22.3.07

Mία η Άνοιξη...


...η οποία Άνοιξη φέρνει, κάθε χρόνο, τις ίδιες και απαράλλαχτες απορίες:
ΓIATI ο καιρός δεν λέει να φτιάξει με τίποτα;
O καιρός φτιάχνει. Eσύ δεν το βλέπεις, διότι είσαι πολύ απασχολημένος με άλλα πράγματα, δουλεύεις και πήζεις. Mπορεί να είναι ψιλοβροχερός, μπορεί το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Μαρτίου να το έριξε το νεράκι του, αλλά κάνει τη ζέστη της αρκούδας, για τέτοια εποχή. Άκου 20 βαθμοί Κελσίου; Πόθεν έσχες, ρε κύριος;
Από την άλλη, αν πιάσει ντάλα καλοκαίρι από τώρα, σε ένα μήνα θα παραπονιόμαστε ότι γίναμε τροπική χώρα και πάει ο καιρός, τον κάναμε σαν τα μούτρα μας. (Eπίσης, κάθε φθινόπωρο τα ίδια ακριβώς λέμε, αλλά από την ανάποδη, «δεν θα χαλάσει με τίποτα ο καιρός φέτος;».

Κι αφού το έχω σήμερα με τις ερωτήσεις, να κι άλλη μία: «Ποιος, ποια;».
Έτσι, γενικά. Ρίχνεις άδεια για να πιάσεις γεμάτα. Aυτή είναι μια καλή ερώτηση. Kαι έχω απάντηση, διότι την ανακαλύπτω κάθε μήνα: Πάνω που νομίζεις ότι τα ενδιαφέροντα πρόσωπα τελείωσαν, αναμασήθηκαν, ανακυκλώθηκαν, πάλιωσαν και πήγαν στον Παράδεισο ή στο γέρο-διάολο, έρχονται νέα πρόσωπα, φρέσκα, εκεί, μέσα στη βροχή και στη μουντίλα, γιατί όχι, να σ’ εκπλήξουν, να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον, να σε προκαλέσουν να τα (ξανα)δεις από λίγο πιο... κοντά.
Mια νέα, όμορφη γυναίκα, μια καινούρια, καλή φωνή, στην τελική, ανεξαρτήτως φύλου, κάποιοι άνθρωποι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, κάτι σαν εμάς, δηλαδή(!), και περιμένουν να τους «ανακαλύψουμε» και να μας φτιάξουν το κέφι.
Όπως μας το φτιάχνει η Άνοιξη, που μπήκε σήμερα και θρονιάστηκε στο ημερολόγιό μας και ουχί στην πρόβλεψη της ΕΜΥ.
Χτες, 21 Μαρτίου, ήταν - ημερολογιακά, μη βαράτε - η πρώτη ημέρα της εαρινής ισημερίας, στο Βόρειο ημισφαίριο της Γης, γιατί στο Νότιο ημισφαίριο η εαρινή ισημερία ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου. Η «δικιά μας» ισημερία τελειώνει με το θερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Ιουνίου.

Cut

Σταματάω όταν η βελόνα στο καντράν, στο κοντέρ του αυτοκινήτου μου δείχνει απειλητικά 250 χλμ./ώρα, ανασαίνω ακόμα βαριά. «Θα με δέσουν καμιά ώρα», σκέφτομαι και γελάω. Καθώς φρενάρω στη στροφή προς Ποσειδώνος, σχεδόν κυλάω πια, ήρεμος, ανοίγω το παράθυρο, χαμηλώνω το «How To Save A Life» από Fray, ανάβω τσιγάρο, «διακτινίστε, μίστερ Σποκ», ο χειμώνας τελείωσε, οι γκρίζες μέρες τέλειωσαν μόλις, αυτό το βράδυ αρχίζει η Άνοιξη, αυτήν ακριβώς τη στιγμή. Για τους επόμενους μήνες, οι νύχτες θα είναι πιο σημαντικές από τις μέρες μας.
Το μυαλό μου πάει στη βροχερή μέρα Τετάρτη και αντιλαμβάνομαι ότι μία και μόνο ερώτηση, από ένα βρεγμένο χείμαρρο μαλλιών κι από ένα ζευγάρι κόκκινα χείλη, ανάμεσα σε μάγισσες με ομπρέλες, μπορεί να φέρει ήλιο μέσα στο γκρίζο και στο μουντό:
«Θα σας βρέξω πολύ το αυτοκίνητο, αν σας ζητήσω να με πετάξετε μέχρι την Κηφισιά;»…

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ψιτ, κύριος! δε θα μας τρελάνετε. Ξενυχτάμε που ξενυχτάμε και σας διαβάζουμε για την ενημέρωσή σας...
Που θα μας τρελάνετε στο τέλος.

proserpina είπε...

