24.10.07

ΤΑ ΓΑΜΟΑΜΑΞΑ

(μην μπερδεύεσαι με τα γαμάμαξα. Αυτή είναι μια άλλη κατηγορία!…)

IEΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
Ο γάμος είναι μία εορταστική κατάσταση με διασταυρούμενες σφαίρες ρυζιού, κάποια μικρά βοτσαλάκια, που λέγονται κουφέτα και τεμαχίζονται μόνο αν βρεθούν ανάμεσα σε 2-3 δυνατούς φρονιμίτες, κάμποσα εκτάρια τούλι και μερικά σκαρπίνια να παλεύουν για λίγα g ελκτικής πρόσφυσης κόντρα στο καλογυαλισμένο παρκέ του ιερού ναού. Προεδρεύων και απόλυτος άρχων της γαμήλιας τελετής είναι ο ιερέας, ο οποίος, μαζί με τους ψάλτες, φροντίζει και για το μελωδικό κομμάτι της βραδιάς, με ψαλμούς, μέσω των οποίων μεταδίδεται προς τους νεόνυμφους η Θεία Χάρη.
Οι μελλόνυμφοι αποτελούνται, στο 99,999% των περιπτώσεων, από έναν άνδρα και μία γυναίκα, και είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές της τελετής, αναγκαία συνθήκη προκειμένου να υπάρξει γάμος. Το α’ σκέλος του γάμου ξεκινάει με το γαμπρό να περιμένει για μερικές μέρες στο προστώο του ναού, με μια ψεύτικη ανθοδέσμη αγκαλιά και κάμποσους ανθρώπους γύρω του, το υπόλοιπο μισό του: τη νύφη. Η οποία, ακολουθώντας τα αισθητικά πρότυπα της βραδιάς, θα είναι ντυμένη μπομπονιέρα και θα εμφανιστεί κάποια στιγμή μ’ ένα αυτοκίνητο που κάποιος διεστραμμένος, φανατικός με τους γάμους, αποφάσισε ότι πρέπει κι αυτό να φοράει νυφικό, τούλια, κορδέλες, λουλούδια και κουφέτα. Μαζί με όλα αυτά, συμβαίνει και το ανεξήγητο: οι τένοντες του δεξιού χεριού του σοφέρ εκτείνονται απότομα, με την παλάμη να πέφτει βίαια πάνω στην κόρνα και να μην ξεκολλάει μέχρι να πέσουν από τον ουρανό και τα τελευταία κομμάτια διαμελισμένων αυτιών της γειτονιάς.

ΝΟΝDAS
Δεν μπορούν να γίνουν όλα τα αυτοκίνητα, ιδανικά γαμοάμαξα. Αν μπορούσε να διεισδύσει κανείς στο μυαλό της νύφης, μπαίνοντας στην τεράστια αίθουσα με τη φωτεινή επιγραφή «γάμος», δίπλα σε διάφορους τύπους παρανύμφων, γαμπρών και κέντρων δεξίωσης, θα έβλεπε μία στολισμένη, ιππήλατη άμαξα 2 ίππων. Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους, η γαμοάμαξα, είναι αξεπέραστη ως ιδέα. Καταρχάς, αποτελεί μία απίστευτα βαρύγδουπη παπάτζα, με εξαιρετικά υψηλές ποσότητες exclusivity. Δεύτερον, είναι ανοιχτή, που σημαίνει ότι καμία οροφή και κανένα φιμέ κρύσταλλο δεν πρόκειται να φιμώσει ούτε για ένα δευτερόλεπτο την κοσμική ακτινοβολία που παράγεται από το coiffure Nondas και την οργανωμένη προσπάθεια 35 μπογιατζήδων πάνω σε λίγα μόλις τετραγωνικά εκατοστά ανθρώπινου ιστού, όλα υπό τους ήχους καλπασμών και χλιμιντρισμάτων, απευθείας απ’ τη βικτωριανή εποχή, με τη νεράιδα έτοιμη να συναντήσει τον πρίγκιπα απ’ τα Λιόσια και να σπάσει τον καθρέφτη της κακιάς μητριάς της Χιονάτης. Παραμυθένια όλα.

