφορες χώρες, πολλοί από τους οποίους έχουν κληθεί να δημιουργήσουν νέα έργα για την Μπιενάλε της Αθήνας

7
BoccaTango @ Badminton Theater - Άλσος Στρατού-Γουδή.
Όταν η χάρη του μπαλέτου ανάβει τη φλόγα του αργεντίνικου ταγκό, όταν η φαντασία προκαλεί την παράδοση και η ακρίβεια αναμετράται με τη δύναμη …γεννιέται το BoccaTango.

8
Δημήτρια @ Θεσσαλονίκη (Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2310 281068, 228414, 228243)
Η μεγάλη γιορτή του Πολιτισμού, ο κορυφαίος θεσμός της Βόρειας Ελλάδας συμπληρώνει τα 42 χρόνια. Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα αναδείξει την αυθεντική δημιουργία και τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας, και θα μας φέρει κοντά σε άλλους πολιτισμούς.

9
Ο Νίκος Αλεξίου θα παρουσιάσει την εγκατάσταση, «The End», στο ελληνικό περίπτερο κατά τη διάρκεια της 52ης Μπιενάλε Τέχνης στη Βενετία. Είναι ένα σπονδυλωτό έργο-εγκατάσταση το οποίο αντλεί από το επιδαπέδιο ψηφιδωτό του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους (10ος-11ος αιώνας).

10
1o Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ @ Χαλκίδα. Προσθέτει ένα βήμα προβολής στο πολύ σημαντικό αυτό κινηματογραφικό είδος και φιλοδοξεί να προβάλει κάθε χρόνο ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ντοκιμαντέρ.

11
Ηλέκτρα @ Επίδαυρος
Για τη σκηνοθεσία της παράστασης προσκλήθηκε ο Γερμανός σκηνοθέτης Πέτερ Στάιν, ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης. Παίζουν: Γιάννης Φέρτης, Αποστόλης Τότσικας, Μίλτος Σωτηριάδης, Στεφανία Γουλιώτη, Κόρα Καρβούνη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος

12
Gallon Drunk+Beasts Of Bourbon+ Dread Astaire - Gagarin 205 Live Music Space
Το group του James Johnston θα εμφανιστεί στο συναυλιακό χώρο της Λιοσίων στις 12 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα ακριβώς πριν την κυκλοφορία του νέου τους album "The Rotten Mile" στην Fred (Label) Records.

14
Η έκθεση του Πραξιτέλη @ Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.
Μετά την παρουσίασή της στο Μουσείο του Λούβρου η περίφημη έκθεση για τον Πραξιτέλη μεταφέρεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από 26 Ιουλίου έως 31 Οκτωβρίου.

15
Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού
Έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

16
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
Μήπως ξέρουμε τι τρώμε;

17
Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας
Ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα από τη φτώχεια, ενώ 1,2 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.

18
Caveman @ Coronet (Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι)
Πρόκειται για τη μακροβιότερη σόλο παράσταση στην ιστορία του Broadway και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία - διασκευή Αναστασίας Παπαστάθη με τον Γεράσιμο Γεννατά στο ρόλο του Caveman.

20
Television Personalities - Gagarin 205 Live Music Space
Μια από τις σημαντικότερες μπάντες της δεκαετίας του ’80, με σπουδαίους δίσκους σαν το “The painted world” ή το “Privileges”, θα είναι εδώ…

22
H2Over? Νερό: Προβλήματα, Λύσεις και Προοπτικές @ Κέντρο Γαία (Όθωνος 100, Κηφισιά, 210-8015870)
Η επιτυχημένη περιοδεύουσα έκθεση ασχολείται με το θέμα του νερού ως πηγαίο αγαθό για τον άνθρωπο και τη φύση.

24
Ημέρα του ΟΗΕ
Δημιουργήθηκε το 1945 και παρουσιάζει κτυπητές αδυναμίες στην επίλυση των διεθνών διαφορών, εξαιτίας των αντικρουόμενων συμφερόντων των «μεγάλων». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στα καθ' ημάς, η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

25
Caetano Veloso - Badminton Theater
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο σπουδαίος καλλιτέχνης, ένας από τους λίγους βραζιλιάνους με διεθνή καριέρα, ένας πραγματικός μύθος στη Λατινική Αμερική, με 40 δίσκους στο ενεργητικό του.

26
Radio Birdman @ Principal Club Theater Θεσσαλονίκη (Στις 27/10 θα παίξουν στο An Club - Σολωμού 13-15, Εξάρχεια.
Opening act θα είναι οι Low Gravity, ένα από τα πιο σπουδαία ηλεκτρικά σχήματα που διαθέτει η χώρα μας αυτή την στιγμή.

29
Bajofondo - Fuzz
Θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζί με τον ηγέτη και εμπνευστή τους (Gustavo Santaolalla), στο Fuzz Live Music Club. Από τα σύνορα Αργεντινής–Ουρουγουάης, από το Rio de la Plata, ταξιδεύουν για να μας «μεθύσουν» με το ρυθμό, το ηχόχρωμα και τη μαγεία τους.

31
Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης. Να ‘στε καλά, κύριε υπουργέ των Οικονομικών, με κάνατε και γέλασα!


Υ.Γ.: Όπως πάντα, μπορείτε να προσθέσετε εκδηλώσεις που παρέλειψα.
Καλό μήνα, σας είπα;

7 σχόλια:

Vrakas Kostas είπε...

Καλημερα και καλο μηνα Σπυρο!!Απο ολα εχει ο..μπαξες σας βλεπω!!!
Θα συμπληρωσω τις...παρελασεις!!!
Τις..ξεχασες!!!Ψοφαω για..παρελασεις Σπυρο μου!!!Ετσι μουρχεται,να κατεβω..... Ελλαδα!!Να αναπτερωσω λιγο το..εθνικο μου..φρονημα και να την ..κανω παλι για δω!!Να ..συνεχισω να..πολεμαω τους..Γερμανους!!!χιχι!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!
Σ' ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Ψηφίζω ...Boca Tango- Badminton Theater.

Γλαρένιες αγκαλιές

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ vrakas kostas: Οι Γερμανοί ξανάρχονται!...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ: θα είναι απίστευτη παράσταση…

Καλό μήνα!

Xristos είπε...

A...Σπύρο ξέχασες τους Manic Street Preachers 6/10 στο Terra Vibe... Καλό μήνα να έχουμε!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

σωστός, Χρήστε!

the muppet show girls είπε...

Καθώς και το Mama Africa Festival στο θέατρο Πέτρας, 6/10, από νωρίς το απόγευμα.
Peace & Love!