Ήθελα να 'ξερα που τις πετυχαίνεις αυτές τις αιθέριες υπάρξεις που περιγράφεις σε κάθε ποστ σου, που έχουν τη φωλιά τους;

Τρομερή ατάκα πάντως η τελευταία, μου δίνεις ιδέες για ωτοστοπ! "Θα σας λιώσω πολύ τα λάστιχα αμα σας ζητήσω να με πετάξετε μέχρι εκεί;" / "Θα σας αδειάσω πολύ το ρεζερβουάρ;" Ε, με το χείμμαρο των μαλλιών και το κοκκινο κραγιόν έχουμε ενα θέμα ακόμα, αλλά θα το λύσουμε κι αυτό...

Χαααααααααχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Ευχές για ανθίσματα

an205 είπε...

Ότι καιρό και να κάνει παράπονεμένοι ανικανοποίητοι και γκρινιάρηδες θα υπάρχουν πάντα που ότι καιρό και να κάνει έχουν μέσα τους μιά μόνιμη συννεφιά και μουνταμάρα.
Σανιδωσε το........

Φράνσις είπε...

Ψιτ αηδονάκι,θα σε τρελάνω παρα πολύ αν αρχίσω τιςερωτήσεις πρωινιάτικα; (που στο διάολο τις βρίσκεις τις δεσποσύνες με τα κόκκινα κραγιόν και τα χειμαρρώδη μαλλιά ήθελα νά' ξερα. Αλλα τι ρωτάω. Ξερω.΄Σ'αυτή τη σαλεμένη σφάιρα που ακουμπαει στους ώμους σου sweet tweety.χαχαχαχα (ναι το how to save a life είναι τραγούδι διάσωσης...) τωρα.. all you zombies...παίζει. Σε φιλώ...

Φράνσις είπε...

Το Σάββατο περναω ΚΤΕΟ.Οχι εγώ δηλαδή! Το οικογενειακό αυτοκινητο. Μωρέ Σπυρούλη, υπά΄ρχει κατι που πρέπει να προσέξω ιδιαιτέρως εκεί; Λεμε τώρα... Ως γνωστόν στην Ελλαδα βρισκόμαστε, βοήθειά μας.
ΝΑ έχεις καλή μερα, και στεγνή αηδονάκι.

Ανώνυμος είπε...

έμπαινε και μάγευε, όμορφε στο σώμα και την ψυχή!
όλες για πάρτη σου
Κι ας έχεις να με πας βόλτα 1 χρόνο και...

Ανώνυμος είπε...

αυτό είναι! αν θες στο μυαλό σου να είναι Ανοιξη, είναι.
Μπράβο, Spyrous dear!!!!!

MTdoggie είπε...

spirous νομιζω σε εχει πιασει η ανοιξη, ξερεις μελισσουλες πουλακια κτλ!!
για τους υπολοιπους που αναρωτιουνται που τις πετυχαινει τις αιθεριες υπαρξεις- χωρις να θελω να υποτιμησω την εξωτερικη σου εμφανιση spirous!-τη μια οδηγει porsce,την αλλη audi tt λογικο ειναι να εμφανιζονται στο δρομο του διαφορες!

Ανώνυμος είπε...

ο Σπυράκος είναι τυπάς. Τελεία.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

@ αλεξία: Σιγά την ενημέρωση!!!! χαχαχα
@ proserpina: Υπάρχουν πολλές ιδέες για δωρεάν κούρσα! Τι θέμα υπάρχει με τα μαλλιά-χείμαρρο και το κόκκινο κραγιόν;
@ roxanne: Ευχαριστώ κι ανταποδίδω τας ευχάς σας!
@ an205: ακριβώς έτσι!
@ auburn kate: δεν υπάρχει περίπτωση να με τρελάνεις καθόλου. Όσο για το ΚΤΕΟ, τι έχεις ακούσει περί φακελακίου;
@ georgia: έχουν περάσει 6 χρόνια, καλή μου. Με μπερδεύεις με άλλον;
@ έλλη: έπιασες ακριβώς τα όσα είχα να πω!
@ mtdogie: Μ' αυτό που λες προσβάλλεις τις κυρίες και δεν πρέπει, γιατί τις λες "ελαφρές", ότι εντυπωσιάζονται δηλαδή μόνο από ένα supercar. Όσο για το πού τις πετυχαίνω, θα σου πω ότι είναι σαν το τρακάρισμα. Όσο περισσότερο κυκλοφορείς, όσο πιο πολλές ώρες είσαι στο δρόμο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου συμβεί...
@ αγγελική: πάντα με τον καλό λόγο. Πρέπει να σου κάνω αύξηση!!!!