ΚΛΑΣΙΚΙΣΜΟΣ
Κλασικές λύσεις αυτοκινήτων για γάμο αποτελούν οι ενοικιαζόμενες ή μη Mercedes. Είναι το κύρος, η ευρυχωρία για τον επιπλέον εξοπλισμό της νύφης, η ηχομόνωση και η άνεση της ανάρτησης, καθώς και ο προηγμένος κλιματισμός, εγγύηση ότι το ενδεχόμενο δάκρυ συγκίνησης ή ιδρώτα δεν θα καταστρέψει το μακιγιάζ. Τα SUV δεν εγκρίνονται σε καμία, μα καμία περίπτωση, διότι κανείς δεν θα ήθελε, σε περίπτωση που ο σοφέρ ξεχνούσε την αερανάρτηση στα 300mm από το δρόμο, να δει τη νύφη να χάνει το σημείο ισορροπίας της γόβας-καρφίτσας, βγάζοντας τόνους υποστροφής προς το κράσπεδο και τις παρακείμενες ζαρντινιέρες, με διπλό φλικ. Κανείς, εκτός από τον καμεραμάν του STAR, που σκαρφαλωμένος στο καμπαναριό για καλύτερη λήψη, θα ήταν σίγουρος ότι εκείνη τη στιγμή αποτυπώνει το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός της δημοσιογραφικής του ζωής, πάντα σε συνάρτηση με τη διασημότητα της γκρεμοτσακισμένης νύφης. Σάρκα ικανή να χορτάσει για μέρες, τους μεσημεριανούς αναλυτές.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ

Το απολύτως τέλειο αυτοκίνητο γάμου, ανώτερο κι από την άμαξα, θα ήταν ένα 4θυρο Cabrio, όπως η αντίστοιχη έκδοση της BMW 326 του ’36 . Για λόγους που σχετίζονται με τη στρεπτική ακαμψία, ωστόσο, τα 4θυρα Cabrio δεν γνώρισαν ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία. Για την ακρίβεια, τα περισσότερο 4θυρα Cabrio ήταν ο καρπός του έρωτα ανάμεσα σε ένα πριόνι με βελτιωτικές ανησυχίες αισθητικής φύσεως και σε μία κανονικότατη οροφή ενός sedan.
Από τα πιο διάσημα 4πορτα Cabriolet είναι η Lincoln Continental 4 door Convertible του ’61 με έναν V8 340 ίππων, ιδανικό αυτοκίνητο για πομπές πολιτικών προσώπων, που όμως αποδείχθηκε μοιραίο για τον JFK στις 22 Νοεμβρίου του 1963. Πάντως, όσοι επιθυμούν γάμο με ολοκαίνουριο, ανοιχτό 4θυρο, μπορούν να περιμένουν λίγο. Το πρωτότυπο της Mercedes Ocean Drive, μία μεταποιημένη S-Klasse Cabrio, πιθανόν να οδεύσει προς την παραγωγή το 2008, αναβιώνοντας την ιδέα των 4θυρων κάμπριο και αναπτερώνοντας τις ελπίδες των νυφών όλου του κόσμου για μία εμφάνιση, που θα κάνει θραύση.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
Ωραία όλα αυτά, αλλά ο ήρωας με την προπέλα και το σακάκι για πόσο θα μένει άπραγος μπροστά σε αυτό το σκηνικό; Αν η λύση του ελικοπτέρου, που ρίχνει σκοινί και τον παίρνει μακριά από όλα αυτά, πριν φτάσουν νύφες, γαμοάμαξα κ.λπ. ακούγεται ακραία, υπάρχει και η περίπτωση του επιστήθιου φίλου με το δυνατό πισωκίνητο, που ξεκινάει τις σβούρες στο προαύλιο της εκκλησίας, γεμίζοντας τον τόπο καπνό από το λιωμένο καουτσούκ. Ορατότης μηδέν, η ομίχλη έχει καλύψει τα πάντα. Όταν όμως το σύννεφο φύγει, στην κορυφή της τούρτας, το μαυρόασπρο ανθρωπάκι με το λουλουδάκι στο πέτο, δεν θα είναι πια εκεί.


