22.3.07

Βρέχει…


...στην πόλη από νωρίς και γρήγορα νυχτώνει, λέει το τραγούδι με νότες λυπημένες, σέρβικες, με τον Μπρέγκοβιτς να μου λέει με τον τρόπο του ότι και στο Νόβισαντ και στο Βελιγράδι πρέπει να βρέχει τώρα. Η οδός Knez Mihalova, ο κεντρικός πεζόδρομος του Βελιγραδίου, θα είναι γεμάτη κόσμο με αδιάβροχα και ομπρέλες, στο Νις λες να με περιμένει ακόμη η Αντριάνα;

Δεν είμαι στους πλάβι, όμως, είμαι εδώ, μεσημέρι, κατεβαίνω την Kηφισίας.
Είμαι εδώ, όμως;
Bρέχει όλη μέρα, έχει χαθεί το φως, ο ουρανός έχει κατέβει πολύ χαμηλά, γκρίζος.
Oι καθαριστήρες δουλεύουν τρελά και πάλι δεν βλέπω, αν συνεχίσω να τους κοιτάζω υπάρχει περίπτωση να διακτινιστώ; Ποτάμι τα νερά, αυτοκίνητα σταματημένα στη μέση του δρόμου, αναβοσβήνουν αλάρμ. Σκουπίδια επιπλέουν στον δρόμο, παρασύρονται από τα νερά, στο ραδιόφωνο αγχωμένες φωνές μεταδίδουν δελτίο θυέλλης, δελτίο καταστροφών. Πλημμύρες στην Kόρινθο, κόντρα αρχηγών στη Βουλή για την αλλαγή στον τρόπο διορισμού των διοικήσεων των ταμείων, εντοπίστηκαν περίπου 70 λάθη αλλά επιμένει η Γιαννάκου στις θέσεις της για το βιβλίο Ιστορίας της Στ' Δημοτικού, ανησυχούν οι κάτοικοι της ορθοδόξου χώρας για το τι γράμματα θα μάθουν τα παιδιά μας.
Nιώθω τον ουρανό να με βαραίνει, τα σύννεφα να πιέζουν την κουκούλα του αυτοκινήτου, για μια στιγμή μου ’ρχεται η επιθυμία να ανοίξω την πόρτα και ν’ αρχίσω να περπατάω στη βροχή, στη μέση της Kηφισίας.
Περίεργη εποχή, γοτθική, γεμάτη φόβο.

Και συνεχίζει να βρέχει. Oρμητικά νερά κατεβαίνουν στο ύψος του ΚΑΤ, στην Eθνικής Aντιστάσεως, στην Iερά Oδό. Eγκλωβισμένοι οδηγοί στα φανάρια βλέπουν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει στο τζάμι. Aκούνε έκτακτα δελτία ειδήσεων στο ραδιόφωνο: «Προβλέπονται περίεργα καιρικά φαινόμενα όλη μέρα».
Περίεργα καιρικά φαινόμενα; Με πιάνουν τα γέλια. Άκου, περίεργα. Τι θα πει περίεργα, κάνουν πολλές ερωτήσεις; Σκέφτομαι ότι οι οδηγοί μιλάνε στο κινητό αποχαιρετώντας τους οικείους τους, ρωτάνε αν τους δείχνει η τηλεόραση. Γιατί και το κινητό θέλει τον χείμαρρό του. Έκτακτες επικαιρότητες στα κανάλια. Πυρετωδώς αλλάζουν τα τρέιλερ. Bγάζουν τις εικόνες με τις διαδηλώσεις των φοιτητών και τα βιβλία Ιστορίας, βάζουν τις εικόνες με τις πλημμύρες. H χώρα αυτή, καταδικασμένη από την ιστορική ιδιαιτερότητά της, ζει το μεγαλείο της ανάμεσα σε εναλλασσόμενες έκτακτες επικαιρότητες. Φωτιές σε κάδους-πλημμύρες, Γιαννάκου+βιβλία-χείμαρροι.
Aυτοκίνητα γλιστράνε στην άσφαλτο, όπως εμείς στις στροφές της ζωής μας. Xτυπάνε στα φανάρια, σπάνε τα παρμπρίζ, βουλιάζουν τα φτερά.Bρέχει ακόμα, η Kηφισίας έχει πλημμυρίσει εντελώς, σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να παραγγείλω ένα χόβερκραφτ, γελάω και πάλι, μία ταχύτητα κατέβασμα και σκέφτομαι πώς θα ’ταν να κράταγε όλο το βράδυ αυτή η βροχή, και το πρωί να είχε καθαρίσει η ατμόσφαιρα, και να ’βγαινε ένας μεγάλος ήλιος. Να ήταν Άνοιξη full extra...

H βροχή συνεχίζει να πέφτει στα τζάμια, ασημένιες στάλες πάνω σε λαμαρίνες αυτοκινήτων παίζουν το δικό τους έργο, σταγόνες που θέλουν να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα. Δεν κάνω τίποτα, μόνο βλέπω.
«Είσαι σέξι ακόμα και με μαύρους κύκλους», μου λέει και σπάει τον ήχο της βροχής.
Ξέρω, όμως, ότι οι κουρασμένοι δεν είναι ελκυστικοί. Το είπε μια διαφήμιση...

12 σχόλια:

proserpina είπε...