Υ.Γ.: Το κείμενο, είναι αυτό που δημοσιεύτηκε στην τελευταία σελίδα του CAR Οκτωβρίου, ως Secret History

46 σχόλια:

Dream_Rider είπε...

Η πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση που έχω διαβάσει επί του θέματος!!! Εύγε!!!

ΥΓ. Το ανθρωπάκι θα φύγει μαζί με το διθέσιο ή άνευ;..

Εvgenia Tr είπε...

δηλαδή το συμπέρασμα είναι , ότι δεν είναι για μας τα γαμοάμαξα; :Ρ

fevis είπε...

Εγώ πάντως αν ήταν να (ξανά) διαλέξω, θα ήθελα να πάω στην εκκλησία με ιπτάμενο χαλί.. Ή έστω με σκούπα... Βρουμμμμμμμ.....

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Όλα καταλήγουν στο βασικό ενδόμυχο ποθούμενο του γαμπρού:" Ας έρθει ένα συννεφάκι να με πετάξει μακριά από αυτόν τον εφιάλτη!"χαχα
Καημένα αρσενικά τι τραβάτε!

prasino liker είπε...

Σπυρο
Στην πολη μου ειναι πολυ της μοδος οι αμαξες.Το αλογο να χλιμιντριζει ,ο αμαξας με τα καλα του ,και πισω το ευτυχισμενο ζευγαρι.

Lote Alcarin είπε...

Αχ! Να'σαι καλά, έλιωσα στα γέλια. Τόσα χρόνια λέω πως στο γάμο μου, αποκείεται να ντυθώ μαρέγκα, και κράζω ασταμάτητα το όλο εθιμοτυπικό. Αλλά όλη την περιγραφή την καταδιασκέδασα. Τείνω να πιστέψω πως εσύ κάτι για αμάξια ήθελες να πεις, αλλά πραγματικά μου διέφυγε!!! Χιχιχιχι!

Pan είπε...

Συμπέρασμα: Μακριά από γαμοάμαξα και γάμους γενικώς.

maya είπε...

μακριά απο μας!
την χαρά του κάθε καλοκαιριού την μετράω ανάλογα με πόσο λίγες προσκλήσεις γάμου έχω.

τι βολικά κουτάκια κατασκευάζουμε για να νοιώθουμε ασφαλείς...ακόμη κι αυτοί που λένε, δεν θα το κάνω έτσι, στο τέλος το λούζονται ή στην προσπάθεια του αλλοιώς, πάλι κιτς ή τραβηγμένο βγαίνει.

ωραίο κείμενο
(για βαρετό θέμα)
αλλά κατάφερες να το διαβάσω όλο!
πολύχρωμη καλημέρα!

χχχχχχχ

an205 είπε...

Εκκλησάκι μικρό, ξεχασμένο σε μια βραχονησίδα και ένα ψαροκάικο που πάει το ζευγάρι, τον παπά, τους κουμπάρους και 4-5 καλεσμένους. Αντί για τούλια το ψαροκάικο είναι "στολισμένο" με δίχτυα και οι γλάροι είναι οι συνοδοι.

X-myalismenos είπε...

Ενα έξυπλο και ευρηματικό...γαμοθέμα

Καλημέρες ;)

Maria Mikro Analogo είπε...

χαχαχαχαχα!!!! Η περιγραφή είναι τέλεια! Έλιωσα με την εισαγωγή, εκεί που ο γαμπρός περιμένει κάποιες μέρες και η νύφη έχει ντυθεί μπομπονιέρα. χαχαχαχαχαχα!!!!! Είδες που χάνω τα καλύτερα που δεν διαβάζω περιοδικά αυτοκινήτου; Καλημέρες :-)

MTdoggie είπε...

γαμηλιο εμβατηριο ηχει στα αυτια μου και ανατριχιαζω!!!!

Xνούδι είπε...

γέλασα ρε χαζό μου.
Μάκια εντάξει;

tzotza είπε...

axaxaxaxaxax!!!
πολυ γελασα βρε σπυρο μου!!!
να σου πω πως στο δικο μου 'γαμοαμαξo' εφυγε η ανθοδεσμη απο μπρωστα πριν καν φτασουμε στην εκκλησια..λες να ητανε omen of things to come?????(μου το λεγανε αλλα δεν ηθελα να τους ακουσω!!!μετα το καταλαβα!!) :))))

ξου!!ξου!!ξου!!μακριαααα!!!

καλημερα!!!
:)))

Μ είπε...

Δεν είχα σκεφτεί ποτέ το όλο θέμα από αυτή την πλευρά! Πολύ γέλιο!!!
Πάντα τέτοιες εμπνέυσεις να'χεις!

sorry_girl είπε...

και γαμο το θεμα χοχοχοχοοχοχ!

Xristos είπε...

ΏΩΩχχ παναγίτσα μου τί έχω να τραβήξω στο μέλλον... Γιατί; Γιατί; Γιατί; Πέρα από την πλάκα πολύ γέλιο... Άν και όλα όσα γράφεις είναι μια...τραγική αλήθεια!

mourga είπε...

egw peirazei pou thelw na me paei subaru wrc stin ekklisia?kai na to odhgw egw?
h akoma kalytera, mpatsiko? etsi den tha perimenei kaneis adika...o sofer mporei na katsei meta sto telos kai na xairetaei toys syggeneis:)

the muppet show girls είπε...

Τρελό γέλιο !!!
Μόνο που δεν θα χρειαστεί για την πάρτη μου ο υπέροχος αυτός οδηγός.
Είμαι ανάμεσα σε Type R ( κόλλημα χοντρό, μην τη ψάχνεις!), ποδήλατο και μια τράτα κουρελού.
'-PPP

------ είπε...

Γαμοάμαξα είπες;;;;;;;;;
Εμείς κάτω το γάμο τον πάμε περπατητό από το σπίτι της νύφης στην εκκλησία και μετά πίσω πάλι να φάμε το γαμοπίλαφο!
(επεσες στην περίπτωση που κάθε Πέμπτη με πιανει το κρητικό μου)

artou είπε...

να πα΄ρω το τελευταίο κάμπριο και να φύγω να γλυτώσω και το γάμ(ω)ο?

τις καλησπέρες μου

Vrakas Kostas είπε...

Πολυ ωραιο κειμενο το secret History στο CAR του Οκτωβριου!
Ειπε ο συντακτης στον φιλο Σπυρο!
;-)

μαριάννα είπε...

Άλογα με άμαξα δεν είδα... ;) Ούτε βαρκούλες που είναι της μοδός τελευταία. Πάντως ωραίες ιδέες. Ωραίο θα ήταν για όσους έχουν διαπράξει το σφάλμα, να μας δείξουν τη φωτό τους από το δικό τους γαμοάμαξο και μετά να κάνεις ένα ποστ για το πιο άβολο... γαμάμαξο! :))))))

osela είπε...

ένα είναι σίγουρο για μένα:ποτέ, μα ποτέ όμως, δεν θα πήγαινα με άμαξα!!!

kanataki είπε...

ο γαμογάμος είναι το πρόβλημα

τα γαμοάμαξα μια χαρά είναι...

deite-me είπε...

..υπάρχει και το αμερικανικό στυλ..wedding limousine
όπως π.χ.
http://www.ftlauderdalelimo.com/lincoln-stretch.htm
όπου το μήκος του αυτοκινήτου είναι ο εφιάλτης του οδηγού στις κλειστές στροφές... όμως νομίζω ότι δεν έχουμε τέτοια στην Ελλάδα. Σωστά ?