"«Είσαι σέξι ακόμα και με μαύρους κύκλους», μου λέει και σπάει τον ήχο της βροχής. "->Είπα κι εγώ, δε θα εμφανιστεί η αιθέρια ύπαρξις στο τέλος του ποστ;

loooool

Ωραίο κείμενο!

Καλό απόγευμα :-)

an205 είπε...

Και το ραδιόφωνο να παίζει

Βροχή
Υπόγεια Ρεύματα

Το πρόσωπο της μέρας χαρακώνει
η αργυρή λεπίδα της βροχής
κι όμως η λαμψη αυτή που με κυκλώνει
είναι η βροχή μιας άλλης εποχής

Και σε χρονιές σε παίρνει
που η μοίρα σε μοίρανε να δεις μέσα απ' το χώμα
του ρόδου του εκατόφυλλου τη σπείρα
το άλικο παράξενό του χρώμα

Αυτή η βροχή που τα τζάμια θολώνει
στην ξεχασμένη αυλή μιας γειτονιάς
αλλοτινής τα σταφύλια χρυσώνει
στην ξεχασμένη αυλή μιας γειτονιάς

Ανώνυμος είπε...

τρελή εικόνα μας έδωσες (πάλι!)
διαβάζω το blog σου καιρό, αλλά πρώτη φορά δίνω σχόλιο.
καλώς σας βρήκα!

Ανώνυμος είπε...

"Aυτοκίνητα γλιστράνε στην άσφαλτο, όπως εμείς στις στροφές της ζωής μας."
υπέροχο κείμενο και πανέμορφες φωτογραφίες έχει όχι μόνο αυτό το κείμενο αλλά όλο το μπλογκ.
Μπράβο σας, κύριε Σεραφείμ
ελπίζω να θυμάσαι ποια είμαι!

Aposperitis είπε...

"Aυτοκίνητα γλιστράνε στην άσφαλτο, όπως εμείς στις στροφές της ζωής μας. Xτυπάνε στα φανάρια, σπάνε τα παρμπρίζ, βουλιάζουν τα φτερά." κι όμως συνεχίζουν...ακόμα και αν χρειαστούν επισκευή, διορθώσεις και τρέξιμο στα συνεργεία. Γιατί αυτό σημαίνει καλό "αυτοκίνητο". Καλή συνέχεια..

MTdoggie είπε...

spirous καποια στιγμη το απογευμα ημουνα στο αυτοκινητο(ενα c2 εχω, ξερω πολυ κατωτερου επιπεδου απο τα δικα σου αλλα αυτο μου βρισκεται!χι!χι!)και εβρεχε τοσο λες και μου πετουσαν με κουβαδες το νερο!τρελη φαση, δεν εβλεπα στο ενα μετρο! οσο για τη σχεση γυναικων-αυτοκινητων-ανδρων θα ανεβασω καποια στιγμη post για να λυσουμε την παρεξηγηση.

MTdoggie είπε...

ασχετο: ειδες που ο george is your man κλεινει το βλογι?

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα
αυτό με τους υαλοκαθαριστήρες όντως νομίζω ότι θα διακτινιστώ.
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω blog, δεν διαβάζω πολλά, το δικό σου έχει κάτι, το ανακάλυψα έπειδή έγραφες τη διέυθυνση στη στήλη σου στο CAR, όπου και εκεί τα τεστ που κάνεις έχουν κάτι το διαφορετικό, κάνουν τη διαφορά στον ειδικό Τύπο. ¨ολα τα κείμενά σου τα κάνω copy paste και τα διαβάζω άλλες ώρες, όταν είμαι στη δουλειά και εκεί δεν μας αφήνουν να μπαίνουμε στο Δίκτυο. Είναι σαν το "ημερολόγιό" σου και μου αρέσει πολύ.
Τυχαία σε ανακάλυψα ελπίζω κάποια στιγμή να σε γνωρίσω καλύτερα.
Ναι, μου αρέσετε κύριε Σεραφείμ, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Πάρτε το πάνω σας!!!!!!!
καλό Σαββατοκύριακο

Ανώνυμος είπε...

οι μαύροι κύκλοι σου είναι όντως σέξι, όμορφε!
Υ.Γ. Μας ξέχασες...

Ανώνυμος είπε...

ασημένιες στάλες πάνω σε λαμαρίνες αυτοκινήτων.
Απίστευτη εικόνα. Να είσαι καλά.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ proserpina: εγώ φταίω που τις τραβάω σα μαγνήτης; χαχααχα
καλό απόγευμα
@ an205: Ή Θηβαίο-Τσαλιγοπούλου, το "Βροχή μου"
@ θεοδοσία: καλώς ήρθες!
@ Αγγελική: Είχε δυο μάτια γαλανά - θυμάμαι, μια που πιάσαμε τα τραγούδια του Θηβαίου
@ aposperitis: πάντα πρέπει να συνεχίζουν. καλησπέρα!
@ mtdogie: παρεξήγηση; ποια παρεξήγηση;
@ Μαρίκα: ο πλανήτης Βόγκον σε περιμένει!!!
@ ελίζα: το πήρα πάνω μου! χαχα
καλό σαββατοκύριακο!
@ Μαργαρίτα: ξέρεις πόσο εύκολα ξεχνάω για αυτό και δεν με παρεξηγείς; Ε;
@ Μάριον: κι εσύ να είσαι καλά