Αλεξάνδρα είπε...

Τι τραβάνε τα καημένα τα αυτοκινητάκια...Μέχρι και τενεκεδάκια σαν ουρά τους βάζουν.

Και μετά σου λέει ο άλλος μα καλά δεν έχει εγγύηση η κόρνα; Την αδερφή μου πάντρεψα να μην κορνάρω...

Καλημέρα

ritsmas είπε...

Θαρραλέε Σεραφείμ! Χιούμορ και σαρκασμός δένουν καμιά φορά θαυμάσια.
Καλημέρα
Ριτς

Φράνσις είπε...

Ε τι να σου πω τωρα αηδονακι μου; Υποκλίνομαι.Τ κατεχεις το θεμα του γαμου ή μου φαινεται; Ε; Φιλι tweety μου.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Dream_Rider: Το ανθρωπάκι θα φύγει μαζί με το διθέσιο!

@ Ευγενία: εννοείται ότι δεν είναι!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ fevis: Ιπτάμενο χαλί, σαν Αλί… Μαμά!

@ η ψυχη μου το ξερει: πολλά συννεφάκια για να μας πετάξουν μακριά από αυτόν τον εφιάλτη!
χαχα

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ prasino liker: πολύ ροαντικό!

@ lote alcarin: Χιχιχιχι!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Pan: έτσι, έτσι!
(θα γράψεις κάνα ποστ, ρε; Αμάν πια!)

@ maya: μακριά από μας, δε λες τίποτε!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ an205: ααααααααααακριβώς!

@ EXARCHIOTIS: γαμοθέμα! Όπως το είπες!

Καλημέρες ;)

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Μαρία: φυσικά και χάνεις που δεν διαβάζεις περιοδικά αυτοκινήτου!

@ MTdoggie: τρελή ανατριχίλα!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

Xνούδι: Μάκια! πολλά!

@ tzotza: ξου!!ξου!!ξου!!μακριαααά!!!

καλημερα!!!
:)))

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Μαρία Κ.-Π.: είμαστε καλοί εκεί στο CAR!

@ sorry_girl: χοχοχοχοοχοχο!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@"Χ": θα τα περάσεις κι εσύ κάποια στιγμή!

@ mourga: subaru wrc? Μέσα!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ the muppet show girls: μια τράτα κουρελού είναι ό,τι πρέπει!
'-PPP

@ Νανά Τσούμα: μέρα που βρήκα κι εγώ να ανεβάσω ποστ!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ artou: πάρτο και φύγε!

@ vrakas kostas: γεια σου, ρε Κώστα!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ ghteytria: όσοι θέλουν, μπορούν να στείλουν τις φωτό τους
κορίτσι μου εσύ!
:))))))

@ osela: κλοπατι κλοπ!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ tsaperdona: όχι όλα τα γαμοάμαξα, όμως!

@ deite-me: κάποια τόσο μεγάλα, υπάρχουν!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ Αλεξάνδρα: χαχαχαχαχαχαχα
Καλημέρα

@ ritsmas: χαίρομαι που τα αντιλαμβάνεσαι όπως τα έγραψα!
Καλημέρα

@ auburn Kate: Το κατείχα το θέμα του γάμου, πλέον έχω χωρίσει!…

tzotza είπε...

Μετα απο την τελευταια αποκαλυψη (ειχα μεινει στo married status)καλως ηρθες στο club σπυρο μου!!!
(με την καλη την εννοια το εννοω παντα!!)
:)

Aurora* είπε...

Εγω πάντως Σπύρο, στα 24 μου, με κοντό νυφικό και κόκκινα λουλούδια, ήθελα να πάω στην εκκλησία με το αυτόματο μηχανάκι που ειχα τότε. Αλλά δεν τα κατάφερα να τον πείσω.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Προς τι η εμμονή στο κάμπριο; Για να μην σκίζουν τα κέρατα την ταπετσαρία της οροφής; Ή για να είναι απεριόριστα;